Cum sunt promovati jefuitorii…

Categories ArticolePosted on

Procesul de indoctrinare cu informatii false privind istoria noastra antica si descedenta noastra etnica nu se consuma doar prin promovarea in scoli a teoriilor aberante privind asa-zisa romanizare a dacilor, ci si printr-o campanie intensa de elogiere a invadatorilor romani, de prezentare a lor drept eroi ai acestui neam.

Acest lucru se face in mod sistematic si pe bani publici, prin organizarea de evenimente in cadrul carora romanii sunt aducatorii civilizatiei in Dacia, iar autohtonii geto-daci sunt “barbarii” ce primesc supusi cultura agresorilor sau prin elogierea unor personalitati romane prin amplasarea de statui in diverse puncte de interes cultural.

 

Legionari intorsi…acasa?

 

Recent, un eveniment organizat la Alba Iulia mi-a atras atentia, eveniment care, drept afis de promovare, avea imaginea unor legionari romani intorsi “acasa”. Prin urmare, potrivit unora, legionarii romani isi aveau casa in Dacia. Acest fapt a reprezentat o noua confirmare a faptului ca, probabil, suntem singurul popor din lume care aloca bani publici pentru promovarea agresorilor si jefuitorilor. Mai mult decat atat, in programul respectivei manifestari, figura si o reproducere a unei lupte dintre romani si…barbari, barbari care erau, in mod sigur, reprezentati de daci, acest popor “norocos” ca, prin aparitia romanilor, au invatat ce este aceea cultura si civilizatie…

Pentru mine cel putin simpla defilare a unor actori sau voluntari in straie romane prin locuri aparate de daci, prin locuri in care acestia au murit sau prin locuri din care acestia au fost legati si dusi in imperiu ca sclavi reprezinta o batjocura la adresa memoriei lor. Stiu ca “deontologii” vor replica ca aceste sunt doar demersuri nevinovate cu rol cultural.

Replica, evident, totalmente deplasata. E ca si cum ne-am amuza sau culturaliza daca am imbraca pe cineva in straiele ostasesti ale bunicilor nostri si am privi, eventual zambind, cum ar fi impuscati de rusi sau nemti, asa…ca o reproducere a unei scene din al doilea razboi mondial.
Legiunea a XIII-a Gemina a reprezntat o unitate militara INVADATOARE, aceasta este realitatea, un instrument prin care Imperiul Roman a jefuit Dacia.

 

Traian, jefuitorul Daciei, la loc de cinste in fata Muzeului National de Istorie

 

Totusi, cel mai mare semn al bataii de joc este reprezentat de amplasarea statuii nud a imparatului Traian in fata Muzeului National de Istorie a Romaniei, statuie care, probabil doar in mintea ciudata a creatorului si a celor ce au aprobat amplasarea simbolizeaza, prin “contopirea” draconesului dacic cu lupoaica romana, etnogeneza noastra.

Ca Traian este un erou pentru italieni, putem accepta, este normal sa fie asa. Dar pentru noi? Ce minte bolnava poate elogia un conducator al unui stat si armate invadatoare care a jefuit si inrobit teritoriul nostru? Cum poate figura acest personaj drept erou in istoria noastra cand, prin aurul dacic, el a reusit sa redreseze vistieria imperiala, sa scuteasca de taxe si impozite intreg imperiul timp de doi ani si sa decreteze luni intregi de serbari si jocuri la Roma? Evident, acelasi “erou” al nostru a fost cel ce a dus zeci de mii de daci in sclavie.
Banii publici nu sunt folositi pentru cercetarea vestigiilor dacice, nu sunt folositi pentru publicara unor monografii privind cetatile lor. Astazi, istoricii nostri, cel putin parte dintre ei, continua sa sustina, tacit sau nu, elogierea unor invadatori, a unor asupritori care nu au adus nimic bun in Dacia, decat foc, sclavie si asuprire.

 

un articol de Valentin Roman

30 comments

 1. “Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

  Niciodata nu e prea tarziu.

 2. Este necesar sa cadem cu toti de acord asupra unor probleme, sa ne apropiem pozitiile astfel incat la acel studiu despre care se vorbeste sa consimta toti sau aproape toti, respectiv sa-si aduca contributia atat cat se poate. Vom avea nevoie de specialisti si din alte domenii.
  Asa ceva trebuie sa fie inatacabil si fiecare afirmatie sa cada ca o ghilotina, probata de toate izvoarele pe care le avem la dispozitie, exemplificata cu rezultatele cercetarilor de teren. Apoi o sa ajunga pe toate blogurile noastre pentru a fi expus, atacat – si abia dupa ce il ermetizam ii dam drumul spre tipar. Parerea unor grupuri si prieteni de-ai nostri este sa-l publicam in cel putin 2 000 000 de exemplare si sa-l distribuim gratuit, astfel incat sa ajunga in fiecare casa de român. Apoi il vom inainta Sectie de istorie a Academiei Române şi ii vom cere sa retraga teoria infamanta si nedreapta.

  Sa speram ca povestea se va termina aici si nu vom fi nevoiti sa mergem mai departe. Apoi sa aprindem o lumanare in memoria Eroilor Daoi si sa ne rugam de iertare pentru cei care le-au intinat memoria. Si poate ca atunci, abia atunci Eroii nostri isi vor gasi linistea.

 3. Cred ca este de la sine inteles ca vom opera doar cu surse contemporane evenimentelor sau din perioada imediat urmatoare, traduse dupa varianta originala. Pentru asta avem nevoie de specialisti de buna-credinta.

 4. Apreciez faptul ca ne oferiti atat de multe informatii despre daci, stramosii nostri, insa de aceasta data nu pot sa fiu de acord cu articolul de mai sus….cred ca nu ar trebui sa cadem in nici o extrema si sa privim istoria obiectiv…Nu cred ca e un lucru rau organizarea unui asemenea eveniment in aminiterea unei legiuni romane care si-a avut „casa” pe tot parcursul ocuparii romane, cred ca o mare greseala e uitarea dacilor si neacordarea cinstei pe care acestia cu siguranta o merita…

 5. Pai si ce daca? Pana la urma, din pacate, ne-am transformat in popor de sclavi. Maine o sa-i ridicam in slavi pe jidanii care ne-au cumparat tara sau pe tiganii care ne-au luat-o cu japca.
  In definitiv trebuie sa ne asumam si esecurile, incapacitatile noastre de a actiona sau reactiona. Asta este, nu jigodiile care ne iau tara cu japca sunt vinovate. Vinovati suntem noi, cu lasitatea noastra, cu indiferenta noastra, cu incapacitatea noastra de a fi un neam, de a fi uniti si de a ne iubii tara.

 6. Mi se pare nornal ceea ce se promoveaza, din moment ce la conducere avem tot niste JEFUITORI si TRADATORI de tara. Aceiasi care de-a lungul istoriei au tradat, mintit si batjocorit poporul roman si care si-au lasat urmasii sa-si duca misiunea pana in ziua de azi!
  Dar astia nu vor face parte niciodata din POPORUL ROMAN, ci doar din populatia Romaniei, care azi e foarte pestrita (pentru ca aici s-a vrut sa se ajunga).
  Adevaratul POPOR ROMAN e un popor sfant, care de-a lungul timpului a refuzat sa se metiseze cu toate scursurile lumii iar intr-un viitor foarte apropiat am siguranta ca toate nedreptatile la care a fost supus vor fi recunoscute si se va afla odata pentru totdeauna istoria noastra, reala nu mizeria care s-a predat pana acum in scoli

 7. E posibil ca cei ce organizeaza si cinstesc prin spectacole si opere de arta sa-si extinda aceste activitati si sa ne pomenim intr-o zi si cu spectacole si statui care sa preaslaveasca faptele nazismului si poate sa vedem si statuia lui Hitler pusa pe undeva pe la Palatul Parlamentului si de ce nu si alte state din lume sa faca la fel cu cei ce i-au invadat, cotropit si subjugat.
  Sigur acestea sunt minti bolnave la fel ca cele a celor care cotropesc.

 8. Ce era acum 10 – 15 ani? Putinele lucruri stiute nu erau cunoscute aproape de nimeni. Pe masura ce vom deveni mai buni, mai intelepti, mai rigurosi – atunci cand vom merita – vor urma si marile victorii. Cum au mai spus-o si altii – suntem condamnati sa castigam.

 9. Cam ce ar insemna domnule “The Wolf”(asta chiar m-a amuzat, sunteti unul autentic:) “sa privim istoria obiectiv”?

  Cumva s-o acceptam pe cea pe care ne-o serviti voi cordial si ineluctabil, desi n-o certifica nimic?

  eventual sa ne bucuram ca iepurasii cand ne mai azvarliti cateva milioane sa dezgropam 3,4 ziduri ale dacilor

  Poate va intrebati istoricii neobrazati cum s-a ajuns la “convietuirea daco-romana”, certificata de “obiecte de folosinta romana”, dupa ce romanii le-au distrus dacilor metalurgia? Dar cate raspunsuri nu o sa aiba de dat!

  “cred ca nu ar trebui sa cadem in nici o extrema”, mai sa fie, nici macar in cea a adevarului istoric, fireste!

 10. Cel mai amplu proces de IDOCTRINARE este tocmai CRESTINISMUL adus
  de la evrei…prin perfidul Andrei.Aceasta indoctrinare a poporului a fost favorizata printr-o manipulare grosolana de pe timpul tradatorului de neam preotul Deceneu care a complotat la asasinarea lui BUREBISTA.
  INTREBARE : ce fel de popor ! isi ridica in slavi invadatorul
  criminal in imnul national-destepta-te romane referitor la Traian.
  Halal.

 11. Jefuitorii romani nu au adus nimic in aceste locuri. Au luat … Oh ba da au adus scursurile imperiului roman. Toti nespalatii si negriciosii pe aceste meleagur impreuna cu migratorii. Rusine! Abia am venit de la cetatea Argamum care este la fel de mare ca si Histria.

 12. Da,mi se pare corect sa dezgropam adevarul istoric referitor la stramosii nostrii dacii si in acelas timp ma bucur sa constat ca nu devenim xenofobi,concluzie pe care am obtinuto citind numele ales de cei ce posteaza…Bogy,The wolf,denis,chestii dace care alaturi de comentarii de genul hai sa omoram jidanii si romanii imi umplu sufletul de bucurie!Sper ca se intelege tonul ironic.Parerea mea este ca,una e sa restabilim adevarul istoric mutilat in mod dureros de catre unii,din motive aci politice aci prostesti si cu totul alta e sa devenim intoleranti fata de toti ceilalti!

 13. …………………………………………

  4. joaca rolul agramatilor si idiotilor de ultima speta pentru ca cei care trec sa se retraga scarbiti si sa se simta jenati sa mai lase vreun semn;

  tinta e sa lipseasca un blog de credibilitate ori sa-i tranteasca traficul

  lp 8441, odata savant, altadata idiot si agramat total:)

 14. ni s-a transmis de un alt grup de prieteni ca inca din martie teoriei incriminate i-au ridicat centura de securitate, de asta erau desfigurati piso, zoie & co ?

 15. Asa este Daniel… E ca si cum ai pune statuia lui Hitler in mijlocul Ierusalimului asa… de distractie. Pffffoaiiii! Va puteti imagina asa ceva?! Dar noi avem precedente. La Arad exista statuile unor generali unguri criminali de romani cu care ne-a procopsit Bombonel (fie-i tarana usora in puscarie unde este). Ma scuzati… dar sunt revoltata de atata prostie inimaginabila la asa un nivel inalt. Sau o fi muuulta prostie amestecata cu rele intentii…. De-o fi una / de-o fi alta / Ce e scris si pentru noi. / Bucurosi le-om duce toate / De e pace… / De-i razboi.

 16. la 400 de m de Cateaua sodomitului mai exista una, e solo, chiar in fata fostului mag. Bucuresti. Asta are o poveste interesanta, au alergat-o prin tot orasul ca sa scape de ea, nu o voia niciun sector.

  Macar daca turnau un os in bronz…ca sa stim dupa ce au venit Cainii.

 17. cred ca prin aceste evenimente culturale desteptii zilei vor sa arate sut la moda a se vedea filmele americane care preaslavesc
  legiunile romane ( adica legiunele romane un fel de soldatii americani ai antichitatii) sau cine stie sa faca diferenta de ideile lui ceausescu , slvirea daciei si apararea tarii
  poate gresesc dar cum s-a potrivit filmul COLUMNA cu amenintarea cu invazia armata a Tratatului de la Varsovia din 1968

 18. Eu unul consider ca aceasta statuie “artistica” este in primul rind UMULITOARE la adresa lui Traian Ibericul. Daca s-ar trezi, ar avea doua posibilitati:
  1- Ori sa uite de Dacia si atunci NU are de ce sa se uite la statuie
  2- Ori sa se pise / cace pe aceasta PANARAMA “artistica”…
  Khazarii si din nou khazarii:
  Nu m-as mira, ca in 10 ani sa apara si statuia lui Stalin pentru ca ne-a adus comunismul si chiar a lui Brucan (care din prostia noastra a murit de moarte buna) sa ne aduca aminte ca este cel care a inventat sintagma: “stupid people”…O fi avut dreptate?

 19. Eu ma tot intreb cum poate cineva turna in bronz o asemenea hidosenie, …as spune vreo doua dar nu-i frumos.

  Cu banii de pe hidosenie tineau in viata un intreg santier arh.

  Acum, intre noi, unii din muzeu o cam merita – nu spun ca suntem urmasii Romei?!

 20. va dati seama ca, dupa o viata de rahat la carat bolovani, alergati de geti, trecuti prin ploi, arsita si frig legionarii aia putini care apucau lasarea la vatra incepeau sa romanizeze?

  istorici tampiti!

 21. Addaci, poti sa spui ca romanii au jefuit mai toate teritoriile pe care le-au cucerit…insa nici un popor de jefuitori nu au fost…..poti sa spui asta despre huni sau alte popoare migratoare a caror preocupare era jaful, insa romanii dupa cucerirea si deposedarea de bogatii a popoarelor subjugate de ei, ofereau o continuitate societatii respective( chiar daca asta insemna si taxarea populatiei)…

 22. lupule de plus, Papusa, romanii n-au oferit nimic, doar au luat. Faptul ca au incercat sa trasese un cadru pentru a PRELUNGI o exploatare brutala si intensiva este altceva. De fapt au lichidat cat de multi daci au putut, doar nu era sa-i omoare pe toti cand aveau nevoie de ei sa hraneasca orasele, sa extrage minereu, sare, sa lupte in celalalt colt al imperiului s.a.

 23. Are dreptate cel care a facut statuia , Traian a venit in curul gol in Dacia , dar a plecat cu aurul Dacilor, deci ce fel de civilizator a fost Traian de are meritul sa ii facem statuie ?

 24. ,,Alba” Iulia nu mai este ce a fost ,astazi este un exemplu clar
  de TRADARE CULTURALA,lingusire imperiala,hotie din banul public
  facuta de primar si consilieri in afacerea cetatea habsburgica renovata.
  Cetate care nu ne reprezinta ca popor ! dar cetatile dacice sunt in
  paragina gen Sarmisegetusa,ele, in viziunea ,,conducatorilor” de stat
  trebuie sa dispara la fel si dacismul lui Eminescu,si sa proslavim pe
  invadatori criminali jefuitori de tezaur,gen traian…slavit chiar in
  imnul tari = halal tara halal barbati,- barbati adevarati au fost Avram Iancu Horea,Closca,Crisan,Balcescu,Eminescu,Tepes,Mihai Viteazul
  si nu trepadusii politici gen Iliescu,Basescu,Constantinescu,etc
  Alti trepadusi si tradatori de identitate nationala,culturala sunt reprezentantii cultelor,bisericii,preoti,calugari,maici si toata sleahta crestina,care au indoctrinat copii,poporul si i-au depersonalizat…
  facandu-i sa-i slaveasca pe evrei prin osanale,rugaciuni,COLINDE.
  Halal.

 25. Vedeti-va de viata. Trecutul oricum nu poate fi schimbat. Vrem nu vrem romanii au facut parte din istoria noastra si, chiar daca civilizatia dacica a fost suficient de avansata si merita apreciata, nu cred ca ati inventat voi tehnologia cu care sa dovediti ca nu aveti strop de sange roman in vene vene. Ati fi atunci in situatia negrului orb ce striga “White power!” . Si de la romani la nazisti e cale lunga.

 26. Aceeasi echipa a muzeului din Alba Iulia face si o echipa de daci. Daca vreti sa demonstrati ceva invadatorilor si jefuitorilor romani, inrolati-va! Asa treceti de stadiul de vorbit si ajungeti la fapte. Luptele intre daci si romani, desi partial regizate din motive de siguranta, dau posibilitatea eliberarii anumitor frustrari. Cand dai cu falxul sau romphaia intr-un scut roman ti se umple sufletul de bucurie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *