Cele mai frumoase 10 medii naturale din lume

Categories LifestylePosted on

Exista atat de multe locuri frumoase pe tot globul pentru a sarbatori si nu exista doua care seamana. De la medicamentele care vin din padurea tropicala pana la lacurile si paraiele care servesc drept surse de apa dulce, nu exista nicio indoiala ca bunastarea noastra este impletita cu cea a mediului. Cu toate acestea, impactul uman a subliniat multe dintre aceste medii prin poluare, minerit, defrisari si schimbari climatice.

Cele zece locatii care urmeaza sunt atat uimitoare pentru ochi, cat si diverse din punct de vedere biologic. Multe au un impact uman relativ scazut din cauza densitatii mai mici a populatiei sau din cauza locatiei lor indepartate.

Astazi, aceste locuri ni se par ca natura in forma sa cea mai pura, dar cum vor arata maine daca nu ne opunem companiilor care ne distrug casa comuna.

Pentru a proteja aceste conditii curate, trebuie sa ne asumam propriile eforturi de conservare si de mediu. De la evitarea utilizarii excesive a plasticului pana la contactarea reprezentantilor dvs. locali pentru a cere schimbarea, viitorul mediului este in mainile noastre. Sa reflectam la ceea ce avem norocul sa avem in numele planetei, dar, mai important, sa recunoastem importanta si urgenta in continuarea protejarii acesteia.

1. Padurile tropicale din Papua Noua Guinee

Zonele de padure tropicala din Papua Noua Guinee raman relativ neatinse de oameni din cauza unor zone protejate. Comunitatile locale au luat initiativa de a pastra controlul asupra resurselor lor naturale si, ca urmare, biodiversitatea a inflorit de multi ani. Din pacate, astazi, peste 60% din padurile antice din Papua Noua Guinee au fost pierdute din cauza defrisarilor. Si in Australia, suntem parte a problemei. Cititi mai multe aici.

2. Insulele Galapagos

Insulele Galapagos gazduiesc o biodiversitate incredibila, atat terestra, cat si marina. Speciile endemice ale acestor insule au fost studiate de catre naturalistul Charles Darwin, iar multe dintre aceste specii nu se gasesc nicaieri in lume. Guvernul ecuadorian a creat multe initiative pentru a continua protejarea acestui ecosistem valoros, cum ar fi un sistem de management al vizitatorilor care ajuta la monitorizarea si oprirea introducerii speciilor invazive.

3. Seychelles

O plaja pitoreasca cu nisip alb din Seychelles descrie perfect peisajul curat care se gaseste in intreg acest arhipelag. Gasit in largul coastei de est a Africii, guvernul local a instituit multe zone marine protejate care au reusit sa previna pescuitul ilegal.

4. Namibia

Situata in Africa de Sud, Namibia este una dintre singurele tari care au un angajament fata de conservare mentionat in constitutia sa. Tara a avut, de asemenea, un mare succes in lupta impotriva braconajului, deoarece organizatiile guvernamentale si sectorul privat si-au unit eforturile pentru a obtine o mai mare protectie a mediului.

5. Antarctica

Locuita doar de fauna salbatica indigena si de un numar mic de oameni de stiinta, Antarctica este singurul continent de pe pamant fara propria sa populatie nativa. Peisajul aproape in intregime nedezvoltat gazduieste un numar limitat de specii native rezistente, cum ar fi elefantul de foc, balena cu cocoasa si pinguinii imparati. In plus, exista o cantitate surprinzator de mare de diversitate a plantelor in Antarctica, inclusiv numeroase specii de muschi si licheni bine adaptate.

Din pacate, impactul schimbarilor climatice si al operatiunilor de pescuit la scara industriala exercita o presiune tot mai mare asupra acestui ecosistem unic.

6. Marea Baie Australiana

Great Australian Bight, un golf deschis in largul portiunilor centrale si vestice ale coastei de sud a Australiei continentale, gazduieste zeci de comunitati de pe litoral, balene drepte sudice maiestuoase, lei de mare si sute de kilometri de stanci falnice. Bight este, de asemenea, un loc de reproducere pentru multe specii unice, iar 85% din viata marina Great Australian Bight nu se gaseste nicaieri pe pamant. 

7. Tanzania

Protectia comunitara a faunei salbatice din Tanzania ajuta la mentinerea biodiversitatii generale a tarii din Africa de Est. Imaginea aici, un elefant african de tufis se plimba prin Parcul National Ngoro-ngoro, Tanzania. Infiintarea zonelor de management al faunei salbatice a ajutat la protejarea acestui elefant si a multor alte specii de braconaj si pierderea habitatului.

8. Provincia Jujuy, Argentina

Situata in cele mai nordice zone ale Argentinei, provincia Jujuy gazduieste un peisaj vast de jungle, kilometri de saline si lanturi muntoase falnice. Imaginea aici este Parcul National Calilegua, o zona protejata la nivel federal, care este una dintre cele mai diverse regiuni biologice din tara. Transpiratia din vegetatia densa a padurii creeaza nori joase care isi impletesc drum prin varfurile copacilor, asa cum se arata mai sus. Din pacate, a fost o istorie de a fi o tinta pentru explorarea petrolului.

9. Parcul National Jasper, Alberta, Canada

Plin de lanturi muntoase vaste si varfuri acoperite de zapada, Parcul National Jasper este cel mai mare parc national din Muntii Stancosi Canadieni. De asemenea, gazduieste populatii sanatoase de fauna rara din America de Nord, cum ar fi ursii grizzly, elanii, caribui si lupii. 

10. Insula Ursilor, Norvegia

Insula Ursilor, cea mai suica insula din arhipelagul norvegian Svalbard, este o zona protejata la nivel federal, nelocuita si nedezvoltata de oameni. Specii native si colonii mari de pasari marine pot fi gasite pe insula, adesea capturate inconjurand stancile abrupte. Insula Ursilor este, de asemenea, presarata cu formatiuni glaciare, caverne si stalpi de stanca izolati.

Minunea si frumusetea lumii noastre naturale nu pot fi surprinse in doar zece fotografii, dar aceste imagini ne ajuta sa ne reaminteasca ce este in joc. Ziua Mondiala a Mediului este un memento puternic si un apel la actiune pentru noi toti. Cu totii putem lua masuri pentru a deveni un cetatean mai bun al Pamantului si putem juca un rol in a cere factorilor nostri de decizie sa faca acelasi lucru.