Kogaionul și secretele lui (episodul 2) – video

Categories Articole, Emisiuni TVPosted on

Cunoașterea geto-dacilor este cu mult mai profundă decât bănuiesc cei mai mulți dintre noi. Sacerdoții geto-daci par să fi cunoscut tainele vieții și ale morții, iar cercetările multidisciplinare de la sanctuarele dacice din Munții Orăștiei (1982 – 2010) ne oferă informații absolut uimitoare.

Invitatul emisiunii, profesorul Timotei Ursu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, unul dintre participanții la aceste cercetări, ne prezintă, cu această ocazie, o perspectivă surprinzătoare asupra istoriei noastre străvechi.

Daniel Roxin

8 comments

 1. Întradevăr istoria noastră e fără de seamăn, de câte ori ma gândesc la străbunii noștri sunt cuprins de liniște sufleteasca foarte mare și nu am nevoie de dovezi scrise pentru a înțelege. Cu stima.

 2. ce comentariu ar mai putea cineva sa rosteasca sau sa scrie o plecaciune pina la pamint si toate cuvintele din lume sunt de prisos in fata acestor maretii iar politicienii indiferentii trebuie invatati de catre poporul Roman sa nu sfideze maretia acestui neam si legile firii ca exista cum se spune legea bumerangului rautatea se intoarce intotdeauna impotriva celui care a exercitat-o sau a emis-o inspre o tinta precisa se va intoarce tot la fel de precis inapoi si atunci va fi vai ca ei n-au dreptul sa ne pradeze pe noi ca cei acolo e al nostru si daca ei nu iau atitudine sa formam noi nuclee care o fac ca vointa poporului e tot asa de puternica precum Carpatii care rezista acolo din veacuri Pina cind sa ne tot jelim ????? sine vaicarim si asa nu ne aude nimeni!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Extraordinar.
  Cine intelege de ce am fost distrusi, acei vor Re-face Dacia.
  Un popor daca nusi cunoaste trecutul nu are viitor. Trecutul il cunoastem ironat deaceia suntem in intuneric.
  Nasule descidele ochii caci timpul nu asteapta.

 4. …sunt multe lucruri la care am aflat raspuns dupa urmarirea documentarelor “Dacii – Adevaruri tulburatoare” si “Dacii – Noi dezvaluiri” si multe raspunsuri care continua sa iasa la lumina.
  Cert este ca acum mi s-ar parea natural ca numele tarii noastre sa fie Dacia si nu Romania. Si da, poate ca m-as identifica mai bine cu denumirea de “dac liber” decat cu cea de “roman” (cu care nu ma mai prea identific si care consider ca a fost mult alterata in ultimii 20 de ani). Oricum mare parte din straini (ma refer la cei care nu sunt neaparat pasionati de istorie) sunt convinsi ca numele de Romania vine de la populatia de Rromi care predomina pe teritoriul acestei tari si ca nu are nimic de-a face cu imepriul Roman.
  Referitor la studiile de paleologie, acestea pot explica de ce ne asemanam mai mult cu grecii si bulgarii (poparele balcanice) ca mentalitate si comportament decat cu italienii.
  Eu unul ma simt mandru sa stiu ca ma trag din traci! Dar in aceasta situatie, imnul nostru “Desteapta-te romane” (din care somn parem sa nu ne mai desteptam) in care se spune: “Sa aratam in lume/ Ca-n aste maini mai curge/ Un sange de Traian” nu mai este chiar corect. Iar atunci cred ca ar trebui sa mai adauge o strofa in care sa se mentioneze ca si sangele de Traian… era tot de trac. Conform declaratiilor lui Traian din testament precum si a studiilor paleologice care arata ca un mic procent din populatia Italiei de nord sun inruditi genetic cu noi!
  Alte pareri?

 5. Doamne cit de mult a miscat acest subiect foarte drag noua, celor care inteleg si pricep ceea ce se prezinta. Simtim cu totii cum “parca ne cresc radacinile” la loc…..

 6. Si mie mi se pare ca se impune cu desavarsire schimbarea imnului si de ce nu, chiar si numele tarii….De unde Romania daca noi suntem DACI???? Roma….Romania….cam proasta asociere as zice eu….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *