Mihai Viteazul și DACIA – Dezvăluiri uimitoare. Lucruri pe care ar trebui să le știți!!!

Categories DezvăluiriPosted on

Mihai Viteazul avea conșiința continuității dacice. De altfel, nu întâmplător era considerat de unii contemporani de-ai săi un restitutor al Daciei, iar dușmanii îl numeau Malus Dacus, adică Dacul cel rău…

Viața marelui Mihai, eroul Unirii de la 1.600, este încărcată de evenimente neobișnuite. Ineditul acesteia vă este oferit de istoricul Marin Cristian, invitatul acestei emisiuni, care, după o cercetare îndelungată, aduce în prim plan lucruri ce merită să fie cunoscute de toți cei care simt românește.

Daniel Roxin

Vizionare cu folos:

14 comments

 1. Ar trebui cercetat acest Lucian Boia pentru a vedea de ce dispreţuieşte acest popor român?Pe cine slugăreşte acest “domn”?Sunt oare şi motive financiare?Unde şi cu cine şi-a făcut studiile?Are studii în străinătate?Dacă da,cine i-a finanţat studiile?

 2. cu boitura sprancenata lucrurile stau simplu: omul e prost. Dar e atat de prost incat nu-si da seama ca e prost, ceea ce e tragic. Iar daca altii il platesc (fie vorba intre noi.. nici aia nu sunt prea destepti daca au gasit un prost) sa fie prost, tot prost ramane, insa la patrat, fiindca urzelile indrugate sunt atat de stravezii, translucide chiar, incat chiar cineva cu putina scoala – care ii urmareste rationamentele – nu poate sa exclame decat: “E prost!”. In fine, i s-a implinit visul: are atata notorietate incat sa-l recunoasca lumea pe strada, nu e frumos sa aratam cu degetul – “Uite-l pe prost!”; mai putin prostii care il cred destept, tre’ sa aiba si prostii soarele lor.

 3. cam asa si cu restul elitistilor, fiindca atata au inteles din cartea pe care au invatat-o: trecea imparatul in c* gol pe Strada Mare si avea pretentia ca poporul sa-l slaveasca si sa-i vada “hainele”. Asta pana a tasnit unul mic: IMPARATUL E GOL!

 4. Nu stiu cine este acest “istoric”Boia,dar cu siguranta padurea nu ar putea fi taiata doar cu lama de fier,in lipsa cozii de topor.In concluzie,”domnia sa” nu este altceva decat o “Nobila”coada de topor.

 5. O precizare este necesară: Austro-ungarii au apărut după Mihai, în anul 1867! Pe vremea lui Mihai era doar Imperiul Austriac (Sfîntul Imperiu Roman de Națiune Germană), regatul ungar practic neexistînd din 1526, după lupta de la Mohacs (se pronunță mohaci) cînd Ungaria a fost desființată de Soliman Magnificul.

 6. Lucian Boia: România a pierdut Primul Razboi Mondial, dar aliatii sai l-au castigat si astfel a dobandit Transilvania. O alta perla a acestui “avorton” cu gradul de “profesor”.

 7. Seara buna!
  Eu sunt un oltean din orasul monumentelor brancusiene si am 15 km pana la Poiana lui Mihai – este locul unde a murit calul lui Mihai cand a trecut muntii prin pasul Valcan in Transilvania. Este un loc de unde vezi la 50 km departare spre Craiova. Pana in Poiana este un drum unde masinilie 4×4 gem cand urca si trebuie sa coboare in viteza intai ca altfel este periculos.
  Eu merg cu un var cu bicicletele MTB ca de masini ne pare rau – avem amandoi VW Golf; este un urcus continuu la care nu se incumeta oricine. Comuna Schela este asfaltata insa iti trebuie picioare antrenate si bicicleta buna sa urci pana sus pedaland. Cum se termina Schela, incepe drum pietruit pieptis – aproape jumatate il facem si noi pe jos.
  Este o zona atat de frumoasa si salbatica cu un aer curat de se simte in plamani chiar si pe vara torida, de-ti vine sa nu mai cobori in oras.
  Monumentul este alb, pe fiecare latura are o cruce, iar pe fata este un citat din Nicolae Balcescu, alaturi de figura lui Mihai Viteazul, asa cum o stim. deasupra este un vultur cu aripile intinse.
  Iti vine sa plangi cand te inchini in fata monumentului. Gandind la eroii de pe aceste meleaguri dacice pastrezi un moment de reculegere (de vreo jumatate de ora) si te rogi sa se nasca in fiecare veac macar unul care sa ne adune in jurului lui sa putem sa ne aratam virtutile de care vorbea Herodot… slabe sperante cu atatia misei ajunsi in fruntea tarii… vai de noi ca fara un omor in masa nu mai scapam de ei…
  Patriotilor le doresc o viata lunga cu sanate si numai bine. La cei care au ceva impotriva tarii noastre – Dacia/Romania, le spun sa se opreasca cu prostiile inainte sa ajungem sa punem mana pe ghiaoga ca va fi vai de ei atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *