Categorii
Articole

Pierderea mirosului de la coronavirus „diferita de raceala si gripa”

Pierderea mirosului care poate insoti coronavirusul este unic si diferit de cel experimentat de cineva cu raceala sau gripa proasta, spun cercetatorii europeni care au studiat experientele pacientilor.

Cand pacientii cu Covid-19 au pierderi de miros, aceasta tinde sa fie brusca si severa.

Si, de obicei, nu au un nas blocat, indesat sau curgator – majoritatea persoanelor cu coronavirus inca pot respira liber.

Un alt lucru care ii diferentiaza este pierderea gustului „adevarat”.

Nu este faptul ca gustul lor este oarecum afectat, deoarece simtul mirosului lor este in afara actiunilor, spun cercetatorii din revista de rinologie . Pacientii cu coronavirus cu pierdere de gust nu pot spune cu adevarat diferenta dintre amar sau dulce.

Expertii banuiesc ca acest lucru se datoreaza faptului ca virusul pandemic ataca celulele nervoase implicate direct cu mirosul si senzatia gustului.

Principalele simptome ale coronavirusului sunt:

  • temperatura ridicata
  • tuse noua, continua
  • pierderea mirosului sau a gustului

Oricine are aceste simptome ar trebui sa se auto-izoleze si sa dispuna sa faca un test de tampon pentru a verifica daca are virusul . Membrii gospodariei lor ar trebui sa se izoleze si pentru a preveni raspandirea posibila.

Cercetarea mirosurilor

Investigatorul principal Prof Carl Philpott, de la Universitatea din Anglia de Est, a efectuat teste de miros si gust pe 30 de voluntari: 10 cu Covid-19, 10 cu raceli rele si 10 persoane sanatoase, fara simptome de gripa sau gripa.

Pierderea mirosului a fost mult mai profunda in brevetele Covid-19. Au fost mai putin capabili sa identifice mirosurile si nu au fost deloc in stare sa discerne gusturile amare sau dulci.

Prof. Philpott, care lucreaza cu caritatea Fifth Sense, care a fost infiintata pentru a ajuta persoanele cu tulburari de miros si gust, a spus: „Se pare ca exista caracteristici distincte care diferentiaza coronavirusul de alte virusuri respiratorii.

„Acest lucru este foarte interesant, deoarece inseamna ca testele de miros si gust ar putea fi folosite pentru a discrimina intre pacientii cu Covid-19 si persoanele cu gripa sau gripa obisnuita.”

El a spus ca oamenii isi pot face propriile teste de miros si gust acasa folosind produse precum cafea, usturoi, portocale sau lamai si zahar.

El a subliniat ca testele diagnostice ale gatului si nasului erau inca esentiale daca cineva credea ca ar putea avea coronavirus.

Simturile mirosului si gustului se intorc in cateva saptamani la majoritatea oamenilor care se recupereaza de coronavirus, a adaugat el.

Prof. Andrew Lane este expert in probleme de nas si sinus la Universitatea Johns Hopkins din SUA.

El si echipa sa au studiat probe de tesut din spatele nasului pentru a intelege cum coronavirusul poate provoca pierderea mirosului si au publicat concluziile in Jurnalul respirator european .

Ei au identificat niveluri extrem de ridicate ale unei enzime care erau prezente numai in zona nasului responsabile de miros.

Aceasta enzima, numita ACE-2 (enzima II de conversie a angiotensinei), se crede ca este „punctul de intrare” care permite coronavirusului sa intre in celulele corpului si sa provoace o infectie.

Nasul este unul dintre locurile in care Sars-CoV-2, virusul care provoaca Covid-19, intra in organism.

Prof Lane a spus: „Acum facem mai multe experimente in laborator pentru a vedea daca virusul foloseste intr-adevar aceste celule pentru a accesa si a infecta organismul.

„Daca acesta este cazul, este posibil sa putem aborda infectia cu terapii antivirale administrate direct, chiar daca nasul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *