Noi statuete cucuteniene descoperite pe șantierul arheologic de la Averești, susținut financiar de Asociație Geto Dacii

Categories ArheologiePosted on

Acum 6-7.000 de ani aceste statuete pe care le țin în palmă aveau o semnificație deosebită pentru oamenii culturii Cucuteni, cea mai evoluată cultură europeană a acelor vremuri. Timp de 1.500 de ani, cucutenienii au fost vârful cultural și tehnologic al Europei iar performanțele lor ar trebui aduse în prim plan cât mai des.

Într-o climă mediteraneană, populată și cu animele exotice precum lei, leoparzi sau chiar cobre, cucutenienii au dezvoltat o artă impresionantă și tehnologii surprinzătoare despre care puteți afla mai multe urmărind filmul “Fabuloasa istorie străveche din Carpați”:

Importanța acestei culturi ne-a făcut și pe noi să găsim soluții pentru a susține financiar și mediatic șantiere arheologice cucuteniene. Astfel, și cu contribuția dumneavoastră, a celor care ne ajutați cu donații și sponsorizări, am reușit să realizăm un parteneriat cu Muzeul de Istorie din Huși și să sprijinim două șantiere cucuteniene – unul la Averești și celălalt la Crețești – coordonate de domnul dr. Vicu Merlan.

Câteva dintre descoperirile realizate la Averești în zilele trecute sunt și aceste frumoase statuete cucuteniene pe care le țin în palmă:

De astăzi, reîncepe cercetarea arheologică de la Crețești, un loc cu mare potențial care, cred eu, va oferi surprize frumoase în zilele următoare. Mulțumim pe această cale firmei PC NET CA-TV, principalul sponsor al șantierului arheologic de la Crețești, Vaslui!

http://www.pcnet-catv.ro/

Ieri, împreună cu arheologul Vicu Merlan, pe șantierul de la Crețești:

Daniel Roxin

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns