Clasa politica ne-a transformat intr-o colonie a UE si a FMI

Categories PoliticaPosted on

Datoria externa a Romaniei a depașit 99 de miliarde de euro, o suma colosala pentru o țara a carei economie a fost distrusa. Acum Fondul Monetar Internațional dicteaza guvernului ce masuri sa ia, ce sa privatizeze și ce sa mai vanda. Iar aderarea la Uniunea Europeana nu ne-a adus prosperitate economica așa cum ne spuneau toți politicienii, ci a distrus și mai mult economia naționala, fiind avantajoasa doar pentru marile corporații occidentale.

Multa vreme s-a dat vina pe guvernul PDL pentru imprumuturile de la FMI și felul in care au afectat buzunarul fiecarui cetațean. Fara a minimaliza raul facut de PDL, e absolut necesar sa menționam faptul ca nu doar PDL, ci intreaga clasa politica a distrus economia țarii. Furturile și corupția politicienilor nu ne-au afectat doar de cațiva ani, ci au saracit Romania din 1990.

Guvernul PDL a cazut, a venit guvernul USL, iar acesta a continuat politica de imprumuturi a fostei puteri. Deși cand era in opoziție, Ponta, a declarat ca un nou imprumut ar fi o crima impotriva poporului roman. Nimic nou aici, de 23 de ani orice partid ajunge la putere, continua politica adversarilor: imprumuturi, privatizari, vanzari, furturi, legi proaste, taxe care afecteaza negativ intreprinderile mici si mijlocii, avantaje oferite companiilor straine, etc. Rezultatul faptelor unei clase politice corupte și tradatoare sunt acum evidente: suntem o colonie a UE și a FMI! Exagerez? Ar fi bine. Dar sa ne punem niște intrebari. Majoritatea produselor ce le cumparam zi de zi sunt straine sau romanești? Cate intreprinderi romanești au fost cumparate de companii occidentale? Ce suprafața de pamant dețin strainii in Romania? Cat de mare e influența UE in politica noastra interna? Adevaratele raspunsuri nu sunt cele necesare ca un stat sa se numeasca independent.

Deși imperiile coloniale au cazut, structurile internaționale puternice domnina statele mici și slab dezvoltate economic intr-un stil neo-colonialist. In lumea de azi, pentru a controla o țara, e nevoie in primul rand sa-i domini economia. Apoi politica interna e mult mai ușor de influențat și astfel legislația in toate domeniile nu mai reflecta voința noastra, a romanilor, ci dorințele instituțiilor Uniunii Europene. Daca in perioada comunista ni se dicta de la Moscova ce sa facem pe plan politic, economic, social, cultural sau legislativ, astazi ni se dicteaza de la Bruxelles și Strassbourg, nici o decizie importanta nefiind luata fara aprobarea structurilor birocratice ale UE.

Romanii nu au decis nici aderarea la UE, nici daca vor sau nu sa se imprumute de la FMI. In numele nostru au decis politicienii corupți. Aceștia nu au nici un interes ca Romania sa fie un stat independent și puternic. Nu au organizat un referendum in care noi sa decidem intr-o chesiune care ne afecteaza nivelul de trai. Pentru interesele lor au sacrificat economia și demnitatea unei națiuni, transformand țara intr-o colonie de nivelul doi a UE. Romania a devenit doar o piața de desfacere pentru produsele marilor corporații și o sursa de forța de munca ieftina. Companiile occidentale nici nu prea investesc in Romania, decat atunci cand e vorba sa ne exploateze resursele naturale. Pentru UE suntem buni doar sa cumparam produse straine și sa muncim ca imigranți pe salarii mici.

Urmeaza privatizarea Electrica, a CFR, noi taxe și impozite, continuarea vanzarii de teren agricol catre straini și alte lovituri date economiei romanești. In felul acesta nu vom putea plati cu bani datoriile externe, iar daca nu avem bani, vom fi nevoiți sa ne sacrificam suveranitatea, dupa cum a propus Angela Merkel. Astfel copiii și nepoții noștri vor trai intr-o țara care nu va mai fi a lor, muncind pentru firme straine, iar daca nu vor putea trai decent așa, vor fi nevoiți sa emigreze, in Romania urmand sa fie aduși tot mai mulți imigranți din Asia și Africa. Acesta e viitorul care ne paște.

E momentul sa realizam ca de distrugerea Romaniei nu sunt responsabile doar anumite partide, ci toate gruparile politice care au condus Romania. Intreaga clasa politica duce o lupta impotriva poporului roman folosindu-se de minciuna și manipulare. Dar a venit vremea sa ne trezim și sa realizam ca nici un partid nu ne reprezinta și doar o forța naționalista puternica poate salva Romania de la dispariție. De Codrin Goia – Schimbarea