Despre Serialul turcesc EZEL

Categories Emisiuni TVPosted on

Serialul turcesc EZEL care a fost difuzat pe micile ecrane in toamna anului trecut este unul dintre cele mai de succes productii ale tarii in momentul de fata, castigand pana si recunoastere internationala. Se pare ca turcii de la Kanal D nu s-au lasat mai prejos si au adus si Romaniei serialul cu care se mandresc. Ca in orice serie turceasca, violenta, rapirile, legaturile cu mafia si afacerile ilegale sunt la ele acasa. O iubire pierduta si o pedeapsa nedreapta sunt intrigile de la care porneste serialul.

Fiecare epsod al serialului EZEL a costat 300.000 de euro, iar filmarile au fost realizate in peste 30 de locatii din orasul Istanbul. Producatorii seriei spun ca aceasta se ridica la asteptarile unor productii holliwoodiene. O parte din aceste asteptari au fost recunoscute si de targul de televiziune care a avut loc la Cannes si in cadrul caruia serialul a fost foarte apreciat. Povestea semi-realista si productia impresionanta au transformat un serial dramatic tipic intr-o revelatie pe piata internationala de televiziune. Nici nu este de mirare avand in vedere investitiile facute in acest serial.

Povestea seriei EZEL urmareste viata lui Omer. Tanarul este indragostit de o fata frumoasa cu care are planuri de casatorie dupa ce va iesi din armata. El isi vede viitorul ca pe un inceput frumos si fericit alaturi de persoana iubita. Destinul sau nu este insa unul atat de luminos, tanarul ajungand pe nedrept la inchisoare. Mai mult, Omer este acuzat pe nedrept de crima. Asta nu este tot insa, el afland ca cei mai buni prieteni ai sai, Ali si Cengiz, i-au intins o cursa impreuna cu femeia pe care Omer o iubea la nebunie, Eysan. Persoanele pe care tanarul le iubea cel mai mult l-au indepartat de familie si de lucrurile pretuite.

Omer nu se da batut insa si isi planifica razbunarea in detaliu. El reuseste sa scape din inchisoare si isi asuma o noua identitate, EZEL. Totodata, tanarul isi schimba infatisarea si se infiltreaza in randurile dusmanilor sai, reintalnindu-se cu cei pe care ii considera odata, in trecut, prieteni. Omer porneste pe drumul razbunarii si este nevoit sa isi suprime dragostea pe care o simte pentru Eysan dupa atata timp pentru a-i pedepsi pe cei care l-au aruncat dupa gratii pe nedrept.

Serialul porneste pe un drum sumbru plin de intrigi, mistere, dragoste, tradari, prieteni si viata in general, tradarea fiind cea care desparte un cuplu in timp ce razbunarea il reintregeste. Cum inimii nu i se poate porunci, Omer nu reuseste sa si-o scoata din minte si din suflet pe Eysan cu care isi doreste inca sa fie impreuna, desi nu o poate ierta. Cum evolueaza povestea dramatica si plina de mister a lui EZEL puteti afla de pe site-ul Kanal D, serialul incheindu-se de mult la TV. Exista insa probabilitatea ca acesta sa reruleze pe micul ecran in viitorul apropiat pentru ca majoritatea serialelor de acest gen care au avut succes la public sunt date din nou la TV la scurt timp dupa ce s-au incheiat.