Scafandrii de la Club Marine Explorer din Constanţa au descoperit rămăşiţele unei nave antice îngropate în nisip

Categories ArheologiePosted on

Scafandrii de la Club Marine Explorer au făcut luni o descoperire importantă, în timpul unei misiuni de rutină pentru verificarea ţintelor de pe sonar. În zona portului antic, la doi kilometri de comandament, aceştia au detectat rămăşiţele unei nave antice îngropate în nisip, relatează urban-constanta.blogspot.ro.

Nava aflată la o adâncime de 17 metri are aproximativ 20 de metri lungime. Pe amplasament au fost găsite rămăşite ale balastului: roci, bucăţi de cărămidă, fragmente ceramice şi lemn.

Analiza geologică a acestora a demonstrat că este vorba despre roci magmatice ce provin de pe coasta Italiei.

*Fotografie a ecranului sonarului în momentul descoperirii epavei  (Sursa: urban-constanta.blogspot.ro)

Cel mai probabil, corabia s-a scufundat în urma unei furtuni şi a ajuns pe fundul mării cu chila în sus. Din acest motiv se crede că încărcătura se află încă la bord, mai precizează sursa citată.

Deocamdată însă, scafandrii de la Club Marine Explorer nu pot explora epava şi recupera eventuala încărcătură, întrucât au nevoie de aprobări speciale.

Sursa: http://www.gandul.info/magazin/acesti-scafandri-efectuau-o-misiune-de-rutina-in-marea-neagra-la-17-metri-adancime-au-facut-o-descoperire-uriasa-12909180

Lasă un răspuns