România este sub asediu (III): DISTRUGEREA ISTORIEI

Categories DezvăluiriPosted on

un articol de Valentin Roman

 

„Pentru a lichida popoarele, se începe prin a le altera, prin a le șterge memoria. Le distrugi cărțile, cultura, istoria și altcineva le scrie alte cărți, le dă o altă cultură, le inventează o nouă istorie. Între timp poporul începe să uite ceea ce este și ceea ce a fost, iar cei din jur îl vor uita și mai repede; limba nu va mai fi decât un simplu element de folclor care, mai devreme sau mai târziu, va muri de moarte naturală.” (Milan Hubl, istoric ceh)

Pentru a subjuga un popor și a îl ține sub ascultare, este absolut necesar să-i ascunzi istoria, mai ales acele părți ale ei care îi conferă respectivului popor drepturi pe pământul și asupra resurselor din subsol sau de la suprafață. Astfel, un neam căruia i se taie sau i șubrezesc rădăcinile devine docil și tolerant în fața exploatării de orice fel.

În cazul României și românilor, atacul asupra istoriei se dovedește a fi de o violență rar întâlnită. Deja, în prezent, atacatorii nici măcar nu se mai sinchisesc să-și acopere cât de cât stratagemele, le expun în mod direct, sunt vizibile.

Dușmanii sunt, evident, aceeași care urmăresc pământul și resursele, numai că, pentru a reuși acest lucru au nevoie de oameni infiltrați peste tot.

Dacă vorbim de istorie, atunci vorbim de oameni puși prin instituții ce ar trebui să protejeze și să promoveze moștenirea noastră istorică, vorbim de unii istorici și arheologi, de unii politicieni sau așa-ziși activiști ai democrației care mai mult încearcă să îngroape țara decât s-o scoată la liman.

 

Cu buldozerul prin istoria milenară

 

Nu voi relua aici descrierea în amănunt a abuzurilor fără precedent asupra istoriei noastre, abuzuri recente, de pildă din 2012, atunci când, pe un tronson al viitoarei autostrăzi Sibiu-Orăștie, situri de o importanță colosală, nu doar în contextul național, dar și în cel internațional, au fost pur și simplu asfaltate. Sibot, Tartaria și Turdas reprezintă doar cele mai cunoscute exemple de locații în care urme milenare de cultură materială autohtonă au fost distruse.

Vina o poartă toți cei implicați: arheologii care au emis avizele de descărcare arheologică, reprezentanții Companiei de Drumuri și Autostrăzi, precum și constructorul. De-a valma, urme geto-dace, romane, dar și neolitice, au fost spulberate de avântul suspect cu care s-a dorit finalizarea acelui tronson. Avem, e drept, nevoie de infrastructură, dar nu cu acest preț. Nu cu prețul istoriei însăși.

În timp ce chiar la graniță noastră vecinii bulgari alocă fonduri însemnate pentru cercetare și protejare a patrimoniului imobil, doar-doar și-or stabili și ei o conexiune cu antichitatea tracă, ai noștri “bravi” istorici și cercetători (cel puțin mare parte dinre ei) nu s-au sinchisit să se opună măcar verbal, public, imporiva acestor distrugeri. Cu stupoare am citit mesajul unei doamne arheolog care îmi spunea că, de pildă, situl de la Sibot, “nu era așa important pentru a fi lăsat intact”.

Ba era, doamnă arheolog, avea toate avantajele pentru a deveni un însemnat loc pe harta turistică a României, fiind în proximitatea unui drum național, fiind un sit complex, cu urme de constructi diverse, de la terme la temple și locuințe civile. Putea, de asemenea, fi folosit că șantier școală pentru studenții de la istorie. Autostrada îl putea ocoli sau “sări”, printr-un pod. Soluții tehnice existau, dar nu s-a vrut. Din acest motiv îmi permit să acuz arheologii de acolo de rea-voința și complicitate la distrugerea acelor situri. Nu este deloc normal ca deciziile cu privire la ce are voie și ce nu să păstreze un popor ca obiecte de patrimoniu imobil să aparțină unui grup restrâns de persoane care, așa cum o arată faptele, acționează numai și numai distructiv.

 

 Vestigii unice în Europa, lăsate în paragină

 

Nu mi-ar fi de ajuns un singur articol pentru a enumera vestigiile de pe teritoriul României lăsate într-o stare deplorabilă, ignorate, cercetate superficial sau haotic. Este de ajuns să faceți o vizită la Argedava (Popești), la o aruncătură de băț de București, la Ziridava (Pecica), lângă Arad pentru a vedea cum cetăți și așezări geto-dace, cu o vechime ce depășește 2.000 de ani, sunt ori pășuni comunale ori groapă de gunoi a satului. La Pecica am cules eu însumi oseminte antice, lăsate în mod barbar la suprafața și le-am reînhumat.

Astfel de situri arheologice ar reprezenta, pentru alte țări, descoperiri remarcabile, ar fi îngrijite, cercetate în amănunt și apoi incluse în circuite turistice. Oamenii vor să vadă, la față locului, in situ, parțial sau, unde nu se poate, măcar reconstruit, un bordei antic, un loc de cult, o amforă sau vas pentru cereale, o reconstituire a unui cuptor sau a unui atelier de fierărie.

 
 Cum se da cultura pe mâna personajelor anti-românești

 

În urmă cu ceva vreme am scris un articol în care arătam în ce mod domnul Kelemen Hunor, în timpul mandatului său de ministru al Culturii, a decis să aloce fondurile instituției pe parte de investiții în obiective de patrimoniu (articolul complet AICI). Listele, care sunt publice și pot fi verificate de către oricine, sunt mai mult decât evidente.

Concret, obiective de importanță majoră ale istoriei noastre, precum Cetatea de Scaun a Sucevei sau Cetatea Domnească de la Curtea e Argeș, nu primeau, din banii ministerului, bani strânși de la noi, românii, niciun leu, în timp ce sute de biserici și clădiri din zonele locuite în majoritate de maghiari erau blagoslovite cu sute de mii sau milioane de lei. În mod cert, orice obiectiv de patrimoniu de pe teritoriul României trebuie protejat, indiferent că este geto-dacic, roman, creație a sașilor sau secuilor etc, însă modul în care domnul Hunor a ales să distribuie acele fonduri este unul mai mult decât discriminatoriu la adresa românilor și românismului.

Unde au fost domnii istorici și arheologi când s-a constituit acea listă de investiții? De ce nu au reacționat public? Probabil erau prea ocupați să arunce cu noroi mișcarea dacistă, a cărei reprezentanți suntem și noi, mișcare pe care distinșii domni și doamne de o “înaltă” ținută morală o consideră că fiind adevăratul dușman al istoriei naționale.

Nu, doamnelor și domnilor, adevărații dușmani sunt aceia dintre dumneavoastră care TAC și stau cu mâinile în sân când vestigiile sunt fie distruse, fie lăsate în paragină. Cineva, tot din lumea istoricilor, îmi spunea că “ce vrei, dom’ne, să facem? nu ne putem pune contra celor ce conduc instituțiile de cultură, că dacă am face-o nu mai avem acces la catedre, pe șantiere etc”.

Prin urmare, ni se recunoaște direct că pasiunea și profesionalismul sunt, de multe ori, lăsate în plan secund, întâietate având direcția stabilită de la “centru”. Păi atunci, doamnelor și domnilor, apucați-va de altă meserie, deoarece, prin lașitatea voastră, afectați destinul a milioane de români și al urmașilor lor. Sau strângeți rândurile și urlați cu o voce unică împotriva abuzurilor și distrugerilor, că doar nu v-or concedia pe toți. Ia vedeți, se poate?  Dacă veți face asta, vă vom sprijini și veți câștiga respectul și apecierea tuturor oamenilor de bine. Altfel vă faceți în continuare părtași la tot procesul acesta distructiv. Noroc că mai există, totuși, și unii istorici și arheologi cinstiți, dedicați si profesioniști care mai contrabalansează, atât cât pot și ei, lașitatea voastră.

Dar, dacă vorbim de zona de cultură, lucrurile nu se opresc aici. Recent, studenți ai Facultății de Istorie din București îmi povesteau cum, în bibliografia lor de studiu, sunt incluse cărți ale unor autori maghiari, unii dintre ei susținând că poporul nostru s-a format pe alte meleaguri și ar fi migrat aici prin Evul Mediu.

Evident, dacă vrei să treci examenul, trebuie să înveți aceste lucruri. Aceiași studenți îmi mai relatau cum, încă de pe la primele cursuri, unii profeosri le-au spus clar: “uitați de daci!”. Toate astea se întamplă în timp ce din manualele de liceu a fost pur și simplu scos orice element ce ține de străvechimea și antichitatea noastră, istoria acestor meleaguri începând din 106….

O altă metodă aplicată de cei ce ne falsifica sau ascund istoria este aceea prin care sunt ignorate momente și fapte din trecutul mai îndepărtat sau mai apropiat care nu convin anumitor interese. De pildă, ștergerea numelui Budapeste din lista orașelor eliberate de armata română prezentă pe interiorul Arcului de Triumf din București. Nici astăzi nu am aflat cine a decis înlăturarea acestui nume și de ce nu se resculpteaza la locul său.

 

 Ce riscăm?

 

TOTUL! Simplu și direct.Riscăm TOTUL! După cum decurg lucrurile, în câteva zeci de ani sau poate chiar mai devreme nu vom mai avea ce să cercetăm sau să protejăm nici dacă am vrea. Scenariul ăsta va servi de minune drept argument al celor ce ne pândesc pământul și resursele, care, la acel moment, vor putea să ne spună senini: “Nu aveți nicio conexiune cu antichitatea, nu aveți dreptul primordal pe acest pământ”.

Și degeaba s-or da peste cap urmașii noștrii, cel puțin aceia care vor afla de la noi, cei de azi, care încă mai avem acces la situri, vestigii, informații, să le demonstreze străinilor că nu au dreptate, pentru că nu vor mai avea cu ce să demonstreze, nu va mai există nimic care să ne susțină drepturile aici.

Nu vom mai avea rădăcini materiale, ci doar povești și legende, amintiri ale bătrânilor ce au mai apucat să vadă un murus dacicus, un val de pământ neolitic, un vas de Cucuteni sau o necropolă din epocă fierului. Pierderea rădăcinilor va crea dezorientare, poporul va deveni și mai supus decât este în prezent pentru că-și va pierde și dramul de drept istoric pe care încă îl mai are și-l poate invoca. AȘADAR, ATENTIE!!!

 

Detalii complete despre cazurile prezentate mai sus gasiti accesand urmatoarele linkuri (click pe titluri):

1. Distrugerea istoriei naționale continuă: cazul Pecica

2. Romania tace in timp ce istoria sa este distrusa

3. Asezarea romana de la Sibot a fost distrusa cu buldozerul

4. PERICOL: Siturile de la Turdas si Tartaria ar putea fi aproape distruse

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

50 comments

 1. ….ma doare sufletul sa vad cum istoria ne este stearsa si rescrisa dupa placu “unora”
  ….si ce este mai tris sa veizi cum “semeni” tai Sunt pasivi
  Dar stii ce ? -este parere mea si o sustin!
  Privind in istorie , incepand de la asasinarea lui Burebista-
  (grecul) unificatorul MIHAI Viteazu s.a.m.d
  Noi ! Romani, ne meritam soarta !!!
  Cine se ridica si cere dreptate este luat de Prost …ba Mai rau … ucis

 2. Toate aceste lucruri se intampla lent si tragic. Daca nu se va produce o schimbare radicala, in primul rand la nivelul constiintelor, de tara aceasta se va alege praful. Este de ajuns sa te uiti in jur si sa consulti statisticile. In 23 de ani populatia a scazut cu mai bine de 10%. Nu, nu este vorba de cei plecati din tara, dintre care multi nu se vor mai intoarce. Aceia au fost cuprinsi. Sunt orase care s-au depopulat si cu 20%. Pe masura ce va trece timpul, procesul destructiei va fi din ce in ce mai rapid. Probabil ne vom ciocni in tot locul de maimute lente, cordiale si inconstiente… care invart foi. Economia este deja la pamant. Daca se continua in ritmul asta, in putini ani tara va intra in incapacitate de plata, pensiile si salariile bugetarilor nu vor mai putea fi platite. Statul va intra in colaps. Zilele astea se inchid 5 unitati ale unui magnat rus. Vor fi taiate la fiare vechi. Si fireste ca nu sunt singurele. Practic intr-un an sau doi se va distruge tot ce mai misca. Multi nu-si dau seama de gravitatea situatiei. Cultura practic a intrat in colaps, nu mai exista voci care sa coalizeze, desi vanzoleala este maxima. Nu sunt semne ca Ortodoxia, prin cele cateva voci, ar putea sa reziste ca in atatea alte dati. Ma tem ca trairea aceea omeneasca se va stinge odata cu cei batrani.

  Aici si in multe alte locuri va trebui sa ne pregatim sa rezistam. Sau sa pierim.

 3. In anul 2003 (pe vremea aceea eram student), am fost in Franta impreuna cu mai multi tineri din mai multe tari europene (inclusiv Romania) intr-un fel de tabara a tineretului european. Toate erau bune si frumoase,fiind o experienta interesanta pentru un tanar fara prea multa experienta de viata. Intr-o zi insa, am avut o discutie despre Transilvania cu un profesor universitar din regiuna Calabria, care pur si simplu m-a socat si m-a revoltat, mai ales pentru ca el profesa istoria. Acesta mi-a zis foarte direct “voi ati furat Transilvania de la Ungaria”. Degeaba am incercat sa-i explic, sa-i aduc argumente (din putinele mele cunostinte la acea data despre istoria antica a Daciei), ba chiar l-am invitat in Romania sa viziteze siturile dacice din Transilvania. Nimic. Raspunsul lui a fost urmatorul: “Istoria spune clar, voi nu aveti continuitate in Transilvania. Este dragut ca esti nationalist, dar nu ai dreptate”. Atunci am pus totul pe seama ignorantei stainilor, dar pe masura ce am inceput sa studiez aceste probleme, am ajuns la o concluzie cel putin ingrijoratoare. La aceasta concluzie au ajuns deja foarte multi inaintea mea, insa mult mai multi romani traiesc intr-o dulce amorteala si indiferenta. Concluzia este ca s-a lovit, se loveste si se va lovi in Romania pe orice cale si in toate modurile posibile, iar majoritatea nu face nimic. Acest lucru trebuie sa se schimbe, iar acest site este un inceput. PS: Sper ca nu v-am plictisit cu povestioara mea. Toate cele bune!

 4. Trebuie o revolutie. Toată lumea in strada sa protesteze împotriva acestor tradatori. Trebuiesc fapte, gata cu vorbele căci nu mai au efect.

 5. Multumesc pentru acest articol. Poate ca va schimba ceva. Sau poate ca nu. Important e ca nu ingrosati randurile celor care asista pasivi la distrugerea istoriei si implicit a viitorului acestui popor.
  Nu cred ca e usor nici pentru dumneavoastra si am banuiala ca primiti unele amenintari (mai mult sau mai putin voalate) pentru ceea ce faceti. Stiu ca nu inseamna prea mult, dar eu sunt mandra de dumneavoastra si va sunt recunoscatoare.

 6. pt distrugerea sitului Turdas nu sint de vina doar arheologii ,care tac mic in fata sefului Consililui judetean HD ,Tov .Molot ii conduce ,el e stapinul judetului si deja si al sitului Sarmisegetusa nu o sa protejeze nimic daca nu ii pica lui ceva atita timp cit acesti oamenii ,,binevoitori doar pt ei ,, ne conduc sa nu ne asteptam la lucruri laudabile din partea lor

 7. “Dușmanii sunt, evident, aceeași care urmăresc pământul și resursele, numai că, pentru a reuși acest lucru au nevoie de oameni infiltrați peste tot.”
  FALS, FALS, FALS!!!!
  Noi suntem proprii nostri dusmani, pe noi, romanii, ne doare in c*** de istoria si mostenirea noastra. Teoria asta a consipratiei antiramanesti e valabila daca as vedea romanii care nu arunca gunoi pe jos, care nu isi bat joc ei de propria tara. Cat timp noi ne batem joc de noi, chestiunea dusmanilor externicare care vor sa faca si sa dreaga mi se pare o vrajeala ieftina de vandut tiraje si de facut trafic.

 8. Am meditat indelung inainte de a asterne aceste cuvinte; si nu am sa folosesc jumatati de cuvinte; Fratilor suntem in situatia in care vorbele nu-si mai au rostul,am ajuns la rascruce si va trebui sa ne intrebam ce vom face; ori ramanem asezati ori ne ridicam la lupta si ma refer la lupta adevarata vazand ca cuvintele nu sunt de ajuns si va intreb: Cat mai trebuie sa-i lasam pe altii sa se pise in capul nostru?; Cand ne vom da seama ca ne distrug?; Cat mai trebuie sa asteptam sau cand Actionam? Eu deja mi-am pregatit familia, le-am spus ca atunci cand cornul va suna eu am sa plec de langa ei si nu glumesc cand spun asta. Pacea sa fie cu voi dar razboiul suna pe ulita, mai are putin si ne bate in usa aveti grija sa nu fiti prinsi nepregatiti.

 9. Doamne:
  Nu este soarta mea sa fiu iobag
  Si gandul meu nu-l scriu pe steag,
  Cuget sa rad sa plang sa cant
  Si sa pun steagul sus in vint
  Dar soarta e in mana mea.

  Si daca pumnul nu-i zdrobit
  Sau ingropat pe sub pamant,
  Cer doar sa tai eu painea mea
  Sa-mi car eu piatra de-o fi grea.
  De am gresit ca sa cuvant.

 10. Sa dea Bunul Dumnezeu ca tot mai multe minti sa gandeasca ca voi si sa ne aparam tarisoara noastra lasata de izbeliste in mana celor “RAI” suntem datori sa o aparam ca-ci cei ce viata si-au jertfit pentru aceste meleaguri minunate nu au facut-o ca alti nemernici, oportunisti si de ce nu JIGODII sa o pustiasca , imi dau lacrimile cand ma gandesc cat de pustie si cat de badjocorita este aceasta tara , tara in care poporul nu exista decat din patru in patru ani , in rest doar nemernici aproape toti pe la televiziuni parca numai ei exista si in rest bietii oameni care traiesc de pe o zi pe alta sunt ignorati. HAI ODATA ROMANIA TREZESTETE , realmente imi curg lacrimi pe obraz!! DOAMNE!!!!!!!!!! VINO DOAMNE!!!!!!!

 11. Foarte urât că nu ne păstrăm vestigile, monumentele şi nu este vorba doar de cele din situri arheologice ci şi cele ce se prăbuşesc sub ochii noştrii.
  Totuşi ce treabă avem noi cu dacii? Popor mândru, frumos care nu a ştiut să facă compromisuri şi a cam dispărut.
  Şcoala ardeleană a pedalat exagerat pe romanitate pentru aputea convinge masele popular în vederea unităţii de neam şi ţară, având ca element cheie, limba română. Atunci au fost popularizaţi şi dacii pentru a justifica prezenţa romană. Tema a fost reluată puternic în anii naţionalism comunismului pentru a justifica independenţa României în fapt izolarea ei.
  De la daci şi romani au trecut 2000 de ani…Întreb, numai atât ne rezmăm la istorie..sunt teme mult prea vechi ce nu mai pot folosii în actualul context european. Hai să mai spunem maselor şi adevărul…

 12. schimbarea radicală trebuie să vină de la individ apoi colectivitate şi nu altfel…iar la nivelul conştiinţei, este greu de definit conştiinţei.. de fapt caracterul este nu ceea ce este ci de multe ori ceea ce nu este.

 13. vad ca astazi am chef sa comentez!
  frumoasa reflectie si curajoasa!
  daca jumnatate dintre noi romanii ar fi atat de curajoasa ca si tine si noi am putea lupta ca si grecii, spaniolii, italienii, portughezii si altii dar noi nu suntem asa, am fost invatati sa plecam capul, sa nu comentam, sa fim lasi ca asa suntem folositori nu facand gat!

 14. Da suntem datori sa iesim toti atunci cand o sa “sunt cornul” De multe ori m-am gadit la cei care au iesit in strada in martie’90 la Tg Mures si I-am admirat pentru curaj . Acum e randul.nostru, datoria noastra sa aparam a mai ramas

 15. Uite o melodie cantata de Jean Moscopol acum multe zeci de ani, in care ne zicea ca “tot ce-i romanesc nu piere” “tot ce-i romanesc nu piere”. Si cel care posteaza din “Cartea lui Burebista”, sa posteze un PDF sau sa impartaseasca un link ceva catre aceasta carte, sau sa ne spuna mai multe detalii. De unde este cartea asta?

 16. In actualul context european Ungaria are din ce in ce mai multe pretentii asupra Ardealului, pe motiv ca ei au fost primii acolo, asa ca nu se poate spune ca “sunt teme mult prea vechi”.
  “Hai să mai spunem maselor şi adevărul…” – Pai se pare ca unii nu sunt pregatiti sa asculte si sa accepte adevarul.
  Asta e si scopul pentru care vestigiile sunt distruse: sa ne impartim in tabere care sustin orbeste propriul adevar si sa fim din ce in ce mai dezbinati. Pana la urma, nici nu conteaza ce dezvaluiri s-ar face studiindu-se aceste situri arheologice. Poate ca ar dovedi ca suntem urmasii dacilor. Sau poate ar dovedi ca nu avem legatura cu dacii. Asta e! Macar am stii adevarul. Dar tocmai asta nu se vrea, pentru ca adevarul elibereaza, iar noi nu trebuie sa fim liberi…

 17. Felicitari Marian pentru punctul de vedere. Schimbarea trebuie sa vina din noi. Daca noi toti sau maca majoritatea nu pastram nimeni nu o s-o faca in locul nostru. CRed ca avem mai multta nevoie de fapte decat de vorbe. Eu unul m-am saturat de vorbe. Toata lumea este indignata insa nimeni nu ia atitudine cu adevarat. astfel de articole ar trebui sa apara pe mass media de larga raspandire nu doar pe acest site unde, de regula, intra doar cei care apreciaza deja istoria veche a tarii noastre.

 18. D-le Costel,
  Din pacate spiritul Dacilor a murit demult in poporul nostru. Trebuie sa facem ceva pentru a-l invia. Acum avem in noi mai degraba spiritul orientalismului si al fatalismului slav decat pe spiritul liber dac.

 19. Am 43 de ani si ma rog la Dumnezeu ca lupta sa inceapa acum cat mai sunt in putere, intodeauna au fost generatii de sacrificiu si ma rog inca o data sa nu fie tinerii cei care trebuie sa plateasca pentru noi. Sa fim noi “batranii” cei care vor proteja viitorul lor. Parafrazand: Dacia nu e a noastra ci a urmasilor, urmasilor nostri. Pacea fie cu voi.

 20. BUN… DEJA NU MAI POT SPNE CA S-A AJUNS LA LIMITA… S-A TRECUT DE ORICE LIMITA. FRATILOR, PE BUNE ACUM, CAND IESIM LA LUPTA? NU LUPTA CU VORBELE, CI LUPTA IN STRADA, RASCOALA NATIONALA IN CARE SA CADA CAPETE DE TRADATORI, SA NE LUAM INAPOI CE ESTE AL NOSTRU. SA NE LUAM INAPOI ISTORIA, DEMNITATEA, VIATA, BASARABIA SI NORDUL BUCOVINEI. CAND? POATE SUNA RADICAL, DAR DACA SUNTEM DACI ATUNCI SA O ARATAM, SA FIM IARASI LIBERI!

 21. Domnule Roman,

  Am un prieten plecat de aprox 20 de ani pe continentul Nord American. Softist extrem de bun bun, a ajuns după câţiva ani angajat al unei firme ce producea jocuri pt PC cu distribuţie la nivel mondial. Fiind pasionat de istoria antică şi de civilizaţia dacilor, a avut iniţiativa şi şansa mult visată de a realiza un joc de strategie-acţiune în care pe lângă civilizaţia romană, greacă, egipteană, a galilor, britonilor şi a triburilor germanice a introdus entuziast şi civilizaţia dacilor/tracilor. Cu Burebista şi Decebal, cu hărţile aferente. Era pt prima oară când dacii ar fi fost prezentaţi prin intermediul jocului tinerilor din întrega lume!
  Producătorii au dat acceptul de principiu şi jocul a început să prindă contur rapid. A ajuns aproape în faza finală, a probelor, însă înainte de lansarea pe piaţă, stupoare : Producătorii au spus că totul e foarte frumos, le place dar TREBUIE făcută o mică modificare … anume DACII/TRACII trebuie eliminaţi din joc !!! SINGURA EXPLICAŢIE SMULSĂ CU GREU ÎN URMA INSISTENŢELOR A FOST ACEEA CĂ DACII FIIND UN POPOR NECUNOSCUT/BANAL POT SCĂDEA COTA DE INTERES A JUCĂTORILOR CEEA CE S-AR FI TRANSPUS ÎN DIMINUAREA PROFITURILOR! „TOTUL E OK, DOAR ELIMINĂ DACII” aşa i s-a spus imperativ chiar !
  DACII/TRACII AU FOST EXCLUŞI, JOCUL A FOST LANSAT PE PIAŢĂ ÎN LUMEA ÎNTREAGĂ, A AVUT SUCCES !
  ULTERIOR A AFLAT ÎNTÂMPLĂTOR CĂ ELIMINAREA DACILOR DIN JOC A FOST DETERMINATĂ DE FAPTUL CĂ PRODUCĂTORII AU FOST AVERTIZAŢI/CONDIŢIONAŢI FERM DE CĂTRE DISTRIBUITORII MONDIALI : ELIMINAŢI DACII !!!

 22. Sunt un om simplu, un om care e mandru de faptul ca e roman, nu vreau sa devin cineva, sunt altii mult mai destepti decat mine care trebuie sa ajunga in fata, eu vreau sa fiu si sa raman “soldat” dar a venit timpul sa iesim la lumina. Va trebui sa adoptam aceeasi tactica pe care au utilizato comunistii, ne trebuie un ONG si o publicatie de presa care va fi transmisa din mana in mana in schimbul unei mici contributii ( nu obligatorie ) pentru a incerca sa gasim acea scanteie de care este nevoie pentru trezirea maselor populare. Apreciez munca domnilor Daniel Roxin, Valentin Roman……………….. dar din pacate prezentarile televizate nu produc rezultatele dorite. Sunt foarte putin oameni care vizioneaza astfel de emisiuni, ne trebuie mai mult. Romanii trebuiesc bombardati zilnic cu aceste dezvaluiri pentru ca e foarte multa lume care nu crede usor, sau nu vor sa creada. Faceti un mic experiment pe care eu l-am facut: Acolo unde sunteti incercati sa deschdeti un astfel de subiect ca sa testati reactia altor oameni, o sa vedeti ca am dreptate. Acesta nu este un indemn in a incalca legile tarii, este un indemn in a gasi alte cai pentru a aduce la lumina adevarul. Cu stima………

 23. Adevarat,Adevarat,Adevarat,ca dumneata esti propiu dumitale dusman.Pe dumneata cand te mananca in c*** te scarpini pe siteul asta.Dute mah si da-ti una in cap,ca sa iti revii. In primul rand, uitate inainte de a posta ceva,la titlul.Dupa aceea,fii atent la scriere.Si nu in ultimul rand vezi despre ce se vorbeste in articol
  Vezi daca pe autostrada Sibiu-Orastie,chiar s-a intamplat asa ceva,vezi daca pe arcul de triumf s-a sters Budapesta,ca oras eliberat de romani(poate afli si ca Horthy a fost absolvit de crimele de razboi care le-a facut)si dupa aceea sari ca muscat de rabie.
  Marinica,imi permit sa i-ti mai dau un sfat: vorbeste tata,cu cuvintele tale,nu mai imprumuta de la alti idioti.

 24. daca nu stii am sa i-ti explic eu Cristina
  SA II FEREASCA BUNUL DUMNEZEU PE DUSMANI ACESTUI NEAM BLAND
  caci furia omului bland este de nepotolit si este urgia cea mai mare
  azi, unguri ne provoaca ca sa facem ce noua nu ne place,ca mai tarziu sa ne faca barbari si pagani si sa ne arate cu degetul la lume
  dar ei nu stiu cu cine se pun
  sa fii convinsa ca daca suna cornul…cu mic ,cu mare ne vom strange si vom muri pentru tara noastra(vezi revolutia…mamaliga romaneasca a explodat)

 25. Ca si in cazul Eminescu,al jocului cu daci,al Budapestei pe arcul de triumf,al reabilitari lui Horthy,toate acestea ma duc cu gandul ca nemti si austro-ungari ne vor fara de istorie.Mai bine zis de la Eminescu la reabilitarea lui Horthy ,nu au icetat nici o clipa lupta lor cu poporul roman.O lupta ascunsa o lupta fara onoare si sentimente.Noi le-am dat petrolul tari,dar ei ne vor si aurul.Noi le-am dat banci si pamant…ei ne vor sclavi si far de patrie,deaceea este importanta legatura noastra cu istoria.
  Demersurile lui Valentin si ale lui Daniel sunt de salutat,dar nu sunt indeajuns.Sa ma explic..Intrebat daca se va implica politic,de catre cineva(nu mai tin minte cine),Valentin a raspuns printr-un nu categoric.Eu cred ca totul se face politic,de aceea cred ca nu este deajuns sa scriem, sau sa demonstram ceva la cineva,ci trebuie sa avem si puterea de a materializa gandurile noastre.
  Cred ca ar trebui sa va razganditi domnule Valentin Roman.Ar trebui chiar dumneavoastra sa luati initiativa de a face un partid conservator…traditionalist,care sa aduca Spiritul Dacic in fiecare inima din tara asta.Ne aveti pe noi si contati pe noi

 26. Daca fiecare dintre dumneavoastra ar sta de vorba cu cate 10 oameni despre istoria noastra adevarata si daca dintre acesti frati ai nostri cel putin 3-4 ar face acelasi lucru…in curand am putea fi o mare de oameni si nimeni nu ne va mai putea opri sa intoarcem adevarul acasa.

  Asa ca mergeti si vorbiti-le oamenilor, ridicati cetati dacice si luptati cu romanistii – si intoarceti-va aici ca i n v i n g a t o r i in fruntea palcurilor voastre! Aveti un avanataj pe care cei dinaintea dumneavoastra nu l-au avut: nu mai trebuie sa faceti marsuri de zeci, sute de km. Puteti fi aici si oriunde cu puterea gandului.

 27. Revin cu precizari.
  Eu sunt un tip de 55 de ani si am 2 feciori.
  De mici au fost educati ca mai presus de mama e Patria.
  Ca mai bine mori decit sa fii umilit.
  Ca daca nu lupti esti un nimeni si dusmanii nu au cum sa te
  respecte.
  Ca bunii si strabunii nostri se intorc in mormant cand vad ce se intimpla cu noi.
  Daca fiecare dintre noi am fi facut ,,curatenie” in propria ograda ,am fi fost demult INVINGATORI
  Ma bucur sincer ca pe acest site dar si pe altele mai sunt
  constiinte.
  Va iubesc si va respect .
  Tineti-o tot asa !

 28. Dle Valentin Roman
  Cu totii stim ca politicul conduce.
  Asadar , ca sa realizezi ceva , trebuie sa fi implicat , in POLITICA. De acolo , se pot lua usor decizi si hotarari.
  Parerea mea , este ca ar trebui sa avem un partid, care s-ar putea numi PND(partidul national al Dacilor)sau PRD(partidul renasterii Daciei)sau cum se hotareste.
  Avem oameni de mare isprava , in sustinerea identitatii Dacice. Ex:Dl.gen. Chelaru.
  Cu siguranta , cu foarte mare usurinta , vom putea intra in Parlamentul Romaniei( vorbesc de procentajul partidului), apoi , timpul , va rezolva totul.
  Dumneavoastra , aveti legaturi apropiate , cu personalitati(vezi exemplul de mai sus) care recunosc identitatea dacica , a poporului nostru.
  Doamne ajuta.

  ,,Din zei de-am fi scoboratori “

 29. ACUM AVEM DE PARTEA NOASTRA STIINTA GENETICA ..restu e bau bau..sintem milioane de daci si atceva nu vreau ..decit DACIA DACI SA NE NUMIM uniti cu basarabi daci sa fim…

 30. Fratilor,ori eu am inebunit,ori toate elitele tarii s-au tampit si au adormit?Pun la dispozitie 2 site-uri in care se vorbeste despre Germania care se erijeaza in jandarmul Europei.Ce nu a facut Hitler in al doilea razboi mondial,fac Germania ,Austria si Ungaria acum.Politichia asta cred ca o fac cam demult cu noi,poate dinainte de asasinarea lui Eminescu si nu v-a duce de cat la SCOATEREA NOASTRA DIN ISTORIE CA POPOR SI CA NEAM.Asa ca adio spirit dacic pe veci,daca nu reanviem cat mai repede nici Isus Hristos nu ne mai invie,pentru ca o sa se faca ca nu ne cunoaste.
  V-as ruga sa va uitati pe blogul lui Daniel aici:http://danielroxin.blogspot.com.es/2013/02/radu-golban-epurat-din-universitatea-de.html#more
  si la discutii literare aici:http://reteaualiterara.ning.com/profiles/blogs/un-eveniment?xg_source=activity
  Dupa aceea trageti dumneavoastra concluzia,daca am dreptate sau nu…sau daca are Basescu si sleatha lor de
  ´telectuali
  ´facuti la fara frecventa si care au impanzit toate institutiile statului,ignorand poporul si istoria neamului nostru.Vanzatoarea de neam si de patrie Monica Macovei(cea care ne-a vandut la Merkel)vrea sa candideze si la sefia unui partid.Daca lasam lucrurile sa mearga asa v-a fi vai de noi

 31. Nu cred ca Germania are ceva cu noi, in cursul istoriei s-au purtat, totusi, corect…poate exceptie facand episodul cu Ardealul de Nord. As spune ca au mai degraba o slabiciune, datorita si prin intermediul sasilor care au ajuns in G., unii in functii importante.
  …insa datorita Idiotilor nu m-ar mira sa inceapa TOTI sa aiba ceva cu noi

 32. -tara noastra aur poarta noi cersim din poarta in poarta,Daca vom fi prosti in continuaresi fraierii UE,atunci ne meritam soarta!!!CINE ARE SINGE DE DAC ATUNCI SA OPUNA REZISTENTA SI LA URMA URMEI NU SUNTEM ULTIMII DIN UE!!! SI VEDETI CE VOTATI LA URMATOARELE ALEGERI !!!PE CEI MAI BUNI DINTRE NOI !!!NU VA MIRATI AVEM OAMENI CAPABILI ,OAMENI TINERI ,DACI CU SINGE DE DACI CARORA LI SE INCHIDE GURA,IN INTERESUL SPAGARILOR SI A MARILOR CONCERNE MULTINATIONALE CARE NE IMPUN REGULI SI LEGI NOI IN DEFAVOAREA NOASTRA A PAMI TENILOR A DACILOR NEAOSI!!!ROMINII VOR FI FERICITI IN TARA LOR CIND VOR FI CONDUSI SI INDRUMATI SPRE LUMINA DE ROMINI ADEVARATI,DE DACI ADEVARATI!!!SA FITI FERICITI SI CU OCHII SUFLETULUI SPRE LUMINA ADEVARULUI ADEVARAT!!!

 33. Adrian, daca m-am inselat am puterea sa recunosc(nu fiindca ar conta prea mult), in general e nevoie sa acorzi credit, pana reaua-credinta este dovedita.
  Nu stiu cine si ce a scris pe acele saituri, daca sunt opinii personale sau altceva.

 34. am spus [dar vad ca nu se publica speram ca acesta da poate a fost o gresala a mea ]==PROCLAMATIA DE LA SARMIS===titlu=DECEBAL CATRE POPOR== 1=DECLARATIE-CETATEAN DAC-avind baza legala stiinta genetica de la HAMBURG..2-EXCOMUNICAREA reprezentantilor sc.ardelene[gheorge sincai..pm..ibd]-inlaturarea statuilor lui traian–….asteptam propuneri..

 35. Nimic nu e nou sub soare, cred ca primii care au pus la punct o strategie de inrobire a unui neam au fost egiptenii antici, se spune ca evreii se inmultisera si egiptenii erau ingrijorati ca la unmomendat vor fi dominati de acestia. Faraonul din vremea respectiva le-a dat tema inteleptilor egipteni sa gaseasca o metoda prin care evreii sa poata fi inrobiti si redusi la tacere. Dupa discutii nu prea indelungate au ajuns la concluzia ca tinta propusa poate fi atinsa prin demolarea moralitatii lor, in primul rand, apoi negarea valorilor si traditiilor, in al doilea rand si disparitia simtului civic si de reactie civica. Cam in situatia asta ne gasim noi astazi. Aceasta politica e promovata de U.E. pentru ca nu ne vrea o tara mare, apoi mai sunt si altii care au fie pretentii, fie se simt amenintati de o Romanie Mare si unita, cum ar fi Ungaria, Ucraina sau Rusia si ar mai putea fi enumerate inca alte cateva.
  Normal ar fi ca societatea civila sa poata sa-si impuna punctul de vedere atunci cand politicul o ia pe cai gresite. Partea proasta e ca la noi simtul civic a ramas doar la nivel de vorbe, hai sa facem si sa dregem, apoi romanul se simte multumit doar cu atat si doarme linistit.Sper sa ma pot alatura unei miscari de renastere nationala, unde sa nu fie prea multa vorbarie si declaratii, dar cu multa actiune. Asta e speranta mea, ca daca o iau de unul singur voi fi declarat intr-o ureche si trimis la ,,baietii veseli”.

 36. Oameni buni, de cand sunteti voi daci? de cativa ani incoace? Reveniti-va fratilor ca habar nu aveti ce vorbiti, in frunte cu Roxin, Savescu, etc…nu exista nici o baza pentru toate acele afirmatii cretinoide, a arata o harta in palma nu inseamna nimic, de cand va tineti mari daci? De cand un doctor si un altul care nu au treaba cu istoria si arheologia, vor sa rescrie istoria acestei tari? Voi vedeti ce baliverne scoateti pe gura? Daca erau dacii asa de smecheri cum ziceti voi ca au fost, romanii nu puneau stapanire pe Dacia…au fost pusi cu botu pe labe instant si au cam disparut saracii. Romanii au plecat si ei…(o parte),apoi au venit alte natii pe aici, slavii, avarii, etc..apoi din sec.IX ungurii(maghiarii) care ne-au stapanit 1000 de ani…in 1000 de ani ati avut sange in putza? NOPE! SORRY! Acum aveti? NOPE! pentru ca nu sunteti DACI! Daca ati fi macar ROMANI atunci ati sti sa faceti ordine la fel cum faceau cand erau un mare imperiu. Think about it! De dat din gura pe internet toti suntem buni.

 37. Domnule Petru(21,02,2013)nu ne cunoaștem,probabil că amândoi suntem
  români,eu sunt născut în România Mare,în1925.În 1940 am fugit în vest unde am căzut sub cizma brună și am stat prin lagărele lor gus-
  stând amarul inoculat.Am reușit să mă întorc acasă.Am absolvit Poli
  tehnica în 1950.Diploma se opținea în baza susținerii unui proiect de diplomă.Am fost trimis la Orăștie.Mi-am ales să studiez valorificare bazinul forestier de pe valea Dobrei.M-am cazat la o gospodărie din sătucul Bătrâna,amplasat într-o imensă poiană în marginea pădurii din preajma pârâului.Obștea satului era alcătuită din femei,satul era locuit numai de femei,ici și colo câte un copi-
  landru.Aveau bărbați la lucru( cosit,îngrijitor la vite, etc.)Stăp-
  âni pe avuturi ( case, pământuri, fânețuri,etc.)erau femei.Fata pri-
  ma născută,devenea moștinitoare.Băieții de la 12 ani,erau trmiși la
  învățat meserii. În Zonă mai erau astfel de sătucuri izolate.Aceste
  sate trăieau o viață socială corespunzătoare perioadei primare
  avansate a scietății Matriarhale.Vedeți Dv această formă de viață socială a reprezentat prima alcătuire de convețuire comună a socie-
  tății în primul stadiu denumită „societatea Matriarhatului” S-a pe-
  trecut acum 6000-3000 î.d.Hr.Această societate viabilă de acum 5000-
  8000 de ani s-a perpetuat din generație în generație până în zile- le actuale.Deci e clar Dl meu, noi românii,demonstrat de femeile
  care sunt și acum în vieață,suntem urmașii urmașilor celor care au
  trăit pe acest pământ de cel puțin acum 8000 de ani.Se mai știe că
  pe pământul românesc se trăiește de peste30.000 de ani. Dovadă sunt însmnele găsite recent într-o peșteră din zona Ponoarelor în apropiere de peștera Urșilor Oradia.Figurile desenate sunt mai vechi decât cele găsite recent și ele în Franța.
  Nu trebuie să mai bâjbâim,se cunoaște suficient de mult și multe.E suficient să cunoaștem hrisoavele lăsate de marii noștri
  cărturari și cu ajutorul stințelor actuale,se poate constitui is-
  toria adevărată a neamului nostru.Totul se găsește în ograda noastră.Treabă multă și vorbă atât cât trebue.
  De asemeni se știe că Geto-Dacii provin din neamurile Traci-
  lor care au dat prima scriere din lume cea de la Tărtăria și vorbeau o latină veche.Habitatul lor se afla dealungul Dunării,de la izvoare până la Mare și toți munții Balcanici.La rândul lor Tracii s-au plămădit din întinsele popoare Pelasge.

 38. “SORRY” dar nu ma pot abtine sa nu iti zic urmatoarele: in primul rand, student fiind in Cluj (Arte Plastice), am cunoscut din intamplare la o bere un arheolog, care afland pasiunea mea pt. acest domeniu (arheologie) m-a invitat pe un sit in care el conducea sapaturile, am vazut, m-am oferit voluntar si 3 ani am stat pe santiere arheologice ca desenator si am vazut destule (in muzeu nu mai vorbesc!). BUN, asta trebuie sa-ti demonstreze, cat de cat, ca nu neaparat numai un student de la Arheologie poate sa faca treburile dintr-un santier de genul (uneori nu e in stare nici sa curete o urma cu pensula), rezulta asadar, ca nu numai un tip cu diploma in domeniu are un cuvant de spus. Poate “si un doctor si un altul”! Un alt lucru (poate privirea ta flegmatica o spune): Istoria e pentru tine o materie scolara, poate documente si atat! Pentru multi dintre cei care o studiaza, mai ales din pasiune, e un RASPUNS! Ti-ai pus vreo alta intrebare in afara de clasica: “cu ce-mi platesc maine cafeaua”? Si ca sa nu o lungesc la nesfarsit (nu vreau sa se simta altii bine, altii nu), poate ca multi nu mai au sangele ala “in puta” dar nici multora care “il au” nu le mai urca si la creier! ?

 39. da, tu ai perfecta dreptate,eu locuiesc in anglia si datorita muncii pe care o fac intru in contact cu foarte multi engleji,din discutiile avute cu ei mi au spus ca noi sutem un popor de tigani(scrie in cartea lor de istorie)tigan-rom; rom-romania;,am ramas socata la aceea axplicatie

 40. probabil vrei sa sustii si tu ca sarmisegetusa e o fortareata romana,ca toate dovezile pe care le avem nu sunt adevarate(cetetii,ramasite arhiologice,izvoarele arhiologice,etc),colsca cu puii de aur este just my imagination(stim si noi limbi straine).I bilieve if you do not feel beeing a romanian then move out and become what do you want but do not talk about my historic present and past as something without importance.

 41. Este usor sa scriem ..toata tara trebuue sa iasa in strada si sa-i starpeasca pe titoti ordinarii careau condus tara din 90 pana acum

 42. Cum credeti ca au aparut atatia milionari pedte noapte …toti care au condus tara nu au facut decat sa o vanda au distrus toata industria…acum ay nevoie de mai multi bani ca sa isi intretina averile …la un palat costul de incalzire e enorm si multe cheltuieli caci au famili au nepoti au detoate..uitativa la becali si altii becali merge la m.atos da 5 milioane riduca cate o bisericuta daroameni care lucreaza pentru el isi i-au banii ? Poate cei de la steaua dar si acolo sunt restante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *