INCENDIAR: Rabinul Eli Caufman despre Elie Wiesel: Se vrea antisemitism pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani. VIDEO

Categories DezvăluiriPosted on


Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti de la noi, în emisiunea „În arenă”, realizată de Codruţ Burdujan la Litoral TV din Constanţa.

„Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decât nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sunt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti.

[…] Astfel de oameni sînt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decît viaţa altui copil este un nazist şi un fascist.

[…] Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sunt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorît pe evrei. Mulţi evrei au fost salvaţi de români.

Unde sunt poveştile despre aceste fapte? Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi, Cioflîncă, a făcut mare poveste pe un progrom în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America… Ăştia aduc ură între români şi evrei.

Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.

Sursa:  http://www.presalibera.net/videorabinul-eli-caufman-despre-elie-wiesel-se-vrea-antisemitism-pentru-ca-antisemitismul-asta-le-aduce-bani_1834197.html

3 comments

  1. Da, asta cu Transilvania fiind sub unguri o stiam cu totii.

    Doara Horthy trimitea mai multe trenuri cu evrei decat putea arde Auschwitz-ul si le-o zis sa trimita mai incet ca nu apuca sa le dea foc pe cat de repede trimit.

    Ungurii, toti, ungurii au fost, nu romanii.

  2. Dacă rabi spune ca exista organizații care primesc banii dacă fac activism …si ca sa facă activism… Putem sa fim noi cei mai cușer, dacă sunt bani de cheltuit …
    Oameni buni, România, Germania (in special), Ungaria, s.a., toate țările care au avut cumva de a face cu holocaustul si-au învățat lecția. A fost cea mai mare crima din istoria recenta a omenirii. Punct. Toate aceste tari si țările ONU in general sunt angajate ca asemenea crime sa NU se mai repete, vreodată. Ca mai exista unu la un milion care bate câmpii, de aceea sunt bune organizații gen EW, sa-i arate cu degetul! Facem si o lege sa-i si pedepsim pe extremiști? Si mai bine! Dar ii interzicem pe toți cei care au trăit in realitatea de atunci? Cred ca Academia Romană are un cuvânt de spus in aceasta tema.

  3. Pai, si-a spus cuvantul Academia, au spus-o evrei a caror notorietate si cinste nu poata fi pusa la indoiala, iar documentele o confirma: IN ROMANIA NU A FOST HOLOCAUST. Au fost rafuieli, razbunari scapate din mana, pentru un timp au fost in vigoare legi care limitau puterea evreilor si le suspendau unele drepturi. Insa de aici pana la holocaust e cale lunga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *