Cetatea Rupea,de la ruină la obiectiv turistic de interes naţional

Categories ArticolePosted on

Tweet

Cetatea Rupea şi-a deschis porţile, după trei ani de lucrări de renovare. Cu 32 de milioane de lei au fost refăcute zidurile cetăţii, turnurile şi curtea interioară, dar şi drumurile de acces.

Cetatea a fost acum inclusă în circuitele turistice naţionale şi internaţionale „Demersurile în vederea renovării cetăţii au început încă din anul 2002 şi în 2013 am reuşit să finalizăm şi lucrările. Nu pot spune că am terminat totul, deoarece, ca la orice casă, tot timpul mai ai câte ceva de lucru şi vom continua amenajările. O să vedem dacă cu fonduri proprii sau o să primim sprijin guvernamental sau o finanţare europeană”, a precizat primarul din Rupea, Flavius Dumitrescu.

„Dacă acum câţiva ani vorbeam de o ruină, în prezent, Cetatea din Rupea reprezintă poate principala atracţie turistică din nordul judeţului Braşov. Şi pentru oraşul Rupea este o realizare importantă pentru că va atrage mai mulţi turişti în zonă, în drum spre Sighişoara”, a precizat Mihai Pascu, vicepreşedintele CJ Braşov, citat de newsbv.ro.

Cetatea va fi deschisă publicului în intervalul orar 10.00 – 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii şi 8 lei de persoană pentru cei care vin în grupuri organizate.

Turiştii care vor ajunge să o viziteze vor avea la dispoziţie căi de acces de calitate, 110 locuri de parcare din care 10 pentru autocare, centru de informare turistică, sistem special de iluminare care va pune în evidenţă obiectivul istoric.

 

sursa: http://adevarul.ro

8 comments

  1. FRumos sa speram da ora inaVnti sa inceapa sa revina la adevratul potenzial care il posedaROMANIA.O NOTIZI MINUNATCOMPLIMENTI!.

  2. Felicitari initiatorilor si restauratorilor. Asa ar trebui restaurate toate vestigiile dacice de pe cuprinsul tarii,atragand astfel turisti de pe tot mapamondul,ca sa vada izvorul civilizatiei europene si nu numai.

  3. Ar fi drept ca peste toate aceste cetăţi ale noastre să fluture Tricolorul românilor şi Lupul dacilor, ca semn că nu am uitat nimic.

  4. Cetatea Rupea, asa cum o vedeti astazi nu-i dacica. Asa ca pe zidurile ei ar trebui sa fluture steagurile celor trei neamuri care au pus osul la ridicarea ei, pe ruinele unei fost castru roman. Se spune ca inainte de castru ar fi fost o dava acolo. Da nimeni nu vine cu dovezi indubitabile.

  5. Eu am auzit ca aceasta cetate va fi data iar la Grupul Etnic German, si alte multe alte cetati si pamanturi. Stie cineva ceva de acest subiect?

  6. De ani de zile trec pe DN1 si o admir de la distanta. Felicitari celor ce au avut initiativa si abia astept, in sfarsit, sa o vizitez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *