“Sunteți singura țară din Europa care își are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declarații fabuloase făcute de un arheolog german:

Categories DezvăluiriPosted on

Piticii culturii românești de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul că îi consideră pe români un popor insignifiant în istoria și cultura europeană, fără drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanații pseudointelectuale de genul “Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu…” sau “Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării”…, așadar, piticii culturii românești vor avea încă o ocazie să le stea vorbele în gât, cu tot cu conținutul lor filozofic, ca urmare a declarațiilor fabuloase făcute de un reputat om de știință german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.

Fiind prezentă în România pentru analiza brățărilor dacice din aur, a căror autenticitate este dincolo de orice discuție, Barbara Deppert Lippitz ne spune: “Sunt unul dintre specialiștii cei mai cunoscuți, nu numai în Europa, ci în toată lumea, și spun adevărul. Civilizația dacică este magnifică, iar eu sunt mândră că mă lupt pentru daci, aici, în țara dumneavoastră. ” (Marius Fincă – “Cine sunt strămoșii noștri?”)

Ce ironie! Să vină un străin să lupte pentru daci în timp ce autoritățile științifice românești îi îngroapă, lăsând în paragină cetățile dacilor, eliminându-i din manuale…

Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune și alte lucruri extraordinare. Iată câteva extrase semnificative din acest interviu:

“Voi sunteti cu siguranta urmasii dacilor. Romanii au venit, au luat aurul, au stat o perioada si au plecat. Este adevarat ca au lasat si cateva urme prin aceasta trecere temporara pe teritoriul dac. Au lasat putina latina, pentru ca latina era limba oficiala, au lasat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi romane, si foarte putine obiceiuri, dar ei nu au putut sa schimbe structura poporului dac, pana la plecarea lor si nici dupa aceea. Poporul român, care desigur a suferit si alte influente, se deosebeste radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legatura românilor cu natura este mult mai profunda decat a celorlalte popoare europene. Si aceasta este cea mai importanta mostenire pastrata de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viata lor, iar viata lor era natura.”

Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Național de Istorie din București – n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun “ati fi meritat”, ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton.”

“Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa”

(Dacă ești din Cluj îți recomand să vizitezi Muzeul de Artă Cluj-Napoca care găzduieşte în perioada 4 februarie-22 martie 2015 expoziţia-eveniment itinerantă „Aurul şi argintul antic al României”. VEI FI UIMIT!)

Sursă citate: http://www.formula-as.ro/2007/770/mica-enciclopedie-as-27/barbara-deppert-lippitz-8004

Oare nu le este rușine tuturor celor care au scuipat pe istoria și cultura geto-dacilor și a poporului român în ansamblul său? Oare nu se simt vinovați pentru manipulările la care sunt parte, pentru complicitatea la menținerea falsului istoric? Câți străini ar trebui să mai vină și să declare public că nu ne cunoaștem istoria adevărată și să sesizăm că principalii dușmani sunt chiar în interior?!…

Oameni buni, să fim mândri de originea noastră și să ne comportăm în așa fel încât să fim demni de această moștenire, precum ne îndeamnă, încă din anul 1859, istoricul francez Jules Michelet: “Nu invidiați vechile popoare, ci priviți-l pe al vostru. Cu cât veți săpa mai adânc, cu atât veți vedea țâșnind viața!” (Elie Dulcu – ȚRomânii, o antichitate arhaicăț, c. I.)

E cel mai bun îndemn. Să strângem rândurile și să ne redescoperim istoria. Așa va afla și Europa unde îi sunt o parte din rădăcini!

Daniel Roxin

Vă recomand să vizionați filmul FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI, un film documentar pe care l-am realizat în colaborare cu istorici și arheologi importanți din România. Veți afla lucruri uimitoare! Vizionare cu folos!

 

23 comments

 1. A le tot spune decidentilor “academici” sau politici ca “iata ce dovezi zdrobitoare sunt, schimbati macazul si voi” este ca “un interviu cu un demon mut” (Savatie Bastovoi)

 2. Vechii comunisti o sa se stinga pana la urma o sa se duca precum apa intr-un rau dar pietrele vor ramane. Si poate ei nu vor sa recunoasca adevarul, dar o sa vina generatia care va intelege si va accepta mai usor adevarul.

  Trebuie sa fim puternici si sa ne continuam descoperirea istoriei, tot mai multi accepta in fiecare zi ca nu avem de ce sa ne rusinam decat de frica de a accepta adevarul.

 3. “Au lasat putina latina” :))))
  Cred ca era o gluma. Cum naiba sa zici că au lasat putina latina!?!? Latina e baza limbi romane, majoritatea cuvintelor sunt in latina, suntem un popor latin si ea zice ca au lasat un pic de latina :)))
  Probabil nu vroia sa arunce bomba ca defapt dacii stiau deja limba latina, ca defapt getii sunt strămoșii romanilor. Nu degeaba spunea Traian ca se intoarce in tara străbunilor lui.
  Oricum ii clar ca nu o sa accepte nimeni desi dovezi sunt foarte multe. Dar totusi nu poti spune ca au lasat un pic de latina :)))

 4. Una din lucrurile ce le-a facut regimul Ceausescu era sa stearga o parte din istoria poporului Roman, si sa ii schimbe identitatea. Si chiar mostenirea noastra dacica a fost una din lucruri.
  CUM? au multe multe constructii, astupat multe santiere arheologice, chiar au construit peste ele, etc. Unul din exemple este o fosta cetate dacica dintr-o padure din zona mea (nu vreau sa mentionez orasul in care locuiesc), care au facut-o una cu pamantul acum 30 de ani si au plantat pomi. Zici ca e livada cand intri in sectiunea aceea de padure.

 5. Eu nu inteleg in ce constau declaratiile astea fabuloase. Avea cineva vreo indoiala ca bratarile dacice sunt facute din aur de pe teritoriul Romaniei? Dacii or fi fost ei “tari” ca si popor la vremea lor, dar dupa retragerea romana nu se mai stie mare lucru despre ei. Se gasesc mai multe izvoare istorice vizigote din perioada respectiva. Cine traia in Transilvania cand au venit ungurii sa cucereasca voievodatele? Romanii/dacii, hunii, slavii, bulgarii, vizigotii, cumanii? Nu e foarte clar, probabil o amestecatura din toti astia.

  Si nu inteleg unde greseste Boia … erau romanii un popor de “prim rang” in Transilvania? Au fost/sunt importanti in istoria/cultura europeana? Daca il pui pe un englez/spaniol/neamt/francez/italian/rus cu studii superioare sa-ti zica 3 oameni de cultura romani stie sa-ti zica? Eu zic ca nu. In schimb un roman cu studii superioare poate sa-ti numeasca fara probleme 3 oameni importanti din cultura engleza, spaniola, germana, italiana, franceza, rusa. Aia inseamna ca importanta culturii romane e minima. Boia are dreptate, doar ca astfel de adevaruri evidente sunt suparatoare.

 6. NU DOAR PE AUR AVEM NOI SCRISA ISTORIA, CUM BINE ZICE EXPERTA GERMANCA IN AUR, CI SI IN PIATRA, LEMN IAR IN CARTI MAI PUTIN DEOARECE STRAMOSII NOSTRII TRANSMITEAU ORAL TOT CE AVEAU, DINTRE STIINTE CA ASTRONOMIA, MEDICINA, ETC. URMASILOR PT CA AVEAU O MINTE, PURA, BUNA, LUCIDA, CU MEMORIE FOARTE BUNA, DATORITA HRANII VEGETARIENE SI FARA ALCOOL. AICI NU ESTE VORBA DE STRAMOSII NOSTRII DACI, CI DE CEI DINAINTEA LOR. DECI TREBUIE, NU SA FIM MINDRII PT CA EA NU-I O CALITATE A OMULUI, CE-L INALTA SPIRITUAL, SPRE RAI, CI UN DEFECT, CARE-L COBOARA IN IAD, EXEMPLUL CEL MAI EDIFICATOR BIBLIC, ESTE LUCIFER, DEVENIT IN TIMP SATANA, UNUL DINTRE PRIMII INGERI CREATI DE D-ZEU, DECAZUT. NOI SA NU NE MAI FIE RUSINE CA SUNTEM ROMANI, PE UNDE NE VOM DUCE IN ACEASTA LUME SI SA ZICEM LUMII CU MULTA FERMITATE SI CONVINGERE CA CEI CE NE FAC DE RUSINE NU SUNT REPREZENTATIVI SI II RUGAM SA VINA IN ROMANIA SA NE CUNOASCA MAI BINE, PE NOI, MELEAGURILE NOASTRE, TRADITIILE, ADEVARATA ISTORIE, ETC. ASA CA TOT INAINTE ROMANE, INCREZATOR, IN TOT CE AI TU MAI BUN DIN TRECUT PT CA AI MULT, CA VEI AVEA UN VIITOR DIN CE IN CE CIT MAI BUN, CUM A SCRIS NEINTIMPLATOR EMINESCU INSPIRAT DE DUMNEZEU > LA TRECUTU-TI MARE, MARE VIITOR > DIN POEZIA > DULCE ROMANIE >, IN CIUDA ORICAROR SI TUTUROR VICISITUDINILOR, VREMURILOR ACTUALE…

 7. Ttt, breeee!!! Ce-i asta?? ” Daca il pui pe un englez/spaniol/neamt/francez/italian/rus cu studii superioare sa-ti zica 3 oameni de cultura romani stie sa-ti zica? Eu zic ca nu. In schimb un roman cu studii superioare poate sa-ti numeasca fara probleme 3 oameni importanti din cultura engleza, spaniola, germana, italiana, franceza, rusa”??? Zau asa, au auzit si prostii din occident de Enescu, Brancusi, Cioran, Ionesco, Iorga, nu doar oamenii lor de cultura (bine, cu adaosul ca oamenii de rand au auzit mai intai de Dracula, Nadia, Hagi si Ceausescu ? ) Iar Boia e un bou ca toti boii, putin la simtire…. vorba poetului (care poet? zi repede, cultule!)

 8. Hmmm, sa ne gandim. Daca avem nitica logica. Nu cunostinte istorice. Nu cultura. Nu altceva. Oare de ce nu s-a stiut nimic despre poporul dac dupa retragerea romana? Ups! Au venit romanii, au stat cca.170 de ani si au anihilat toata populatia dacica? GENOCID! Oare cum drac’ nu au reusit chestia asta cand au navalit peste alte popoare pe care le-au tinut sub papuc mult mai multe sute de ani? Ceata! In conditiile in care este dovedit cu documente ale vremii ca incultii de daci aveau o armata viteaza si numeroasa. Asta e! Unii cu armata, altii cu cultura. Nu era cazul lor, in conditiile in care stateau la o rascruce de drumuri pe unde navaleau popoarele migratoare. Si nu aveau timp sa stea in agora sa judece daca principiul filosofic cutare este mai adecvat decat celalalt principiu sau sa-si puna parul pe bigudiuri. Nu e de ajuns ca si-au aparat cum au putut vetrele? Ca romanii le-ai platit dari si ca nu au putut trece de Carpati? Ca au ramas destule triburi dacice pure care si-au aparat identitatea? Le pasa alora de ce ramane scris pentru posteritate sau le pasa de cum sa-si apere familiile si averile? Si mai scutiti-ma de slavii care s-au propasit prin Transilvania. Nu zic ca nu au fost, dar nu aveau cum sa depaseasca numeric populatia existenta. Care, apropos, nu a fost tampita sa se …retraga (unde? in casa cui) dupa retragerea aureliana. DOar aveau pmanturi, case, mine de aur si argint. Orice or\ fi fost stramosii nostri, dar nu prosti. Prost e cel care poate crede ineptia ca Transilvania a ramas nelocuita (in conditiile in care oferea conditii mult mai bine de aparare din calea popoarelor migratoare, fiind pazita de munti, nu ca si zona de campie din sud, est, sud-est). dupa retragerea aureliana. Sau ca populatia dacica si-a luat catrafusele sa se retraga spre o zona necunoscuta, care nu le apartine numai asa, ca adora administratia romana. Imi cer scuze pentru limbaj, dar trebuie putin sa si gandim, nu sa preluam in bloc afirmatii facute aiurea, fara nici o logica. Credeti-ma, daca tara asta ar fi invadata nu m-as gandi ce sa scriu in jurnal pentru a lasa posteritatii, ci cum sa-mi apar tara, pamantul, casa si familia. Sa nu uitam ca dupa retragerea aureliana a fost o perioada neagra in Europa datorita popoarelor migratoare. Care nu veneau in grupuri de 4 si se rugau sa fie lasate sa bea un pahar de apa. Iar zona asta a fost calcata continuu de ele. As vrea sa fiti in locul poporului dac in acele secole. Si as vrea sa vad cum ati fi stat la pupitru sa scrieti. Sau cum v-ati fi format copiii sa danseze si sa filozofeze, cand viata tuturor era amenintata. Nu erau romanii popor de prim rang in Transilvania? Nici nu erau. Datorita faptului ca nu au dorit sa-si abandoneze ideea apartenentei la un neam, la o religie si a faptului ca nu au dorit sa-si abandoneze nici macar limba (adica au dat deovada de…coloana vertebrala, nu ca si unii dintre comentatorii de pe aici care accepta cu usurinta ca am fost si suntem un popor de nimic) maghiarii care au cucerit zona nu au vrut sa le dea drepturi. Scurt si la obiect. Si atunci de unde sa fie de prim rang si sa aiba exponenti in cultura? Ca dovada a faptului ca este asa uitati-va cand au aparut primii oameni de cultura romani cunoscuti in Transilvania? Dupa 1681 cand s-au umilit si au acceptat sa renunte partial la credinta lor. Iar drepturile lor au fost recunoscute de austrieci, nicidecum de maghiari, care ne-ar fi tinut si acuma in lesa daca nu ne-am fi maghiarizat. Iar daca e sa vorbim despre cultura din celelate zone ale tarii, problema a ramas aceeasi: cine Dumnezeu are timp de stat la povesti cand are sabia turceasca, poloneza etc.deasupra capului? Ceea ce face Boia este un genocid spirtitual la adresa p[oporului roman. Acolo greseste Boia. Preia informatii stricto sensu fara sa sape in jur. Fara sa vada restul lumii din cauza ochelarilor de cal. Dupa cei ca el ar trebui sa ne dam tara primului venit, pentru ca acela are mai multe drepturi decat noi aici. Hai sa fim seriosi! E penibil si, in acelasi timp, trist sa citesc acest gen de sustineri. Dovedesc faptul ca spiritul unora dintre concetatenii nostri este total alterat. Practic sunt goi, fara nici un sentiment de apartenenta. Se simt doar cetatenii marii Europe, fara trecut, dfara viitor. Istoria este ceea ce ne formeaza, ceea ce ne da identitate. Nu spunea cineva ca fara istorie esti un nimeni? Iar unii dintre noi o neaga p-e a noastra care, desi nu e foarte bogata in oameni de cultura de-a lungul mileniilor, dar beneficem de arta populara, de povesti minunate, de cantece, de obiceiuri, care este clar ca provin din negurile istoriei. Practica, am avut mii de oameni de cultura care au ramas anonimi datorita conditiilor geografice si socio-politice ale vremurilor trecute. Dar au avut grija sa transmita urmasilor invataturile lor, obiceiurile, religia, limba. Ce mostenire poate fi mai frumoasa? Iar cei care refuza mostenirea aceasta nu au decat sa-si caute locas in alte zari. Nu-i mai leaga nimic de acest pamant.

 9. O ! Dragii mei ! Cititi,cititi,cititi….si veti afl ce strmosi minunti am avut , din ce oameni mandrii ne tragem ! Cum am uitat doamne asta ? Cititi cartile lui Radu Cinamar si veti afla multe,multe lucruri minunate. De aici,de pe pamantul tarii noastre a parut viata pe pamant. Sa fiti mandrii dragii mei ca sunteti romani ! si sa speram ca tara noastra va reveni la vechiul ei nume – Dacia – iar imnul nostru va fi cantecul – Dacii nu mai tac din gura -iar stema noastra va fi stema dacilor! DOAMNE AJUTA-NE !

 10. Romanii nu “au lasat putina latina’,nu aveau de unde sa o lase pentru ca ei insisi vorbeau limba dacilor,doar ca in timp se modificase prin departarea geografica.Sre poate observa asta cu limba engleza vorbita in Australia,Noua Zeelanda sau India.Un englez,deja cu greu se poate intelege cu acestia.peste inca o suta de ani diferentele se vor accentua

 11. Adevaratul Rege este in fuctie. Motiv pentru care vechile monarhii au cazut pentru totdeauna. Monarhiile existente functioneaza doar simbolic, pina vor disparea complect. Atunci adevaratul Rege se va arata in glorie.

  PS. Daca vrei sa faci pe profesorul de Limba si Literatura Romana, anuntat-i intentia la mica publicitate, nu profesa intentiile pe care cineva nu le doreste. Acest obicei dictatorial si abuziv face parte din epoca glorioasa.

 12. Nu confunda sistemul trecut, socialist, cu acualul sistem, care prin citiva tradatori de neam, incearca sa compromita, sa omoare radacinile nobile a poporului Roman

 13. Sa stiti ca sunt foarte suparat pe stramosii mei,Tepes,Stefan,Mihai. Sa ma explic.La prima invazie a turcilor eu as fi procedat mult mai diplomatic si as fi propus urmatoarele: mai frati turci ce cautati voi in Dacia?ca noi suntem saraci,vedeti ca mancam branza cu ceapa…comorile pe care le vreti sunt mai departe, la Budapesta,la Viena,la Paris,la Berlin,
  la Londra…uitati cum procedam:noi va facem poteca pana unde vreti voi,va dam si un corp de armata pana la granita,mergeti acolo unde v-am trimis,luati bogatiile,la intoarcere nu uitati sa ne lasati zeciuala,ca asa e frumos intre prieteni…si ca treaba sa fie si mai curata noi ne angajam sa va facem drum pietruit, nu de alta dar nu e bine sa ne calcati holdele in copitele cailor,pacat de munca noastra ,zau asa…de cate ori vreti sa iesiti la “aer” sau la “plimbare” noi va asteptam cu bratele deschise…Si uite asa ar fi ramas in istorie doar doua popoare puternice,poporul Turc si poporul Dac.In felul acesta,vesticii nu ar mai fi avut timp sa se scarpine de purici in peruci,nu ar mai fi avut timp sa cotropeasca popoare sau chiar continente,despre cultura ce sa mai zic…Inca o data spun cu amaraciune ca stramosii mei au gresit fundamental,au ales calea armelor in loc sa aleaga calea diplomatiei…
  Luati acest text ca pe o gluma…
  La modul serios, am tot respectul pentru oamenii care ajuta Dacia sa isi regaseasca identitatea si locul sau in lume.Trist este ca insisi conducatorii nostri nu se ridica la nivelul poporului…

 14. Chiar daca unii si chiar unii de-ai nostri au fost superficiali si au incercat sa ne schimbe sau ingroape istoria , Dumnezeu o scoate la iveala din piatra seaca in toata maretia ei !

  Dle Roxin, odata stradaniile dvs vor fi rasplatite asa cum se cuvine unui mare luptator pentru adevar!

 15. prin a lasa putina latina a inteles ca au venit romanii cu un car de “limba latina” si au descarcat si la noi putin… ? nu ai ce discuta cu el….

 16. Aceste bratari uriase au fost purtate de acei uriasi a caror schelete au fost gasite in mai multe parti a tarii.Prin metode cunoscute ar trebui sa se verifice vecimea acestor schelete si a aurului din ele.

 17. mai bine ati realiza ceva acum in actualitate cu care sa fim mindri decit sa va umflati in pene cu lucruri si fapte demult apuse si fara relevanta pentru clipa de fata sau prezent; iar prezentul arata ca suntem o tara de slugi cu pretentii de pauni sau de curcani cu termen de garantie expirat; de cite ori ma intorc in tara ma simt agresat de cei ce m-au umilit pe mine si strabunii mei, si aia sinteti voi toti ignorantilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *