Lucrăm la un proiect de excepție: filmul artistic COMOARA LUI DECEBAL

Categories ArticolePosted on

Ceea ce visam de ceva vreme se petrece acum: realizarea unui film artistic de lung metraj, cu un buget consistent, care va valorifica istoria geto-dacilor.

Proiectul, pe care îl aveam în minte de vreo doi ani, a intrat în linie dreaptă și datorită faptului că trei dintre marii actori ai scenei și cinematografie românești s-au lăsat seduși de ideea lui generoasă și incitantă.

Astfel, am început munca la realizarea filmului COMOARA LUI DECEBAL având susținerea maeștrilor Dorel Vișan, Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu.

Ținând cont de anvergura la care ne propunem să realizăm acest film artistic, el urmează să fie lansat în anul 2018, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire.

Pentru început, vă invit să vizitați site-ul oficial al filmului COMOARA LUI DECEBAL, ca să descoperiți mai multe despre acest proiect. Voi reveni cu detalii…
http://comoara-lui-decebal.ro/

Daniel Roxin

Accesează acest link: Redirectioneaza 2%

4 comments

 1. Ce se mai aude cu serialul ala istoric despre Vlad Tepes, astept ca sa fie eliberat de aproape un an dar inca nu am nici o veste dspre cum progreseaza.

 2. CÂTEVA REPERCURSI ALE DISTRUGERILOR CAUZATE DE LĂCOMIA ROMANĂ ȘI JAFUL LUI TRAIAN, ÎN DACO-ROMÂNIA!
  Am să citez aici din ”Dacii de-a lungul mileniilor”, lucrarea vrednicului de pomenire Preot cercetător istoric Dumitru Bălașa…
  ”Marele tezaur dacic aparținând dinastiei regale, fabuloasele comori dacice, aurul și argintul, turnate și împletite în splendide forme, au fost răpite, așezate în carele dacice și transportate la Roma, în șiruri lungi, aproape nesfârșite, sub paza celor mai de seamă ostași ai lumii vechi.Transportul lor în sclipiri de soare, precum și cea mai mare sărbătoare cunoscută în istoria omenirii, de 123 de zile (o sută douăzeci și trei) de zile, cum n-a mai fost și nu va mai fi pe lume, a creat mirajul fabuloaselor comori dacice.(…)
  Nu putem trece cu vederea marea sărbătoare romană, prinsă în versuri de marele nostru poet și tracolog. Eminescu:
  ”Mai lungă veselie nu s-a serbat în veci
  Ca la concuista dacă. O sută douăzeci
  Și trei de zile, Roma în jocuri, sărbători,
  Zecimi de mii de morți, aleși gladiatori
  Și fiare diferite la unsprezece mii
  Atât erau de groaznici ai lui Zamolxe fii.”
  Menționăm aici că întregul tezaur, adus la Roma, a fost topit și transformat în monede imperiale. În felul acesta a dispărut toată strălucirea artei dacice. Cercetătorul Gavrilă Copil (în Buletinul european ”Noi Tracii” 1981 noiembrie, p.4)menționează că distrugerea tezaurului dacic, a sanctuarelor, a frescelor, a inscripțiilor, a costituit ”cel mai mare jaf al antichității”. Din arta dacică au mai rămas doar desenele de pe Columnă și câteva tezaure particulare descoperite pe teritoriul Daciei. Ele ilustrează în parte măiestria autohtonilor daci în ceea ce privește metalurgia. Prin distrugera comorilor de artă dacică, precum și a sanctuarelor, în special cel de la Sarmizegetusa Regia, ca și a școlilor dacice, Traian a adus cea mai mare pagubă culturii și civilizației universale.
  Arhitecta Silvia Păun scrie: ”Așa cum se arată în ”Mărturii Geodezice” (Ed.Militară Buc.1986), distrugând santuarele de la Sarmizegetusa Regia și exterminând pe preoții astronomi daci, romanii au făcut să se piardă și tradiția dacică în măsurarea timpului, care ar fi putut fi de real folos dezvoltării astronomiei și matematicii universale. Se poate spune că prin demersul lor violent, romanii au întrerupt progresele cronometricii (latura practică a astronomiei) pentru 13-14 secole, deoarece adoptarea de către ei a sistemului dacic ar fi făcut inutile ulterioarele sisteme și corecții calendaristice”.
  Distrugând observatoarele astronomice și Caledarele dacice din tot teritoriul cotropit de romani, Traian și urmașii săi au făcut imposibile pentru posteritate calculele astronomice superioare la care ajunseseră Dacii. (…) Tot în Dacia, (pe lângă astronomie și matematici superioare altor neamuri), s-au dezvoltat filozofia, medicina cea mai avansată din lumea antică, precum și științele practice.”
  Motto:
  “Tu trebuie să fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *