Religia dacilor, religia celor care se credeau nemuritori

Categories DezvăluiriPosted on

Acum peste 2.500 de ani, Zalmoxis, omul îndumnezeit care a colindat pământurile țării noastre, a realizat o reformă spirituală excepțională, un întreg popor transformându-se într-unul convins de nemurirea sufletului…

Geto-dacii, cei admirați de Pitagora și Platon pentru înțelepciune, cei respectați de romani pentru teribilele calități de războinici, și-au construit o lume magică, sacră, care le-a dat puterea de a fi mai mult decât majoritatea neamurilor din jur.

Dar oare unde a fost reședința lui Zalmoxis? De unde a început, în secolul VII î. Chr., reforma pe care a realizat-o?

Astăzi știm încă puține lucruri despre acea vreme încărcată de taine, despre continuatorii marelui Zalmoxis. Cu toate acestea, o serie de tradiții străvechi, păstrate până astăzi în practica populară, ne vorbesc despre o cunoaștere surprinzătoare a tainelor naturii și ale vieții pe care strămoșii noștri le aveau.

Totuși, multe lucruri încep să se lămurească. În emisiunile de mai jos, vă invit să porniți, alături de mine și de istoricul Dan Oltean, într-o călătorie fascinantă către misterele religiei geto-dacilor și ale poporului care era convins de nemurirea sa.

Cei care doriți să citiți și cartea RELIGIA DACILOR, scrisă de Dan Oltean, o carte ca se bazează pe o bibliografie de peste 500 (cinci sute) de lucrări antice, medievale și moderne care vorbesc despre religia geto-dacilor, o carte abordată dintr-o perspectivă multidisciplinară, o puteți cumpăra de aici: http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

PRIMA PARTE

PARTEA A DOUA

Comandă cartea pe http://dacia-art.ro/products-page/carti/

Lasă un răspuns