România: Primul Festival Internațional pentru o lume curată, fără FRACTURARE HIDRAULICĂ: 6-8 septembrie, Puiești – Vaslui

Categories ArticolePosted on

România trebuie să se trezească!  România se trezește!

Astăzi când agresiunea împotriva noastră îmbracă cele mai perverse forme, într-un război economic și mediatic ce țintește distrugerea țării, preluarea resurselor, transformarea României într-o piață de desfacere, este nevoie să fim solidari și să ne apărăm pământurile, resursele, viitorul nostru și al copiilor noștri!

Fracturarea hidraulică pentru exploatarea gazelor de șist este un pericol enorm! Ceea ce s-a întâmplat în alte țări ne dovedește că acest tip de exploatare are drept consecințe infectarea pânzei freatice, îmbolnăvirea pământului cu tot ce poate genera aceste lucruri – transformarea unei țări pitorești, cu resurse extraordinare și poate cel mai bun pământ agricol al Europei, într-o groapă de deșeuri toxice. Și totul pentru a satisface lăcomia unor companii străine care, în complicitate cu o clasă politică românească ticăloasă, incompetentă și trădătoare, vor să ia tot pe principiul “După noi, Potopul!”

În consecință, a nu participa în niciun fel la această luptă dusă pentru protejarea noastră a tuturor este o dovadă de inconștiență, de lașitate sau ticăloșie!

Fiți alături de cei care se implică efectiv și faceți măcar binele de a răspândi informația!

Mai multe despre FESTIVALUL MAaniFEST de la PUIEȘTI găsiți mai jos sau intrând pe linkurile atașate…

Daniel Roxin

“Festivalul ManiFEST de la Puiești reprezintă prima ediție a unui eveniment civic multianual care trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolelor fracturării hidraulice în exploatarea hidrocarburilor, punând accentul pe dreptul comunităților și al indivizilor la un mediu curat.

Dorim, prin acest festival, să prezentăm alternative de dezvoltare pentru comunitățile rurale, dincolo de extractivism și exploatarea nesustenabilă a resurselor naturale.

Festivalul va contribui la întărirea conștientizării problemei fracturării hidraulice în România, mai ales în rândul tinerilor. De asemenea, va sprijini comunitățile rurale din zona Moldovei, și nu numai, în lupta lor împotriva fracturării hidraulice.

Festivalul este organizat de o echipă de voluntari din mai multe orașe, precum și din diaspora, iar artiștii sunt invitați să sprijine cauza pro-bono. Acesta va ajuta, printre altele, și la consolidarea taberei de rezistență de la Puiești.”

Echipa ManiFEST

Siteul festivalului:   http://www.festivalmanifest.ro/

Evenimentul de pe Facebook:  https://www.facebook.com/events/468872753215895

Lasă un răspuns