A fost descoperit un cimitir vechi de 5.000 de ani în judeţul Prahova

Categories ArheologiePosted on

Un cimitir datând de la începutul Epocii Bronzului şi având peste 5000 de ani a fost descoperit, zilele trecute, de arheologii Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în Ariceştii Rahtivani, la câţiva kilometri distanţă de zona Crângu lui Bot.

“Am găsit un cimitir din epoca bronzului. Necropola tumulară are aproximativ 50 de metri diametru şi 1, 6 m înălţime. Până acum, am găsit cinci morminte şi interesant este faptul că în trei dintre ele au fost îngropaţi mai mulţi indivizi. Există un mormânt unde au fost îngropate două persoane şi un altul unde fusese îngropat un tânăr, iar lângă el erau rămăşite de la cel puţin alţi doi indivizi.

Oasele erau grupate, ca şi cum s-ar fi făcut o reînhumare. În mormântul central sunt cel puţin trei schelete, iar unul dintre ele aparţine unui copil, îngropat la picioarele unui individ. În epoca bronzului, în această zonă se aflau nomazi care, probabil, atunci când se mutau, luau cu ei şi rămăşiţele rudelor, pe care le reînhumau”, a precizat Alin Frînculeasa, şeful Biroului Arheologie de la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Pentru datarea exactă a rămăşiţelor umane, cu Carbon 14, vor fi trimise probe la un laborator din străinătate.

sursa: http://www.antena3.ro

Lasă un răspuns