Pasiunea ta ca antreprenor poate fi, de asemenea, transformata in kriptonit

Categories NewsPosted on

Poate ca stii deja acest lucru, dar in cazul in care ai uitat, pasiunea ta este toata acea actiune care te tine prezent, impingand inainte in ciuda oricarei circumstante, mai ales a circumstantelor externe provocatoare, cele pe care nu le poti controla.

Datorita pasiunii tale de antreprenor, esti dispus sa nu mai faci alte lucruri, sa-ti limitezi timpul cu oamenii la care tii, sa ratezi momente importante din viata ta, chiar sa cheltuiesti bani pe care nu ii ai sau sa-ti sacrifici sanatatea la niveluri inacceptabile.

Pasiunea este acel spatiu mental si corporal in care esti pe deplin prezent si ai acel sentiment de „flux”; acolo unde timpul trece intr-o alta dimensiune, interactiunile externe sunt minimizate si obstacolele sunt vazute ca simple provocari de depasit; unde aici si acum sunt atat de mari incat sa va simtiti si sa va vedeti clar obiectivele. Distractia de drum este fenomenala!

Cum poate fi pasiunea mea Kriptonitul meu?

Ei bine, doar faptul ca ai o pasiune ar trebui sa fie suficient pentru a te avertiza ca ar putea fi caderea ta. De ce? Pentru inceput, este ceva ce iti place sa faci mai presus de orice. Crezi ca este singurul lucru care te poate face sa te simti cu adevarat util si suficient de viu: prezent in momentul de fata, productiv si fericit.

Ei bine, pasiunea este alimentata de un medicament puternic pe care il produci in corpul tau si se numeste dopamina.

Ca orice reactie biologica, a fi un drog – pe langa faptul ca te face sa te simti invincibil fizic si psihic, fericit si util – creeaza o dependenta extraordinara, ceva ce cu siguranta ai experimentat.

Cu cat iti exersezi mai mult pasiunea, cu atat mai mult dopamina este hranita si cu atat iti doresti mai multa dopamina in viata ta si acesta poate fi punctul care duce la falimentul nucleului tau familial, al componentei tale sociale, al sanatatii si chiar al propriei tale persoane sau economie de afaceri.

De aceea trebuie sa fii precaut atunci cand tintiti spre scopurile si obiectivele dvs., pentru ca pe masura ce continuati sa avansati, va fi firesc sa va doriti provocari mai dificile, mai complicate pentru a va recompensa centrul de dopamina si a elibera acel sentiment de control si placere. din nou.

Daca intri in acest cerc vicios, poti ajunge cu tine insuti, sa-ti distrugi iremediabil cercul social si sa ajungi destul de singur, precum si obosit, probabil bolnav si da, cu multe medalii si succese cu care sa te lauzi, dar cu pretul orice altceva de care intr-un fel ti-a pasat

Atunci ce ar trebui sa fac?

Dedica-te ceea ce te pasioneaza, acesta este un fapt, dar cu o singura conditie: nu trai urmarind scopuri, traieste urmarind procesul in sine.

Marea diferenta este in orientarea pasiunii, exersand-o doar pentru placerea de a o face, lasand rezultatele sa se intample, ca concentrarea ta este pe pasi, pe zi de zi: ca placerea este calea.

Cheia este de a minimiza validarea externa, de a face pasi mici, dar constanta crestere personala, de afaceri, familiala si sociala, in toate dimensiunile posibile. Pastreaza-ti deschiderea catre invatare si mentine-ti controlul pasiunii, nu invers.

Accentul este clar: procese care te fac sa-ti urmezi pasiunea in mod sistematic, bucurandu-te de calatorie si care iti maximizeaza sansele de rezultate satisfacatoare, dar intr-un mod colateral, dar deloc surprinzator.

Un proces virtuos bazat pe punctele tale forte si pasiunile tale, dar in acelasi timp are iesiri de urgenta si alarme care sa-ti aminteasca cand pasiunea ta umbreste celelalte domenii de baza ale vietii tale: sanatatea, familia, siguranta si finantele tale.

Trebuie sa setati mementouri clare cu privire la momentul in care lucrurile pot scapa de sub control pe baza experientelor tale anterioare. Mementourile sunt esentiale, servesc pentru a te proteja de tine, ceea ce este crucial in lumea antreprenoriala cand de atatea ori te vei gasi singur si va trebui sa iei decizii in intuneric.