Related Posts
Categories DezvăluiriPosted on
Scanările BBC-ului de la Sarmizegetusa. O emisiune incendiară, pe Nașul Tv
Ce se ascunde oare în Munții Șureanu, în locul anticei Sarmizegetusa? Scanările Lidar realizate de BBC scot în evidență structuri nebănuite, îngropate în pământ…
Anul trecut, cu acordul statului român, BBC-ul a scanat o arie de zeci de km din jurul Sarmizegetusei pentru a folosi aces...
Categories DezvăluiriPosted on
INCENDIAR. Ferenczy Gyorgy: “Secuii sunt urmașii avarilor de neam turcic”. Adică NU sunt UNGURI!
Într-o carte devastatoare pentru interesele extremismului maghiar, numită “Maghiarimea din Transilvania și Revizionismul”, cercetătorul Ferenczy Gyorgy face afirmații incendiare despre realități istorice care le stau în gât celor ce vor să mențină falsul istoric asupra Transilvaniei...
Ar trebui să se faca demersuri legale pentru a fi scos la suprafata si depus la Muzeul National de Istorie. Ma intreb ce fac autoritatile din tara asta? Va spun eu —se cearta pe ciolan.
Este inadmisibil ce se intampla! Cum este posibil asa ceva, sa fim furati pe fata si cei care reprezinta legea sa nu faca nimic, ba mai rau sa ii apere pe cei care fura!
In reportajul filmat, avocata aceea citea pe unul din “documentele” gasite ca voievodul martir C-tin Brancoveanu ar fi scris acel hrisov la “leatul 1703, luna mai, ziua a 7″.
Din articolul de mai jos, daca informatiile sunt corecte, reiese ca “În anul 1703, Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu a fost chemat la Adrianopol, reşedinţa temporară a Curţii imperiale otomane în timpul sultanului Mustafa al II-lea.” Pt obtinerea/confirmarea de la sultan a domniei pe viata “firman de domnie pe viaţă”. Dupa o amanare de cateva saptamani in care domnitorul isi aranjeaza relatiile de la “inlta poarta”, porneste la drum. Citez mai departe din articol “Radu Greceanu notează că alaiul domnesc a pornit din Bucureşti la 3 mai, dar de la Văcăreşti voievodul s-a întors la Curte pentru două zile, iar „la 5 dni ale lui mai, zi miercuri, luând pre Dumnezeu într-ajutor, de la scaun(ul) mării-sale ot Bucureşti au purces la Poartă, după cum era porunca împărătească, împreună cu multă boierime şi slujitori, ca la 70 de oameni“.
Deci, in concluzie ar fi putut domnitorul sa semneze acele hrisoave pe 7 mai 1703 la Baia de Arama daca el se afla inca de pe data de 3 mai 1703 in drum spre Adrianopol?
vedeti si articolul din ziarul “Lumina”.
http://ziarullumina.ro/anul-comemorativ-al-sfintilor-martiri-brancoveni/domnia-tarii-sa-o-aiba-pana-la-sfarsitul-vietii