În această seară pe Nașul Tv, de la ora 22:00 – Vlad Țepeș, Geții și Zalmoxis într-un document medieval de la Vatican. DEZVĂLUIRI

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Întors acum o săptămână de la Vatican cu copia digitală a unui document medieval care vorbește, în secolul XV, despre Vlad Țepeș, Geți și Zalmoxis, scriitorul și istoricul Vasile Lupașc este prezent în emisiunea Adevăruri Tulburătoare din această seară cu povestea aventurii acestei incursiuni în arhivele Vaticanului și cu detalii despre conținutul documentului. Emisiunea poate fi văzută astăzi, de la ora 22:00 sau, în reluare, duminică, de la ora 11:00.

După demersuri care au durat aproape 3 ani, Vasile Lupașc a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin. Mai multe detalii în conținutul emisiunii.

În acest moment documentul este în curs de traducere în limba română. Peste două luni vom cunoaște întregul său conținut, pe care îl vom face public, în premieră, tot în cadrul emisiunii Adevăruri Tulburătoare, la Nașul Tv ( http://www.nasul.tv/inregistrari-adevaruri-tulburatoare-cu-daniel-roxin/ )

Daniel Roxin

Lasă un răspuns