3 comments

 1. Ar trebui să se faca demersuri legale pentru a fi scos la suprafata si depus la Muzeul National de Istorie. Ma intreb ce fac autoritatile din tara asta? Va spun eu —se cearta pe ciolan.

 2. Este inadmisibil ce se intampla! Cum este posibil asa ceva, sa fim furati pe fata si cei care reprezinta legea sa nu faca nimic, ba mai rau sa ii apere pe cei care fura!

 3. In reportajul filmat, avocata aceea citea pe unul din “documentele” gasite ca voievodul martir C-tin Brancoveanu ar fi scris acel hrisov la “leatul 1703, luna mai, ziua a 7″.
  Din articolul de mai jos, daca informatiile sunt corecte, reiese ca “În anul 1703, Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu a fost chemat la Adrianopol, reşedinţa temporară a Curţii imperiale otomane în timpul sultanului Mustafa al II-lea.” Pt obtinerea/confirmarea de la sultan a domniei pe viata “firman de domnie pe viaţă”. Dupa o amanare de cateva saptamani in care domnitorul isi aranjeaza relatiile de la “inlta poarta”, porneste la drum. Citez mai departe din articol “Radu Greceanu notează că alaiul domnesc a pornit din Bucureşti la 3 mai, dar de la Văcăreşti voievodul s-a întors la Curte pentru două zile, iar „la 5 dni ale lui mai, zi miercuri, luând pre Dumnezeu într-ajutor, de la scaun(ul) mării-sale ot Bucureşti au purces la Poartă, după cum era porunca împărătească, împreună cu multă boierime şi slujitori, ca la 70 de oameni“.
  Deci, in concluzie ar fi putut domnitorul sa semneze acele hrisoave pe 7 mai 1703 la Baia de Arama daca el se afla inca de pe data de 3 mai 1703 in drum spre Adrianopol?
  vedeti si articolul din ziarul “Lumina”.
  http://ziarullumina.ro/anul-comemorativ-al-sfintilor-martiri-brancoveni/domnia-tarii-sa-o-aiba-pana-la-sfarsitul-vietii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *