*’The Wire’, seria de bijuterii HBO* pe care ar trebui sa-l vedem cu totii

Categories Emisiuni TVPosted on

The Wire este unul dintre serialele care a avut cel mai mare impact si pe care chiar si criticii le-au catalogat drept una dintre cele mai bune productii ale vremii sale: de la dezvoltarea povestii pana la calitatea spectacolelor, si care nu a scazut in niciunul dintre cele cinci sezoane ale sale.

Astazi, unul dintre protagonistii sai, Michael K. Williams, care l-a interpretat pe Omar Little , a fost gasit mort in apartamentul sau din New York.

In onoarea muncii sale incredibile, merita sa ne amintim de ce The Wire este un serial care merita urmarit.

The Wire, despre ce este serialul HBO?

Serialul , intitulat in Mexic drept Los Vigilantes , se bazeaza pe Baltimore , Maryland, si este o relatare destul de realista a traficului de droguri din oras, dar spre deosebire de alte productii, aceasta abordeaza diferite puncte de vedere: atat politia , precum si traficanti si consumatori de droguri .

Filul comun al serialului , care a fost difuzat pe HBO in iunie 2002 si s-a incheiat in martie 2008, este interceptarea incredintata unui grup de politisti locali.

Cateva dintre personajele sale sunt bazate pe oameni reali din Baltimore , iar povestea a fost creata de jurnalistul David Simon , care a fost un fost reporter de politie pentru Baltimore Sun.

In total, serialul are cinci sezoane a cate 12 si 13 episoade fiecare si este disponibil pe HBO Max.

Ce au spus criticii despre The Wire ?

Acest serial este considerat unul dintre cele mai bune din istorie de catre mass-media de specialitate, precum revista Time , New York Times , The Guardian , Vulture , printre altele.

Primul sezon (13 episoade):

De-a lungul primului sezon , care a avut un rating de 85% pe Rotten Tomatoes, pe masura ce cunoastem personajele, ajungem sa vedem dinamica luptei dintre politia din Baltimore si bandele de droguri din vestul orasului si puteti afla despre puncte. de vedere a fiecarei parti.

Pe platforma, consensul general al criticilor a fost ca „desi este nevoie de timp pentru a incepe, The Wire merita asteptarea, tesand o retea de personaje si oferind comentarii nelimitate asupra problemelor sociale ale Americii ”.

In timp ce criticul Washington Post , Tom Shales, asigura ca serialul „ este bine scris si puternic jucat, dar insufla o deznadejde molipsitoare ”.

Al doilea sezon (12 episoade):

Pentru cel de-al doilea sezon , din 12 episoade si cu un scor critic de 95% pe Rotten Tomatoes , sunt abordate problemele legate de contrabanda cu marfuri in portul orasului si uniunea.

In aceasta a doua parte, sunt vazuti pentru prima data furnizorii de inputuri pentru fabricarea medicamentelor.

Criticul a asigurat ca a doua transa constituie „o introducere ambitioasa intr-o noua retea de personaje care ii permite The Wire sa -si extinda atentia asupra problemelor sociale ”.

Al treilea sezon (12 episoade):

Obtinand cote de aprobare de 100% pentru Rotten Tomatoes pentru prima data in acest sezon, „ Examinarea incordata si neclintita a lui The Wire se intinde de la lumea interlopa criminala pana la varful masinii politice.”

In aceasta parte, facem cunostinta cu politicienii locali si lupta pentru putere si popularitate in oras.

Al patrulea sezon (13 episoade):

Povestea se concentreaza asupra sistemului educational american si a diferentelor in educatia copiilor defavorizati si a copiilor din cele mai sarace cartiere din Baltimore.

Pentru a doua oara, The Wire a atins 100% aprobarea critica pentru Rotten Tomatoes in acest sezon.

„Personaje realist cu defecte in circumstante ingrozitoare si fara compromisuri, cuplate cu o naratiune captivanta.” In acest sezon, serialul a fost numit „ una dintre cele mai bune drame de televiziune ale timpului sau ”.

Al cincilea si ultimul sezon (10 episoade):

In ultimul sezon al serialului HBO , se face o critica la adresa presei scrise si a altor media (retineti ca creatorul, scriitorul si producatorul, David Simon, a fost reporter).

Desi finalul serialului nu i-a lasat pe toti fericiti, a atins un grad de acceptare critica destul de ridicat: 93% pentru Rotten Tomatoes.

The Wire” iese cu o explozie rezonabila in ultimul sezon, manevrand inteligent motive riscante si o distributie colorata de personaje.”