Să demitizăm puţin istoria Ungariei… După anul 1.300, pe tronul Ungariei nu s-a mai urcat niciun rege ungur!!!

Categories DezvăluiriPosted on

Îmi place că foarte mulţi demitizează masiv la istoria românilor, în timp ce vecinii noştri se promovează intens. Eu zic să începem cu istoria Ungariei şi cu regii de la Budapesta.

Primul rege al Ungariei a fost Ştefan. Cât de catolică a fost coroana lui şi dacă a venit de la Papa de la Roma este o poveste separată (pe coroană scrie clar în greceşte că este un cadou de la un împărat bizantin, dar dacă ungurii vor să fie de la Roma asta este, ei să fie sănătoşi). De la regele Ştefan din anul 1000 până la regele Andrei al III lea care şi-a încheiat domnia în anul 1301 a durat dinastia Arpadienilor: prima, ultima şi singura dinastie maghiară. După moartea ultimului arpadian Andrei al III lea, pe tronul Ungariei nu au mai urcat etnici unguri. Carol Robert de Anjou s-a născut la Neapole în Italia, Sigismund de Luxemburg s-a născut la Nurenberg, Iancu de Hunedoara era român (a fost doar regent al Ungariei) şi tot aşa. Am mari îndoieli că vreunul dintre aceştia vorbea limba maghiară.

După 1526 regatul Ungariei a încetat practic să existe: capitala sa Buda a devenit paşalâc turcesc. Pretenţiile la coroana Sfântului Ştefan au fost preluate de dinastia germană de Habsburg care a şi reuşit să elibereze teritoriile fostului regat maghiar de sub stăpânirea turcească. Până în 1918 regii Ungariei au fost membri ai familiei de Habsburg.

Regatul medieval al Ungariei a avut regi unguri vreme de 300 de ani, următoarele două secole pe tronul de la Buda s-au suit nobili de alte naţionalităţi până în anul 1526, după care a urmat o lungă dominaţie austriacă. Cam asta este istoria Ungariei şi a regilor ei!!!

George Damian

Sursa: http://www.george-damian.ro/s-demitizm-puin-istoria-ungariei-3190.html

11 comments

 1. Iancu de Hunedoara a condus Ungaria 6 ani ca regent al Ungariei deoarece era ortodox. Prin casatoria cu Erzsébet Szilágyi , a trecut la catolicism. Mai tirziu dupa moartea sa, fiul sau Matei Corvin, la 18 ani, devine regele Ungariei .
  Nascut la Cluj in 1443 va devenii unul dintre cei mai mari regi ai Ungariei.
  A domnit 32 de ani intre anii 1458-1490 .

 2. pai nici genetic ei nu prea mai sunt huni, sunt cam 10% de origine hunica- restul slavi, latini , germanici si turci
  da politicienii, elitele au nevoie de fraieri pe care sa-i conduca…

 3. Pentru a putea sa-i asimilam, ar trebui sa facem copii. cati mai multi.
  Cel putin 3 copii pe familie in medie. Acestia sa ramana aici unde, la randul lor sa contiune nemul: sa fie educati sa nu plece in zari straine si sa nu se mai intoarca.

  Cam aceasta este cheia succesului de neam si economic si spiritual si religios.

 4. Un popor frustrat ! Asa as caracteriza pe scurt natia maghiara. Constiinta lor ancestrala ca sunt niste nulitati in istorie, ii face sa fie atat de propagandisti.
  La polul opus, noi românii stam linistiti si nu raspundem provocarilor soviniste, tocmai pentru ca in constiinta noastra ancestrala constientizam superioaritatea noastra nationala din toate punctele de vedere. Noi românii avem o mostenire nationala nepieritoare. As putea-o asemna cu o entitate vie care ne leaga direct cu eternitatea. Si ce este etern nu piere in veci!.

 5. Catre D-nul Daniel Roxin! Imi cer scuze ca postez aici aceasta problema …. Va felicit pentru daruirea de care dati dovada, sa ne aratati lucruri si fapte evidente pe care aproape o lume intreaga de savanti le reneaga. Sunt un amarat profesor incepator de muzica si doresc sa particip si eu la trezirea constiintei nationale. Doresc sa lansez o provocare tuturor celor care o pot realiza. Particip activ la toate activitatile scolare dirijand un cor de copii de scoala generala si in fiecare an realizez eu cat si parintii, placerea imensa de care dau dovada acestia pentru a canta cantece patriotice. Pot aduce dovezi in acest sens! Propun ca cei care se ocupa de muzica si pot face negative, sa distribuie “la liber”, pe net – pentru toti interesati, cateva negative. Ex:”Drum bun!, Treceti batalioane ..Basarabie frumoasa”, etc.Stiu ca este “putin” ilegal si imoral dar nu ne permitem sa cumparam asa ceva dintr-un salariu de mizerie. Va multumesc!

 6. sarmanii unguri, pacat de ei ca vor sa se faca peste noapte tot atit de vechi sau chiar mai vechi decit neamul nostru binecuvintat !

 7. Multumesc mult! Toate cele de pe Youtube le cunoastem si le cantam in fiecare an cu placere. Asteptam negative si pentru celelalte piese patriotice. Va spun sincer urmatoarele genuri de muzica cu priza la elevi si parinti : Locul 1 – cantecele partiotice, locul 2- cantecele populare ( nu etno! ), apoi locul 3 – muzica usoara, pop, disco, etc . INCREDIBIL ….. NU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *