În culisele VATICANULUI. Despre Vlad Tepes, Geti si Zalmoxis. Un document de la Vatican ar putea da peste cap unele aspecte oficiale din istoria noastră medievală. VIDEO

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

După demersuri care au durat aproape 3 ani, istoricul și scriitorul Vasile Lupașc a primit acceptul VATICANULUI pentru a intra în subsolurile cu arhivele antice și medievale. Acolo a putut să fotocopieze un document de peste 200 de pagini, în limba latină, scris de episcopul Nicollo de Modrussa, un trimis special al Papei, însărcinat cu anchetarea lui Vlad Țepeș, după arestarea acestuia de către Matei Corvin.

Trimisul Papei l-a întâlnit pe Vlad Țepeș la Buda, unde a purtat lungi discuții cu el, apoi a călătorit în Valahia, pentru documentare și investigație. Ceea ce uimește din start la această lucrare scrisă în secolul XV este aceea că numele ei este… RĂZBOAIELE GOȚILOR și nu ale VALAHILOR, deși vorbește despre români. Apoi, numele lui Zalmoxis apare în primele pagini ale documentului.

Invitat la emisiunea mea de pe Nașul Tv, ADEVĂRURI TULBURĂTOARE, Vasile Lupașc își povestește aventura de la Vatican și prezintă alte detalii extraordinare din documentul fotocopiat și adus în țară, anunțînd finalizarea traducerii în luna februarie și prezentarea publică a întregului conținut al lucrării.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

7 comments

 1. Asteptam cu nerabdare finalizarea traducerii acestui document autentic,valabil si valoros pentru apararea istoriei tarii noastre!

 2. Articolele sunt interesante si incitante,dar cănd citesti si nazbâtii,te pune pe gânduri ! Se pomeneste de “trimisul Papei de la ONU “?!

 3. Respect pentru cei ce se adincesc in deslusirea adevarului. Mi-as dori totusi ca aceasta lucrare sa fie redata neamului nostr gratuit si nu cum se procedeaza de obicei, pe bani. Ma ofer sa ma implic si sa fac grafica acestei carti ( nu sub forma de roman ) gratuit, in ideea ca aceasta sa fie livrata ( nu sub forma de roman ) in intregimea ei in scolile din toata tara gratuit, si nu numai.
  Respect.

 4. Buna ziua,
  Urmaresc de ceva vreme “Adevarul despre daci” si o gasec interesanta, motiv pentru care doresc sa va va felicit pentru efortul depus, mai ales ca imi dau seama ca este facut din patriotism, pentru a da o orientare acalmiei instaurate in romania post decembrista si pentru a demonstra anumite adevaruri istorice care pana de curand erau mistificate sau pierdute. Am citit articolele, am vazut pozele pe care le-ati pus la dispozitie si am vazut si rezultatele pe care le strangeti picatura cu picatura in causul sitului pe care il guvernati. Sunt placut impresionat de filmul pe care il anuntati despre Vlad Dracul si mabucur sa aful ca in sfarsit va fi facut un film care va fi istoric obiectiv, atat cat se poate. Am vizionat secventa de 12 min care ati dat-o in avanpremiera. Nu doresc sa fac comentarii legate de actiune. Insa, daca imi permiteti o remarca asupra coloanei sonore. Muzica din fundal este o melopee de sorginte asiatica. Am cateva CD-uri cu aceasta muzica cumparate in Turcia. Este o muzica placuta dar nu stiu daca e cea mai buna alegere in acest caz in care se incearca ilustrarea unor valori istorice. Poate un pasaj ..doua fara probleme, dar cred ca instrumentele vremii erau lauta, toba, tamburina, tambalul, fluierul si naiul.
  Cred ca mai inspirata ar fi fost o colaborare cu cei care au creatii in acest sens cu instrumente de epoca gen Christina Pluhar & L’Arpeggiata, Gheorghe Zamfir / Damian Drăghici, sau altii similari. De ce nu o muzica psaltica un cor,Corul Byzantion, Mira etc.
  Sper ca remarca mea sa nu fie prea deplasata.
  Stima, pentru realizare.
  Ion

 5. Si de ce credeti ca Papa( in care eu nu cred, ca sa fim bine intelesi,la fel ca in nici o altareligie) n-ar avea un trimis, altfel spus un ambasador la ONU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *