Noi manuale de istorie la Moscova: “ARIENII din Carpati au fondat RUSIA”

Categories DezvăluiriPosted on

Ascensiunea sentimentului naţionalist în Rusia este aproape de a face din doctrina tradiţionalistă-conservatoare o politică de stat. În acest sens, parlamentarii din Moscova au iniţiat o discuţie publică privind elaborarea de noi manuale de istorie, “care să arate trecutul glorios al ţării” şi care ar urma să educe copii în spirit patriotic.

Deputatul Veaceslav Nikonov, preşedintele Comitetului pentru educaţie din cadrul Dumei de stat a declarat că aceste manuale ar trebui să arate că “Patria noastră are un trecut măreţ“, scrie Adevărul. “Astfel o ramură din tribul arienilor a coborât din Munţii Carpaţi şi a populat pe cale paşnică Marea Câmpie Rusă, Siberia, cea mai rece parte a planetei, a ajuns la Oceanul Pacific, a fondat Fortul Ross (o fortăreaţă rusă la 80 kilometri de San Francisco), a absorbit seva celor mai importante civilizaţii din Bizanţ, Europa şi Asia, a învins cel mai rău duşman al omenirii – nazismul, a deschis drumul în spaţiu“, a declarat Nikonov.

În acelaşi timp Irina Iarovaya, şefa Comitetului pentru securitate a declarat la rândul ei că nu doar manualele de istorie trebuie refăcute. Aceasta consideră că este nevoie de un nou sistem integrat în şcolile din Rusia, care să afirme patriotismul.  “Toţi copiii, de la Kaliningrad şi până la Kamciatka, trebuie să înveţe din aceleaşi manuale, scrise de pe poziţii politice corecte“, a susţinut deputata.

Noua politică este susţinută şi de Biserica Ortodoxă. Arhimandritul Tihon a ţinut să accentueze necesitatea “eroizării istoriei“, pentru că tinerii de azi pun pe prim-plan valori precum banii, casa, sănătatea, şi doar pe ultimul loc este dragostea pentru patrie. “Glorificarea istoriei ar fi tratamentul pentru aceasta“, a afirmat arhimandritul citat de Adevărul, care a propus crearea unui “Panteon al eroilor”.

Pe de altă parte, istoricul Serghei Mironenko a îndemnat să nu se uite şi despre adevăr. “Atunci când părintele Tihon vorbeşte despre eroi, el ar trebui să nu uite şi despre antieroi. Istoria Rusiei nu este doar o istorie a victoriilor, ci şi a înfrângerilor, iar patriotismul se educă prin studierea istoriei familiei, a satului sau oraşului natal“, a afirmat acesta.

Sursa: FrontPress.ro

15 comments

 1. Acum istoria este de inteles de ce de-a
  lungul anilor nu am avut trupe rusesti,otomane
  stabilite sau schimbata limba latina in special
  ca suntem intre tarii slave…poate e ceva adevar
  in istoria noastra si adevarati arieni

 2. Ucraina ii intereseaza, pentru ca rusii kievieni sunt rusii adevarati si Carpatii se prelungesc la nord peste granita tarii noastre.

 3. Rusii revin la realitate, si incep si ei sa sustina adevarul istoric al omenirii, respectiv ca traco-geto-dacii sunt un popor primondial, de la care isi au sorginta toate popoarele europene, care au preluat civilizatia acestora. Speram ca in noua lor teorie privind istoria si formarea poporului rus, sa nu se refere numai exclusiv la Muntii Orientali ai nostrii, ci la intreg lantul Carpatic de unde sa isi trag obarsia, care era in stapanirea stramosilor Daci, dar de fapt teritoriul stapanit de Daci se intindea mult in Est pana pe teritoril Rusiei, iar rusii sa fie descendenti ai traco-geto-dacilor…Prin noua lor teorie istorica si geoplotica sa nu inteleaga ca au dreptul ca teritoriul lor sa se intinga pana la Carpatii Orientali, asa cum le-a lasat in testament tarul lor Petru I.

 4. nu ne invadeaza Rusia, chiar ma bucur foarte foarte mult de proiectul lor , la umbra puterii lor ne va merge si noua mai bine cu istoria , Dumnezeu sa ne binecuvinteze tara!

 5. Istoria este scrisa doar de invingatori. Poate in viitorul apropiat accest fenomen poate fi combatut cu ajutorul stiintei. Asa poate au sa inceteze toate discutile nefondate pe orice tema istorica. Sa nu fi deacord cu ceva e simplu daca nu pui nimic in schimb si nici nu argumentezi cu nimic dovedibil , doar cu alte discutii la fel de nefondate.

 6. Rusii o sa intoarca lucrurile cum le convine, in niciun caz in favoarea noastra, nu va lasati ademeniti prosteste! Nu a fost niciodata altfel. Au fost, vor fi lacomi de teritorii intotdeauna, desi n-au nevoie. Probabil ca vor fi infiltrati masiv de arabi, in Moscova, Petersburg si orasele mari deja arabii au ajuns la procente ingrijoratoare. Dar asta se va intampla in timp, deocamdata devin mai puternici, reprezinta un pericol care creste. Singurul fel in care ii puteam noi ajuta pe românii din afara granitelor era ca România sa devina o tara puternica, onesta si demna, care sa impuna. Orice alta alternativa este exclusa.

 7. Rusii, spun ca se trag din arieni! Au mai spuso si intre 1918 si1933, dupa care Hitler pe picior de forta a sustinut ca germanii sunt urmasii directi ai arienilor!!! De drept traco- arienii, dupa cum ne arata istoria au fost primii oameni care au populat Europa, avand geneza in Arcul Carpatic, imediat dupa ultima glaciatiune 11500 i. Hr. Ulterior s-au extins radial in toata Europa. Bazinele inferioare ale raurilor; Nipru, Volga si Marea Caspica,le-au populat prin mileniul VI i. Hr. numindu-se traco-geti.Iar campia dintre bazinul superior al fluviului Volga si Muntii Urali prin mil. III i. Hr. numindu-se Sciti! Dupa anul 500 d.Hr. primii slavi, migrand din Estul Uralilor au patruns in tinuturile locuite de sciti! 300 de ani mai tarziu traverseaza Volga Superiara, ca la anul 900 sai gasim ocupand Drumul Comercial al Varegilor, (de neam scandinavic)care se intindea de la Golful Finic-Raul Nipru-Costantinopol, teritoriu aflat sub stapanire geto-dacica! Slavii condusi de un anume Oleg ocupand cetatea Kievului! Pe la 972 Vladimir, un urmas a lui Oleg se declara tar al Kievului! In 988 merge la Constantinopol cerand sa fie crestinat, pe considerentul ca-i stranepotul lui Ruric,primul rege al varegilor! Pana la patrunderea tatarilor in Europa 1224 slavii infiinteaza in teritoriile ocupate o serie de principate: Kiev, Novgorod, Susdal, Moscova, Vladimir…pe care tatarii le distrug din temelii. Abia la 1327, slabind presiunea tatara Moscova devine cnezat, incepand expansiunea teritoriala!!! In 1450 Ivan al III lea devine cneaz iar in 1462 devine suveranul tuturor rusilor slavi, rus-rusi insemnand (poporul dintre rauri)!Expansiunea lor teritoriala n-a incetat niciodata… O mana de slavi parunzand dupa 500 d. Hr. au reusit in prima faza sa supuna bastinasii deposedand-ui de toate drepturile, slavizandu-i cu forta. Daca studiem datele istorice de prin secolele XVII-XX vedem clar cat de minoritara era populatia slava in bazinele inferioare ale Bugului, Niprului si Volgai! La un control genetic 70-80% din populatia rusiei europene nu ar avea sange slav…

 8. Au dreptate in buna parte dar asta nu le indreptates pretentiile findca practic toata rasa alba a plecat de aici iar noi suntem mostenitorii directi ai casei parintesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *