Adevăruri tulburătoare – Cetatea lui Burebista sub gunoaie (video)

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

În timp ce Burebista, cel mai mare rege dac și unul dintre marii regi ai antichității, este lăsat în uitare iar cetatea lui este înconjurată de gunoaie, statuia invadatorului Traian, cel care a jefuit Dacia, cel care a distrus sanctuarele dacilor și i-a dus pe mulți în sclavie, tronează în mijlocul Bucureștiului.

Cum e posibilă o asemenea răsturanare a valorilor în anul 2012? Aflati detalii uimitoare in emisiunea de  mai jos!

 

Înscrie-te la Newsletter (pe Home) și află primul despre cele mai importante articole pe care le postăm! Sprijină munca pe care o facem și distribuie mai departe materialele pe care ți le trimitem! Mulţumim!

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

42 comments

 1. BRAVO BAIETI, VA FELICIT PT EMISIUNE. SPER SA SE FACA LUMINA, SA SE DESCOPERE CAT MAI MULTE DOVEZI ATAT LA SARMISEGETUSA CAT SI LA ARGEDAVA SI NU NUMAI, SA AFLE TOATA LUMEA ADEVARUL ISTORIC SI SA RETIPARIM MANUALELE DE ISTORIE CU ADEVARTA ISTORIE SI NU CE NI S_A IMPUS DE ZECI DE ANI.

 2. Imi exprim admiratia si respectul pentru ceea ce faceti pentru ca avem nevoie de asa ceva adica avem nevoie de dreptate ca de aer Sa va ajute Dumnezeu in proiectul dumneavoastra innoitor pentru sufletul neamului nostru! Traiasca Legiunea si Capitanul!

 3. Emisiunea este extraordinara si foarte bine documentata.Ar fi bine sa se aiba in vedere o anumita ordine cu documente ce sunt foarte bine ascunse in Israel si la Vatican despre istoria veche si foarte veche a poporului roman sa se stie ca prima coloana a infinitului a fost langa Sfinx si dupa 17.. Imperiul Austro-ungar a dat-o jos.Ar fii bine sa se verifice acest lucru prin arhivele armatei de atunci

 4. la noi aceste valori nu sunt conserate ! pe aceste conseve nu se pun pret 1 eu imi amintesc o casa in orasul meu o casa care avea deasupra usii o mica dar f vizibila o statuie cu maria tereza si calul ! astazi nu mai e ! imi amintesc blazonul unei case ! un berbec sculptat , nu mai e ! in alte tari se congeleaza aceste valori ! la noi sa cumpere terenul ca restul nu valoreaza nimic ! asta/i romania noasta

 5. Un documentar interesant si bine realizat.Este adevarat ca avem o istorie mult mai curajoasa, frumoasa si bogata decat se mediatizeaza in zilele noastre.Ungurii daca ar avea asemenea istorie ar aprecia-o la adevarata valoare.

 6. Din nou o emisiune deosebită ,vă mulţumim .
  Trebuie să remarc faptul că în jurul subiectelor dezbătute de Dvs. există o conspiraţie a tăcerii din partea celor care ar trebui să se îngrijească de aceste vestigii,mai mult decât atât sunt plătiţi din banii noştri,a celor mulţi pentru a face asta.Este necesar să fie “spart” acest zid al tăcerii complice cu cei care doresc să ne şteargă memoria istortică.Deocamdată altă soluţie nu văd decât aceea de a continua şi a sensibiliza pe toţi care sunt interesaţi de aceste subiecte.
  Pe viitor însă,mă gândesc- pentru că Dvs.sunteţi,jurnalişti,scritori etc. aveţi alte profesii,nu istorici- să încercaţi să vă asociaţi istorici tineri,dornici de a aduce un suflu nou,o abordare din alte unghiuri de vedere a istoriei naţionale şi de ce nu,dornici de afirmare.Dacă aceştia ar lucra la catedră(liceală sau universitară) ar fi şi mai bine! Poate s-ar putea organiza nişte tabere cu elevi sau studenţi sau s-ar putea porni o listă de subscriţie publică pentru salvarea moinumentelor părăginite şi uitate.Toate acestea trebuie să fie făcute de societatea civilă,prin voluntariat,pentru că vedeţi Dvs,instituţiile statului se rezumă a afirma că nu au bani(lasă că şi cei pe care-i au îi cheltuie aiurea).Nu vă supăraţi pentru tot ceea ce am scris,dacă eram tânără cu dragă inimă m-aş fi implicat dar aşa numai cu sugestii şi dacă se va pune problema de a aduna fonduri voi fi printre primi gata să contribui.

 7. Va multumesc cu adanca recunostinta pentru ca existati si pentru ca aduceti in actualitate specte din istoria straveche a acestui pamant drag multora dintre noi.

  Fac parte dintre cei care spera in continuare ca adevarul istoric isi va pierde mastile si hainele impuse de anumite interese si conjuncturi , care i-au fost puse/impuse si ni se se va arata in toata splendoarea lui .

  Pentru asta, pretuiesc mult activitatea celor care fac tot posibilul ca ochii si inima noastra sa se deschida, sa ne reamintim cine am fost, sa ne privim stramosii cu respect, admiratie si iubire si sa invatam sa fim urmasi demni ai lor.

  Avem stramosi mandri,intelepti si puternici fizic dar mai ales spiritual, si desi m-am intrebat de multe ori-” daca nu ar fi fost oameni care sa tradeze pe Decebal,…,Brancoveanu, etc, oameni care sa vanda tara unora sau altora , cum ar fi fost istoria noastra ? ” Avem o karma de neam destul de incarcata !

  Raspunsul pe care mi l-am dat a fost ca fiind urmasii marelui Zamolxe am fost protejati de El ca “fiinta nationala” si a venit vremea ca ceea ce a fost ascuns adanc in inima noastra sa iasa la lumina iar valul sa cada pentru a vedea tot ceea ce nu am vazut pana acum.

  De-a lungul istoriei au tot plecat bogatiile acestui pamant- luate, furate,daruite, oferite,etc., multi au venit si au plecat, dar noi am ramas nu am disparut – cred ca a venit vremea ca sa scoatem tot ceea ce avem mai bun in inimile noastre si tot ceea ce am mostenit de la marele Zamolxe, sa scoatem la lumina acea cunoastere care i-a facut mareti pe stramosii nostri.

  Este momentul sa ne schimbam mai intai NOI, fiecare din noi, sa devenim mai buni, mai intelepti, mai iubitori si asa se va schimba totul in jurul nostru iar viata noastra va fi mai buna.

  Daca acest lucru este posibil la nivel individual de ce sa nu fie si la nivel general ?

  Multumiri si mult succes in munca dumneavoastra pentru deschiderea ochilor si a mintii inimilor noastre, a tuturor oamenilor !

 8. Am fost la Argedava si, intr-o zona a acestui sit se produsese o mica surpatura. Acolo am vazut OASE la o adancime de cca 1 m sub nivelul florei.

 9. D-le Valentin Roman,cred că m-am exprimat greşit, nu doream să vă contest competenţa ci am făcut acea sugestie,doar ca să puteţi scăpa de eterna contestare din partea unor neaveniţi precum că nu sunteţi istorici şi ca atare susţinerile Dvs trebuie luate sub beneficiu de inventar. Aşa este,nu e neapărat nevoie să ai o diplomă de istoric. Sunt mulţi care o au şi se rezumă a repeta papagaliceşte :”latinitate,continuitate,unitate”, fără să-şi pună întrebări fără să caute răspunsuri.
  Vă mulţumesc şi vă urmăresc cu drag în continuare.

 10. Mulțumesc pentru informații. Aștept cu nerăbdare introducerea lor în manualele de istorie. Altfel mai creștem o generație de capete plecate și nu ne caracteriează deloc asta.

 11. va doresc mult succes,sunt atat de bucuros ca faceti lumina in istoria noastra.aveti sprijinul unui roman ce munceste in italia dar in sufletul meu cred cu tarie ca sunt dac si nu corcitura.

 12. Daca nu sunt bani sa se faca arheologie si sa se afle adevarul, asa cum oamenii doneaza intotdeauna ceva bani pentru oameni cu nevoi, credeti ca nu ar dona romanii ca sa isi afle adevarata istorie, daca o echipa de profesinisti ar dori sa inceapa niste cercetari serioase? Poate ar fi binevenita o campanie vizibila de strangere de fonduri.

 13. Tradare din partea celor care reprezinta statul roman!
  Indiferenta lor = antinationali ,sunt corupti,santajabili
  Generatii de copii sunt manipulati,indoctrinati religios de mici
  sa se prosterneze la ,,sfintii” evrei isus,maria,petru,pavel
  ioan,luca,matei,andrei etc.
  Parintii copiilor traiesc in ignoranta nu-si educa copii si nici
  nu au curiozitatea sa afle despre stramosii lor,identitate,
  fapte istorice,ci mai degraba se prosterneaza la straini.
  Statul tradator investeste milioane de euro pt restaurarea
  siturilor ale invadatorilor straini ca cele de la Rosia montana
  sau in orasul Alba Iulia cetatea austriecilor unde au fost
  zdrobiti,torturati de vii cu roata Horea si Closca.

 14. -Burebista a fost tradat si ucis de perversii aristocrati daci !
  -Puterea în stat a fost preluată de Deceneu,mare preot
  -Sub Deceneu, statul dac are un caracter teocratic -religios
  -Nu e de mirare ca Preotii iau permis evreului Andrei sa-i crestineze
  pe daci.Cine a permis patrunderea crestinismului in Dacia ?!
  preotii daci tradatori de neam,avand interes de control al maselor,
  indoctrinare religioasa.
  -BARBATUL Decebal NU s-a sinucis !!Sunt convins că aşa cum a fost ,,revoluţia din 1989” aşa a fost şi războiul lui Decebal cu Traian….
  -Barbatul DECEBAL era incomod si trebuia eliminat,restul au facut aliante cu romanii asa cum fac azi aliante partidele cu ungurii UDMR,care au ucis mii de oameni aici in ardeal in anii 1940 -1944.
  -Bărbatul adevărat nu fuge, învaţă să moară,lupta,nu abdica ca lasul de rege venetic mihai hohenzollern.
  -Noi avem oroare de bărbaţi adevăraţi prin părţile astea. Când avem unul îl trădăm repede şi-l omorâm într-un fel sau altul.
  Avem destule exemple a adevaratilor barbati tradati sau ucisi de cei din neam,Vlad Tepes,Horea,Closca,Crisan,Cuza,Maresalul Antonescu…

 15. va multumesc pentru tot ceea ce faceti! nu cred ca e doar o “intamplare a fiintei mele” ca in ultimii ani sunt preocupata de tot ce inseamna trecutul nostru, istoria noastra, izvorul din care ne tragem! mai degraba cred ca e ceva in spiritualitatea colectiva a poporului nostru, care ne face sa “ne trezim” unul cate unul, si acum, datorita voua, din ce in ce mai multi!
  ma gandeam, privind emisiunea (in aceasta seara, deci cu intarziere, pe site-ul vostru)ca poate nu e numai vina Ministerului culturii si a Institului respectiv! ca poate si cei de acolo, primarie, cosiliu local, ar fi putut sa faca macar un panou, ceva prin care sa semnaleze si sa incerce sa protejeze situl. in fine…
  dar daca tot incercati sa mutati muntii din loc, (si va iubesc si va respect pentru asta!!), ma intreb, oare nu ar fi posibil sa initiati si petitii on-line care sa dea mai mare greutate demersurilor voastre? si oare ar fi tare complicat sa infiintati un ONG spre care cei care va sunt alaturi sa poata directiona sponsorizari si poate chiar procentul acela din impozit pe venit?

  eu una, va promit voi fi mereu cu ochii pe voi, adica pe emisiunile voastre! si cu inima alaturi de voi! voi populariza in cercul meu de cunostinte munca, daruirea si eforturile pe care le faceti!poate “impreuna vom reusi” nu va mai suna a cliseu gol de continut!

  cu drag, oana.

 16. Buna ziua,

  Trecutul si cunoasterea originii noastre este de o inestimabila valoare mondiala.

  Faptul ca vestigiile gasite nu au fost puse in valoare oficial si protejate, si nici recunoscuta adevarata istorie nationala, poate fi un indiciu despre marea miza care este in joc…
  Camuflarea, disimularea, negarea adevarului ? facil pentru cei care au avut si au inca interesul, vazand ce usor au gasit executanti pentru misiunea lor. In plus, s-ar parea ca misiunea e transmisa in familie din tata in fiu de cercetator!

  Atat la nivel individual cat si national, consecintele sunt vizibile in ziua de azi,incepand de la suferinta, frustratii, tragedii, drame, pana la una din cele mai mari pierderi programate : identitatea nationala.

  (youtube : The Secret War for the Destruction of Romania).

  Cunoasterea adevaratei istorii ar putea curata ranile trecutului si ajuta la redobandirea identitatii…
  O petitie la institutul de cercetari arheologice ? Foarte bine ! Dar poate si la Unesco…Obama si plus …

  Cu mare respect pentru ce faceti !

 17. Nu exista vreo institutie care sa raspunda , sau vreo institutie unde sa se depuna vreo plangere, asa ceva nu se poate.Eu nu pot sa cred asa ceva.Deci imi vine sa plang, va jur,ce se intampal cu lumea din tara asta…?Trebuie sa se poata face ceva.

 18. într-o situație la fel de deplorabilă se găsește și situl arheologic din Bârlad – Valea Seaca/Trestiana, probabil cea mai mare necropolă din neoliticul timpuriu din Europa, aparținând culturii Starcevo-Criş. au venit băieții au săpat puțin într-un loc, apoi la câțiva km si câteva zeci de ani distanță au mai descoperit câteva morminte din neolitic, dată fiind distanța între cele două situri, au ajuns la concluzia că e cea mai mare necropolă din neolitic din Europa, fără a se relua săpături, fără prea multă bătaie de cap, apoi au făcut groapa de gunoi a mun. Bârlad, peste milenii de istorie.

 19. Foarte frumos si va felicit pentru emisiune. Se pare ca acum istoricii nostrii de profesie s-au ascuns ori nu au acces la mediile de informare. Cat mai dureaza oare pana se vor trezi? Cat mai asteapta sa ne spuna adevarul? Nu stiu de ce , dar parca nu e normal ca acei ce iubesc istoria, sa explice poporului adevarul.
  As avea totusi un comentariu de facut: De ce sunteti siguri domnilor ca Dacia a fost cucerita doar in proportie de 14%? Cred ca va inselati. Si v-as da un singur exemplu: in campia Brailei pe malul Buzaului, in apropierea comunei printului A.Sutu se afla in cercetare un castru roman, cu valuri/santuri de pamant pentru aparare si conducte subterane de aductiune a apei. Intr-unul din valuri/santuri, in care in prezent se gaseste cimitirul satesc, spun batranii ca au gasit la saparea unor gropi schelete umane ingropate in picioare si imbracate in armuri/zale. Aici era dpmdv. doar un bastion roman, ce delimita stapanirea romana pe aliniamentul Buzau/Siret/Barbosi.
  Asa fiind lucrurile, cred ca va inselati cand sustineti in filmul documentar ca doar 14% din teritoriul Daciei a fost cucerit. Mai sunt si alte aspecte care trebuie clarificate.

 20. Baraganul parte a Basarabiei?!?dupa cum poti afla din istorie,da,zona a fost culoar al migratorilor,de la gepizi,pana la avari etc.Da,sunt multe de discutat,o putem face cu placere pe e-mail [email protected]
  Seara buna,
  Valentin Roman

 21. ce-ati zice de demararea unei actiuni prin care sa cerem Primariei Bucuresti amplasarea unei statui a lui Burebista in Piata Unirii? ?

 22. Eu, unul, as zice ca este o idee stralucita, s-ar intoarce Acasa!
  Mi-e atat de sila de cateaua romana …si simt un junghi in inima de cate ori o vad.

 23. Burebista , ar trebui cel putin , in toate resedintele de judet , sa aiba o statuie.
  Statuia din Bucuresti care au amplasat-o cu cateaua , trebuie sa dispara si o data cu ea si aceasta minciuna ,milenara.

 24. FELICITARI DIN TOATA INIMA!SUNTETI CU ADEVARAT DACI.VA ROG CA IN PETITIA PE CARE VRETI S O FACETI,S O POSTATI PE FACEBOOK S O SEMNAM SI NOI.NU DE ALTCEVA ,DAR SA SE STIE CA VOI NU SUNTETI SINGURI.SUNTEM ALATURI DE VOI SI VA SUSTINEM.IN CEEA CE PRIVESTE SUPOZITIA UNORA PRECUM CA ROMANII AU LASAT O MARE INFLUENTA ASUPRA FORMARII POPORULUI ROMAN,PTR A NE DECONECTA PUTIN,AM SA VA SPUN CA NE A RAMAS UN SINGUR OBICEI MOSTENIT DE LA ROMANI.CARE?PREPARAREA SPAGHETELOR SI A PITZEI.ACUM SA TREC LA LUCRURI MI SERIOASE.1)VA PROPUN SA FACEM O PLANGERE LA FORURILE INCOMPETENTE CARE AU APROBAT EXPUNEREA ACESTEI STATUI ORIBILE SA ODARAME!NU SA O MUTE!DACA NU O VOM DINAMITA O!OBRAZNICIE SI OFENSA ADUSA POPORULUI ROMAN LA EL ACASA.2)IN CEEA CE PRIVESTE LOCUL IN CARE S A NASCUT BUREBISTA CARE SE AFLA LA DOARA 20 KM DE BUCURESTI ,NU DEPARTE DE SURSA DE APA A ARGESULUI,CRED CA INTENTIONAT SE INGROAPA IN GUNOAIE,INTENTIONAT DISPAR MARTURII PENTRU CA S AU PUS OCHII PE ACEASTA ZONA,SA SE MAI CONSTRUIASCA CEVA VILE SI CARTIERE SELECTE .VA DORESC IN CONTINUARE MULT CURAJ,SUCCES SI SA NU UITATI CA NU SUNTETI SINGURI!

 25. Se spune ca aici au fost descoperite morminte de uriasi. Am cunoscut un satean care a participat la sapaturi in zona… Ar fi interesant de sapat in zona bisericii din apropiere…

 26. Sunt intrigat de faptul ca marele imparat Traian este numit invadator. Dar lasand la oparte chestia asta sa va reamintesc putin istoria pe care se pare ca voi oameni de cultura o cam ,,uitati”. In primul rand dar si cel mai important Imperiul Roman nu provoca un razboi decat daca era provocat sau daca ii erau amenintate granitele. Luati exemplul galilor care fiind unii dintre cei mai vitezi dintre barbari chiar rude ale dacilor au napadit granita de nord in timpul cand Roma era inca republica, iar romanii ce au facut?, i-au impins inapoi apoi daca s-a putut i-au cucerit. Alt exemplu este cazul Cartaginei care fiind o putere maritima in perioada respectiva folosea piratii pentru a ataca navele comerciale romane si iarasi romanii au fost nevoiti sa se apere si apoi sa cucereasca orasu-stat, exemplele pot continua daca doriti. Acum revenind la daci…Razboiul cu daci era inevitabil si provocat de Burebista insusi. Cum? Simpu!! Atacurile impotriva triburilor de celti din Oltenia si Bosnia-Hertegovina pe care i-a macelarit de la al cu barba sura pana la ala cu tata-n gura..atacurile impotriva cetatilor grecesti iar unele din ele facute una cu pamantul de la malul Marii Negre pe tot tarmul asta incluzand si parte Bulgariei de astazi adica Moesia Inferior care facea parte din Imperiul Roman si nu a facut vreodata parte din Dacia asa cum s-a mai presupus, iar de aici si atacurile la sud de Dunare de pradare inteprinse in timpul iernii soldate cu morti nevinovati asezari sterse de pe fata pamantului si aducerea in robie a femeilor si copiilor din sud…Si acum voi ce credeati? ca romanii vor sta cu mainile in san si vor privii cum soldatii lor sunt macelariti si familii nevinovate trecute in scalive la daci…da auzici bine, dacii practicau scavagismul de import daca pot sa-i spun asa.Caesar trebuia sa definitiveze cucerirea dacilor, si asta nu pentru ca noi eram bogati…ca aveam aur (cum am mai vazut prin cartile de istorie)eram un tinut propice agriculturii (nici pe departe, mare parte din zonele de sud ale tinutului erau acoperite de paduri sa ca din parti agricultura) plus de asta romanii nu se bazau pe minereurile de la noi…pentru ca eram fix pixu lui Ceasar. Era normal sa inteprinda campanie de pedepsire si login in acelasi timp. Nu va mai legati aiurea de daci cu presupunerile voastre si mai cititi. Dupa primul razboi dacic Decebal a trecut Dacia ca regat clientelar Romei asta a fost cauza pentru care Decebal a primit ajutoare din imperiu pentru fortificati, arhitecti, instructori militari etc, rolul unor astfel de regati fiind de a apara granitele imperiului de invadatori nu ca ar fi obtinut Decebal o victorie impotriva imperiului iar romani sa ceara pace…iar cand Decebal a luat-o pe aratura si s-a intins mai mult decat ii era sarica a fost pus la punct exemplar.

 27. Marcus,
  Nu voi raspunde punctual la tot ce ai scris.Ma voi lega doar de un element extrem de important, care arata ca nu cunosti istorie. Prin urmare, dupa opinia ta, Imperiul Roman ataca doar daca era provocat.Asta ar fi insemnat ca romanii au fost provocati de tari de pe trei continente,nu? Si evreii si sirienii si britonii si dacii si grecii, toti i-au provocat pe sarmanii si neajutoratii romani care nu au facut decat sa se apare.Ce nu intelegi tu este ca societatea romana, unda bazata exclusiv pe sistemul sclavagist, avea nevoie, pentru a functiona, de sclavi, de resurse etc.Pe astea cum le puteau obtine decat prin campanii expansioniste, de cucerire? Iar la daci societatea nu era una de tip sclavagist.Dacii aveau sclavi, dar nu ei reprezentau motorul economiei, precum era in imperiul roman.Asa cum tu ne indemni sa mai citim, te indemnam si noi la fel.Nu a spus nimeni ca dacii au fost cei mai pacifisti oameni de pe pamant, insa, pana una-alta, romanii au fost cei care au aparut la granitele lor, nu invers.Si asta de dinainte de primul razboi daco-roman.Afirmatia “In primul rand dar si cel mai important Imperiul Roman nu provoca un razboi decat daca era provocat sau daca ii erau amenintate granitele” reprezinta o aberatie colosala.

  Cu stima,
  Valentin Roman

 28. inca un lucru pe care am omis sa-l spun…Dacia nu oferea nimic din punct de vedere militar si asta s-a vazut in timpul lui Hadrian si Aurelian…romanii preferau granitele naturale si Dunarea era perfecta nu trebuiau sa-si bata capul cu Dacia ce nu oferea nimic inafara de muni si aceia fiind greu de aparat…s-a vazut efortul romanilor de a-si mentine pozitia pe care mai tarziu au abandonat-o…concluzie…a fost un razboi de pedepsire

 29. Superba emisiunea,feliciari.Amuzanta faza de la minutul 50 cu soldatii Romei ? ,asai ,le cam plac cerceii in urechi la asta paici.TRAIASCA DACIA MARE!

 30. Foarte adevarat acest reportaj !
  Sistemul politico-religios din Romania ,are interesul sa ascunda aceste informatii,precum se si vede ,cetatea lui Burebista sub gunoaie !
  Aceast sistem religios dă sub gunoi aceste informatii deoarece nu doresc sa se propage ideea ca acest neam nu a avut de a face cu iudeo-crestinismul ! noi la origini suntem geto-daci ,NICIDECUM IUDEO-CRESTINI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *