Dacii în sculptura romană – Comunicare la Academia Română cu dl. dr. Leonard Velcescu

Categories ArticolePosted on

“Cu ocazia prezentarii studiului de iconografie antica “Dacii in sculptura romana” (Leonard Velcescu) va invitam sa asistati la acest eveniment cultural; aceasta comunicare va fi însotita si de o expozitie de fotografii de statui de Daci.

Evenimentul va avea loc miercuri, 12 decembrie 2012, ora 11, la Biblioteca Academiei Române, amfiteatrul Ion Heliade Radulescu (Calea Victoriei, nr 125).

Va multumim si va asteptam !”

Leonard Velcescu

4 comments

 1. Este un gest – Academia a deschis porţile pentru o solie a Dacilor? Să dea semn pentru schimbarea cuvenită.

  Din partea fraţilor noştri din VVZ – să sperăm că nu e târziu să oprim tot ce s-a pus în mişcare.

  ? nu vor ca Velcescu, Roxin, Roman să cadă la mijloc.

  Ce se întâmplă, de fapt?
  Patru academicieni sunt împotriva romanizării.

  doi sunt dintre ai vostri?

  Chiliarh Geruna, noad. VVZ

 2. Excelenta cartea domnului Velcescu,am cumparat-o mai de mult. O lucrare deosebita pentru care autorul merita toata stima si aprecierea romanilor.

  Cu putin inainte de moartea lui Adrian Paunescu, pe cand era inca Presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, i-am propus poetului si senatorului sa lanseze, cu autoritatea domniei sale, o initiativa cu numele ”Aducerea in tara a statuilor de daci”, care, in esenta, consta in finantarea de catre stat a actiunilor de selectare, copiere in forme de gips, si transportul acasa, la Muzeul de Istorie, asemeni Columnei, a, daca nu tuturor, cel putin a catorva zeci, de statui de daci.
  O intoarcere acasa. Nu e drept sa-i avem pe romani si sa nu-i avem pe daci.

  Domnul senator a fost entuziasmat de ideea mea, a exclamat chiar ”Ah, am s-o propun in Comisie”, dar nu am mai aflat daca a facut propunerea sau nu. Oricum, timpul nu e pierdut. Ne trebuie o personalitate, politica sau nu, care sa imbratiseze ideea si s-o duca la indeplinire.

 3. am chipul lor /vorbesc limba lor /am obiceiurile lor[sa iubesc ce e al meu si sa daciuesc [danie]si la vecini ]/portul lor [am baibarac -beau apa din bunar cu canta pe grind linga o dava[vz.moldova ] de pelasgi[tabacari=la multi ani dacia =buresta-decebal =sintul sfinx din bucegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *