Limba română – Nașterea și falsurile istorice. Taina formării cuvintelor…

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Noi și noi probe demonstrează că limba română nu este născută din latină, că are rădăcini mai vechi, că trăim într-o mare minciună, girată la cel mai înalt nivel academic.

Cine ne vrea neapărat cu o istorie mai scurtă și puțin valoroasă? Cine ține neapărat să ne convingă că femeile dace au fost niște ușuratice care au pus la cale etnogeneza poporului român prin încrucișarea cu militarii și coloniștii romani, în imensa lor majoritate veniți din alte părți decât peninsula italică?

Cum minciuna are picioare scurte, până la urmă se va împiedica pe scările Academiei Române și ale Institutului de Lingvistică, arătându-le onorabililor “științifici” mizeria pe care au ascuns-o sub poalele DEX-ului.

Mulțumită muncii unor cercetători entuziaști, adevărul va triumfa, până la urmă!

Un pas important în lămurirea lui este și lucrarea lui Lucian G. Costi – Limba Română – Nașterea și falsurile istorice. Invitat în emisiunea mea de la Nașul Tv – Adevăruri Tulburătoare – împreună cu directorul editurii Uranus, Dumitru Ioncică, autorul cărții ne oferă o perspectivă inedită asupra originii limbii române, născută dintr-o abordare multidisciplinată.

Cartea poate fi găsită aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-adulti.html

O emisiune care merită văzută!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

2 comments

  1. A mai apărut un fals savant. El ne spune că slujbele din biserica ortodoxa isi trag numele nu din slavona ci din limba dacilor, adica utrenia, denia, vecernia nu ar fi din slavona. In ruseste se spune utro, deni, vecer (dimineata, zi, seara). Este evident ca denumirile slujbelor vin din limba slavona. Despartirea cuvintelor pe acre o face acest savant, in mici unitati, este absolut fantezista.El deface cuvintul UTRENIE asa: UT-RE-NIE, unde RE ar fi soare, alta particula ar fi rasarit, iar alta inchuinare.. UTRENIE ar insemna slujba de inchinare la rasaritul soarelui. Aceasta nu e decit o fantezie de om slab la minte pt ca daca vedem cum se spune buna dimineata in ruseste (dobrii utro) intelegem ca UTRENIE e facut din slavonul UTRO, deci despartirea in bucatele facuta de acest savant este eronata.

  2. Dragi rom’ani Limba Rom’ana are radacini in Limba Biblica pentru ca dacii si getii au fost inruditi cu Biblical Israel-dar acel Israel nu este Statul Israel de astazi.Este cineva curios sa descopere ? atunci trebuie sa aiba o carte groasa in limba engleza:Strong’s Exhaustive Concordance of the Bible pentru ca acolo se gasasc dictionarele de (Abr)Hibru Vechi Biblic si cel de Greaca Veche. In cuvintele din dictionarul de Abr-Hibru Vechi gasim numeroase cuvinte din limba rom’ana de astazi cu acele pronuntari specifice limbii rom’ane. Ceace va scriu aici reprezinta tema unei cercetari forarte serioase si de lunga durata.Eu ma ocup de acest subiect de mult,dar rezultatele sunt uimitoare. Cine are curiozitatea sa descopere si cunoaste ceva engleza ? Cu stima si respect Gabriel din America.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *