Lansăm o carte nouă: “GETO-DACII în literatura română”: sâmbătă, 27 februarie, la librăria Eminescu, de la ora 13:30

Categories Articole, documentare și cărțiPosted on

O nouă carte de excepție, semnată de Iulia Brânză Mihăileanu (autoarea volumului “Pentru cine este nocivă originea traco-dacă a limbii române?”), va fi lansată de Editura Geto Dacii.

Sâmbătă, 27 februarie, de la ora 13:30, sunteți invitați la librăria Mihai Eminescu din București (lângă Universitate) pentru a descoperi universul geto-dacic creat de poeții și scriitorii români, de-a lungul timpului.

Bazată pe lucrarea sa de doctorat – Mitul geto-dacic în literatura română – Iulia Brânză Mihăileanu i-a adaptat mesajul pentru publicul larg, lucru care nu poate fi decât de apreciat.

De la Eminescu la Blaga, de la Hașdeu la Sadoveanu, de la Lovinescu la Eliade, geniile noastre au simțit de unde vine izvorul izbăvitor al identității adevărate și au săpat albii în conștiința acestui neam, pentru ca apa vie a cunoașterii să nu se piardă în pământul sterp al minciunii și trădării.

Despre aceste lucruri veți citi în cartea “GETO-DACII în literatura română”. Cartea este disponibilă și pe Dacia Art

Lansarea va fi una dublă pentru că, la același eveniment, istoricul Gheorghe Iscru își va lansa cartea „O nouă introducere în Epoca Modernă”, carte care vorbește și despre conspirațiile care au influențat istoria modernă a românilor. (Cartea este disponibilă aici:  http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html)

Vă așteptăm cu drag!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

1 comment

 1. Buna ziua.
  În ultima perioadă de timp se vorbeşte foarte mult(căci însuşi oamenii comentează pe la colțuri,telefon fără fir,bârfă e.t.c.)despre istoria străveche a românilor şi a româniei.Subiecte despre:istoria dacilor şi a daciei…istoria romei…istoria vlahilor…istoria valahilor…istoria multor neamuri sau popoare care au lasat izvoare pe aceste meleaguri.Ultimele noutăți în astfel de subiecte sunt tăblițele de la tartăria…vica…şi legătura acestora cu protoscrierea summeriană.
  Titlul cărții mai sus menționat conțin două cuvinte…şi anume:get şi dac .
  Întrebarea mea este: Grecii i-au numit Geți,iar romanii i-au numit Daci.Cum se numeau sau cum se auto denumeau geto-dacii???
  O altă interesantă întrebare este,cum a reuşit Deceneu să ajungă în Egiptul Antic şi să se întoarcă.Un lucru foarte exact există scris de cronicari romani precum că dacii în iarna lui 102 au trecut fluviul Danubius către Moesia Inferior (când fluviul Dunărea era inghețat).Acest lucru s-a produs când cele două flote romane navigau permanent pentru a ține un control asupra Dacilor.
  Este foarte interesant cum au trecut fluviul Danubius in luna august 84 i.e.n. dacii pentru a ajunge tot în Moesia Inferior pe timpul lui Domitian,dar şi pe timpul lui Nerva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *