Romania raporteaza o noua crestere record zilnica a noilor cazuri COVID-19

Categories SanatatePosted on

Oficialii romani au confirmat 8.651 de noi cazuri de COVID-19 in ultimele 24 de ore – cel mai mare numar zilnic inregistrat in tara de la inceputul pandemiei. Este, de asemenea, prima data cand numarul cazurilor zilnice depaseste pragul de 8.000.

Inregistrarea zilnica anterioara a fost raportata la 3 noiembrie – 7.733 de cazuri noi in 24 de ore.

Numarul total de cazuri de coronavirus confirmat de testele efectuate in Romania pana acum a ajuns la 267.088 miercuri, 4 noiembrie.

Rata de incidenta de 14 zile este acum peste 3 la mia de locuitori in Bucuresti si judetele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Dolj, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu si Timis, potrivit raportului zilnic oficial publicat miercuri. Aceasta inseamna ca aceste zone se afla in scenariul rosu.

Pana la 3,34 milioane de teste au fost efectuate in Romania pana acum, dintre care 35.964 in ultimele 24 de ore.

Peste 186.000 de pacienti cu coronavirus au fost declarati vindecati in Romania pana acum. Intre timp, numarul mortilor a crescut la 7.419, dupa 146 de decese legate de coronavirus raportate in ultimele 24 de ore – cel mai mare numar de pana acum.

Numarul pacientilor cu COVID-19 tratati in unitatile de terapie intensiva a crescut pana la 1.001 miercuri (de asemenea, un record). In total, 11.867 de pacienti cu coronavirus sunt spitalizati.

Acelasi raport a spus ca 33.630 de persoane confirmate cu noua infectie cu coronavirus sunt izolate acasa, iar 11.373 sunt izolate institutionalizat. De asemenea, 59.339 de persoane se afla in carantina acasa, iar 18 sunt in carantina institutionalizata.

Tarile din Europa de Est se confrunta cu valuri in crestere de infectii cu coronavirus, care duc la revolte in Serbia, masti faciale obligatorii in Croatia si interdictii de calatorie sau carantine impuse de Ungaria.

Noile restrictii vin in timp ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) raporteaza ca infectiile globale zilnice au atins peste 228.000 saptamana trecuta, SUA confirmand vineri peste 66.600 de cazuri noi, un alt record, potrivit Universitatii Johns Hopkins.

Cu toate acestea, numarul de infectii din Europa de Est este inundat de rapoartele zilnice ale coronavirusului din SUA, India, Africa de Sud si Brazilia, al caror presedinte care a negat virusul, Jair Bolsonaro, a dat rezultate pozitive.

Decesele cauzate de virusi cresc in SUA, in special in statele din sud si vest, cu media zilnica de sapte zile crescand de la 578 in urma cu doua saptamani la 664 vineri – inca mult sub inaltimile afectate in aprilie – conform analizei datelor de la Johns Hopkins de Associated Press.

Inregistrarile zilnice de infectie au fost afectate in cel putin sase state.

„Se ridica in mod constant. Si se ridica la momentul in care v-ati astepta ”, a spus William Hanage, cercetator al bolilor infectioase de la Universitatea Harvard.

Cercetatorii se asteapta ca decesele SUA sa creasca saptamani intregi, dar unii cred ca numarul nu va creste la fel de dramatic ca in primavara.

Lasă un răspuns