DACII erau ȚIGANI!!!… sau atunci când umorul se transformă în bășcălie de doi bani la adresa reperelor naționale. Iată ce ne spun cei de la TimesNewRoman.ro…

Categories ArticolePosted on

La recomandarea unui prieten am aruncat și noi un ochi pe un articol, chipurile de satiră și umor, pe care îl postăm mai jos, pentru edificare…

Umorul și satira au rolul lor. Atunci când se depășește măsura și se face bășcălie de reperele istorice ale unui popor, nu poți să fii, în cel mai fericit caz, decât inconștient. Oare ce o fi fost în capul autorului când a scris acest lucru? Pe o bășcălie de aceeași “calitate”, acum puțină vreme a avut loc la Paris o tragedie…

La sfârșit găsiți și linkul către articolul original. Poate vreți să le spuneți personal celor de la TimesNewRoman ce credeți despre acest text “de satiră și umor”!

Ăsta e:

“Românii provin din ţigani? 10 adevăruri tulburătoare despre daci şi nu numai

Izvoarele istorice spun că dacii aveau săbii, erau tatuaţi şi purtau mult aur. Sună cunoscut?

Existau triburi pe care istoricii nu le menţionează: dacii aurari, dacii ursari, dacii cămătari şi dacii căldărari;

Burebista nu era un nume propriu, era doar cuvântul dacic pentru bulibaşă;

Steagul dacic nu era un lup, era un urs, care în bătălie nu urla, ci cânta o manea;

Cel mai mare rege dac se numea în realitate Decebaules şi avea, conform Columnei, şase cai frumoşi;

Ce înseamnă să transcrii greşit texte vechi! Herodot n-a scris “cei mai viteji dintre traci”, ci “cei mai tuciurii dintre spoitori”;

Imediat după războiul din 106 e.n. s-au deschis graniţele Imperiului şi la Roma era plin de daci veniţi la mangleală;

Abia după ce romanii i-au întâlnit pe daci latina a devenit vulgară;

Negru Vodă nu era numit aşa pentru că umbla îmbrăcat în negru;

Chiar şi astăzi, la Strehaia, mulţi îşi botează copiii Gelu şi Menumorut.”

Articolul original: http://www.timesnewroman.ro/monden/romanii-provin-din-tigani-10-adevaruri-tulburatoare-despre-daci-si-nu-numai

 

 

17 comments

 1. Ehhh … atata timp cat sunt promovati, baietii isi permit sa faca bascalie, doar din asta traiesc. Ca uneori sar calul (unul dintre cei 6 cai frumosi) ori o dau de gard (nu de Columna) este rezultatul faptului ca exista mediocritate si lipsa de cultura la romani.

 2. E comic articolul nu cred ca este un atac asa de serios catre cultura dacica cred ca adevaratele atacuri vin de la istorici vanduti si de la actiunile politicianistilor care sunt vanduti si nu de la un website de 2 lei.

 3. Cu fiecare curios care va deschide linck-ul lor o să crească gradul de “audienţă”. Asta îi va face să se credă “buni”, “grozavi”, şi vor continua pe aceaşi linie a subculturii inspirate de alde Charlie Hebdo, Boia, Patapievici, …, revizionişti şi alţi “Taica Nimeni” culturali.

 4. Într-o vreme îi urmăream, aveau umor, dar de când au început să atenteze la valorile naționale, am încetat să-i mai citesc. Scriu niște porcării inimaginabile și au un umor de șantier.

 5. “Pe o bășcălie de aceeași “calitate”, acum puțină vreme a avut loc la Paris o tragedie…”
  INTOCMAI ! Si asta datorita oamenilor incuiati si rigizi care sar ca arsi cand cineva glumeste despre x sau y chestie. La fel cum faceti si voi aici. La revedere si dezabonare la adevaruldespredaci. V-am pupat, v-ati dat cu firma in cap.

 6. nimic impresionant in ce fac ei si ce vorbesc ungurii in Ungaria si francezii la Paris, e usor sa arunci cu noroi in unii ca noi ori sa faci ceva ce se chinuie sa aduca cu umorul , nu ne suparam Dacii vor ramine la locul lor, si astia nu vor fi vrednici sa-i imite ori sa-i egaleze. Acum este vremea sa nu fim consumatori de idiotenii ca intreg vestul civilizat. Dumnezeu sa ne ajute sa raminem in armonie cu ce ne este lasat mostenire de la Daci, !

 7. O bascalie de nivel de clasa a 9a – a 10a… nu cred ca merita luata in serios si sper ca n-a fost tiparita in vreo publicatie pentru oameni maturi.

 8. @ Mihai,
  Daca glumele ar fi fost despre genitorii tai (in special mama) nu cred ca ai mai fi fost asa de putin deranjat si asa de ingaduitor cu glumetii !!!!!!

 9. Fara suparare, domnule Mihai, dar sa-ti bati joc de ce are un om mai sfant numai din dorinta ciudata de a face bascalie de ceva – de orice – pentru niste bani, asta denota prost gust si ignoranta crasa, pe langa obraznicia inerenta. Asta-i de fapt tragedia, ca omul a uitat sa-l respecte pe cel de langa el. Am vazut in acest slinos Charlie Hebdo o asa-zisa caricatura infatisand-o pe Fecioara Maria in chinurile nasterii cu pruncul Iisus ranjind, etc: ceva mai gretos n-am vazut niciodata iar lor li se parea ca sunt spirituali – vestita spiritualitate franceza, cica. Daca-i vedeam in fata mea pe acei ziaristi, ii scuipam la fel cum scuipasera ei pe credinta mea. Nu respect acest fel de oameni si nu vad nici o tragedie cand fapta e rasplatita – poate prea categoric, dar nici ei nu-s subtili, ci la fel de categorici. Li s-a aplicat dinte pentru dinte. Sa ierti aceste ofense la modul crestinesc in numele unei valori insidioase si prea laxe numita dreptul la opinie? Nu crestinii i-au ucis cu focuri de arma, ci musulmanii, la care “dinte pentru dinte” e un mod de lucru perfect moral. Da, a fost o tragedie ca au murit niste oameni – intamplator cu statut de jurnalisti – dar zilnic mor crestini (in Siria, Nigeria, Egipt, etc) fara ca francezii sa dea doi bani pe ei, iar pentru asa-zisii jurnalisti fara Dumnezeu de la Charlie au sarit ca arsi toti liderii planetei. Ipocrizie – mi-a sila sa vad ca spalarea creierelor a ajuns si in Romania cu asemenea putere. LIBERTATEA PRESUPUNE RESPONSABILITATE, NU IRESPONSABILITATE!

 10. Da, mititeii, la fel ca Domnul Patapievici! Nu au minte, nu au tara, nu au mosi si stramosi, deci pentru cine si ce respect.
  Iertati-ma, un sincer si curat huoooo, din partea unui prost care nu a stat deoparte niciodata si care este indreptatit sa aiba o astfel de pozitie. Numai de bine!

 11. Ne-am adunat ca sa aparam valorile nationale, sa daram zidurile imposturii, sa ne luam inapoi Istoria. Si imi mai place sa cred ca toti cei care simtim romaneste vom face zid in jurul Ortodoxiei, fiindca 2000 de ani nu ne-a tradat niciodata si a fost una cu poporul si cu nazuintele lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *