Despre deturnarea şi denigrarea semnificaţiei cuvântului “naţionalist”

Categories ArticolePosted on


Un articol de Viorel Boldiș

Deturnarea şi denigrarea semnificaţiei cuvântului “naţionalist” a început atunci când marile puteri ale Europei au pus la cale crearea UE.

Pentru toată lumea, până nu cu mult timp în urmă, a fi naţionalist însemna a fi patriot, însemna a pune idealurile patriei, ale naţiunii din care faci parte, înaintea idealurilor proprii. Datorită naţionaliştilor, patrioţilor, iubitorilor de neam şi de ţară adică, avem azi un stat unitar şi o naţiune, aşa ciopârţite cum sunt.

Cei mai mari eroi ai neamului au fost naţionalişti; de altfel de aceea au şi devenit eroi. Poate cineva să spună că Mihai Viteazul nu a fost naţionalist? Sau Ştefan cel Mare… sau Tudor Vladimirescu… sau Avram Iancu… sau Nicolae Bălcescu… sau Alexandru Ioan Cuza… sau toţi Unioniştii… Mihai Eminescu a fost naţionalist… Octavian Goga… Ion Creangă… George Coşbuc, au fost naţionalişti, şi aş putea continua umplând pagini cu numele scriitorilor români naţionalişti.

Iată ce spunea Nicolae Bălcescu: “Naţiunea este mai importantă decât Libertatea. Pierdută, Libertatea se recapătă; dar Naţiunea odată distrusă, este definitiv dispărută”

Moda asta de a discredita din start oricare Mişcare, oricare Partid care are idealuri naţionale, a fost bine implementată pe piaţă şi susţinută cu bani mulţi de către susţinătorii Globalismului, aceeaşi cu artizanii Noii Ordini Mondiale. De ce o fac? Pentru că aceste Mişcări şi aceste Partide sunt singurele (pe plan politic) care le mai încurcă planurile.

Cred că nimeni nu mai are îndoieli în legătură cu scopul Globalizării, şi sper că tot mai mulţi au înţeles şi nu mai strâmbă din nas atunci când aud expresia Noua Ordine Mondială sau Teoria Conspiraţiei. Sigur, circulă multe bazaconii legate de aceste teme, dar dacă vom lua mereu peste picior aceste ameninţări, dacă le vom considera doar bârfe de cârciumă, ni se va întâmpla exact ceea ce deja a început să ni se întâmple.

Însă noi suntem atâta de orbi, încât nu vedem pădurea din cauza copacilor.

Închei cu un banc şi sper ca zâmbetul vostru de la urmă să fie urmat măcar de un… mda, gânditor:

Vorbesc doi viţei între ei:
– Mă, frate, ai auzit ce se vorbeşte pe la colţuri?
– Ce se vorbeşte, frate, că n-am auzit?
– Cică oamenii ăştia care ne poartă de grijă, ăştia care ne dau de mâncare, de fapt ne hrănesc doar ca să creştem mari, apoi ne omoară şi ne mănâncă!
– Hai mă, frate, că nu mai pot… şi tu cu Teoria asta a Conspiraţiei?!?!

Traiască Naţia… vorba naţionalistului Eminescu!

Sursa: Viorel Boldiș

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

5 comments

  1. Teoria este aceea ca vremea natiunilor este una depasita de realitatile actuale, imbecilitate propagata dinspre interesele multinationalelor care isi intind tentaculele peste tot si vor maximizarea profitului doborând tot ceea ce le sta in cale: hotare, legi statale, traditii, credinte, natiuni etc. Situatia este cumva similara unor ordine religioase care se substituiau cândva statului si desfasurau activitati comerciale infloritoare, a se vedea ordinul cavalerilor templieri care era stat in stat. Fireste ca singura cale viabila este cea a unor raporturi corecte intre state, indiferent de marimea lor, la care sa vegheze ONU care cu acest scop a fost alcatuita, a asistarii cu fonduri si nu numai pentru a eradica saracia, foamea, tarele, precaritatea din tarile subdezvoltate si slab dezvoltate, conform cu vointa natiunilor si daca au aceasta vointa.

  2. Procesul a inceput de ceva vreme si efectul a fost trântirea in derizoriu sau ridicol a unor termeni printre care ,,nationalist,, ,,patriotic,, fireste. Fiindca limbajul este principalul vehicul al manipularii. Primele victime au devenit la rândul lor calai si ne fac programe si manuale, fara a realiza culmile pe care au reusit sa se ridice, ale imbecilitatii, desigur. Se practica, de asemenea, ignorarea constanta a reperelor autentice, ca si când nu ar exista, desi exista si sunt suficiente, si propagarea unor repere uzurpatoare putrede si straine de spiritul identitar, dar nu numai.
    …………………………………………………………………

    Doar ca mai suntem si noi pe aici, cu ficare zi din ce in ce mai multi.

  3. Detunarea sensurilor are loc in toate domeniiile, inclusiv a simbolisticii. Ne inchinam la simboluri false, deturnate. Despre asta a scris un cercetator din Ardeal, numele cartii si al autorului imi scapă, spre regret. Poate de aceea si nu ne merge in toate. Din februarie 1993 a fost pus la bătaie dictionarul limbii române, nereformă, care distruge acum sistematic structura lexicala a cuvintelor inrudite. Se impune prin ORDIN ACADEMIC neștiințific ca cuvÎntul ,,sfÎnt ,, să fie ortografiat eronat ba cu ,,Â, sau cu,, Î,,… Absurd …..Oare care este Prometeul EROU contemporan ce va spune lucrurilor pre nume, verde-n ochi …

  4. Tot ce este ascuns va fi expus privirii ıntregii lumii. Demascarea celor care de mii de ani s-au ocupat cu distrugerea moralitatii şi spiritualitatii pe ıntregul glob va fi facuta . İndiferent ce forme de organizare au avut ın trecut şi ce forme au astazi . Umanitatea, de la o epoca primordiala de fericire şi bunastare- cınd oamenii traiau ın armonie cu Puterea Divina care i-a creat- a decazut la epoca ıntunericului de astazi.Pentru foarte putini oameni puritatea sufletului, inocenta, moralitatea , dorinta pura de a deveni asemeni unui ınger nu mai au vreun ınteles. Otrava materialismului economic , setea de putere şi dorintele impure au formatat aproape mintea şi sufletul oamenilor.

    De mii de ani oamenii au fost manipulati sa intre ın capcana pervertirii valorilor moralo-spirituale.Acum s-a atins apogeul. Situatia este disperata la nivelul ıntregii planete. Va fi extraordinar de greu ptr. umanitate sa ışi recapete libertatea şi sa sa redevina propriul stapın . Dar pına la urma ne vom elibera . Cu ce sacrificii extraordinare , ramıne de vazut .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *