ISTORICI CELEBRI cercetaţi pentru FURT DIN TEZAURUL ROMÂNIEI

Categories DezvăluiriPosted on

Doi dintre cei mai cunoscuți istorici şi experți din România, Șerban Lacrițean Georgescu și Răsvan Ciucă, sunt cercetați de Parchetul Deva. Primul este director la CFR Marfă şi a fost consilier în Ministerul Transporturilor iar al doilea a fost, timp de 21 de ani, directorul Muzeului Naţional al Agriculturii.

Șerban Lacrițean Georgescu și Răsvan Ciucă sunt acuzați că au furat bunuri din Tezaurul României și că au falsificat expertize judiciare care l-au scăpat de condamnare, în 2013, pe austriacul Georg Hocevar. Acesta a fost anchetat pentru exportul ilegal a unor bunuri de patrimoniu, printre care șase locomotive cu abur şi un locomobil.

Lacrițean este director în cadrul CFR Marfă, reputat istoric și autor a numeroase cărți despre istoria vehiculelor pe calea ferată. Are numeroase  cărţi şi o colecţie impresionantă de fotografii cu locomotive ori tramvaie de epocă. E aproape nelipsit la expoziţiile dedicate istoriei acestor tipuri de vehicule.

Răsvan Ciucă a fost directorul Muzeului Naţional al Agriculturii din 1990 până în 2011, muzeograf, publicist, etnolog, dar și ipodiacon, fiind hirotesit, în anul 2000, de Preasfinţitul Damaschin Coravu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor. Acm, slujeşte în parohia „Buna Vestire”, Slobozia,

De-alungul anilor, Răsvan Ciucă a primit vizita a numeroase personalităţi,precum cea a Regelui Mihai I sau a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Prea Fericitul Daniel.

Sursa: http://www.evz.ro/director-la-cfr-marfa-cercetat-pentru-furt-din-tezaurul-romaniei.html

Lasă un răspuns