DACII au ajuns în Naționala feminină de Handbal a României. Sloganul echipei: “Scoate Dacul din tine!”

Categories ArticolePosted on

Căpitanul naţionalei de handbal feminin, Aurelia Brădeanu, a promovat amicalul de lux contra Braziliei îmbrăcată în haine de dac, simbol ce reprezintă noua mascotă a naţionalei. Tricolorele speră să împrumute din spiritul războinic al strămoşilor începând cu partida contra campioanei mondiale.

Stindardul de luptă va fi lupul dacic, iar suporterii vor primi la meciuri căciuli cu această tematică. În viitorul apropiat se vor pune în vânzare şi tricouri pentru fani cu un design special. Tricolorele vor avea şi un imn special – „Căciulă”, creat iniţial de Ioan Hagiu şi interpretat acum de Virgil Ianţu şi Adrian Despot.

Căpitanul echipei naţionale, Aurelia Brădeanu, a fost prima jucătoare care a intrat în rolul de războinică dacă, acceptând să se îmbrace într-un costum tradiţional, ca acum 2000 de ani.

„Federaţia Română de Handbal a fost sprijinită în această campanie de Mugur Pop, alias Gerula, un personaj inedit care şi-a construit lângă Cluj o tabăra de pregătire a noilor daci. Acesta speră să le insufle jucătoarelor spiritul războinicilor din antichitate”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Sursa: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Sport/Stiri/Trofeul+Carpati+handbal+feminin+nationala+spirit+daci

Lasă un răspuns