Ținutul de legendă al Hiperboreenilor este localizat de antici în spațiul geto-dacilor. VIDEO

Categories Dezvăluiri, Emisiuni TVPosted on

Miturile și legendele ne-au colorat imaginația și ne-au purtat în tărâmuri fabuloase – în lumi cu eroi și înțelepți, cu fapte și taine inaccesibile nouă… Dar oare miturile și legendele sunt doar expresiea imaginației înaintașilor noștri?

Ei bine, din ce în ce mai multe dovezi și surse istorice ne permit să dăm mai mult contur și conținut miturilor, făcându-ne să înțelegem că ele ascund o realitate uitată.

Ținutul de legendă al hiperboreenilor nu este doar o poveste frumoasă! Grecii antici, dar și romanii îl localizează la nord de Dunăre, în ținutul geto-dacilor, priviți ca urmași și continuatori ai tradițiilor hiperboreene. Un număr impresionant de istorici, gânditori și poeți antici vorbesc despre asta, dând detalii geografice precise.

Strabon este categoric: “Primii care au descris diferitele părți ale lumii spun că Hiperboreenii locuiau deasupra Pontului Euxin (Marea Neagră) și a Istrului (Dunărea)” (Goegrafia XI. 6,2)

Clement din Alexandria este de asemenea precis: el îl numește pe zeul dacilor, Zamolxis, “Hiperboreanul”. (Stromata, IV, 213)

Macrobiu vorbește despre “Regiunile udate de Don și Dunăre… pe care antichitatea le numea Hiperboreene.” (Comm. in Somnius Scipionis II. 7)

Marțial numește triumful lui Dioclețian asupra dacilor “Hiperboreus triumphus” (Ep. VIII. 78)

Și exemplele ar putea continua…

Dacă vreți să cunoașteți mai multe despre Ținutul de legendă al Hiperboreenilor, vă invit să urmăriți acest episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare

Daniel Roxin

8 comments

  1. În scrierile lor Romanii numeau ținuturile de la nord de dunăre hiperboreene dar nimeni nu a pomenit că ar fi existând o scriere a dacilor . Și totuși în Mehedinți și probabil și în alte părți se găsesc tăblițe de piatră pe care sunt texte scrise cu caractere ciudate care nu seamănă nici cu scrierea grecilor și cu atât mai puțin cu cea romană . E cu putință ca un popor cu avansate cunoștințe de medicină sau astronomie ,să nu aibă o scriere ?

  2. Iata ce am gasit la rusi despre soarta templului “deja în 1841 blocuri mari care au format temelia templului lui Ahile, au fost scoase din pământ, și cornișă rupta în bucăți. Materialele rămase de la templul distrus au fost folosite pentru a construi farul de pe insula”

  3. Felicitari pentru tot ceea ce faceti. Fratilor, pe zi ce trece am sentimentul ca ceea ce imi placea sa cred inainte se adevereste. Si anume faptul ca: istoria noastra se gaseste oriunde in jurul nostru si in interiorul nostru. Doar trebuie sa ne deschidem ochii si urechile, adica sa ne trezim din ignoranta, caci ea ne intuneca mintea si inima. Daca vom cauta sub pamant sau deasupra pamantului vom gasii o multitudine de motive sa credem ca suntem la noi acasa. Daca vom privi la noi insine mai exact in interiorul nostru ne vom da seama ca suntem tot noi… Si asta in viitorul adevarat se va dovedi stiintific si nu numai… Cel ce va intelege acest mesaj poate va surade in sinea lui, dar acel suras va fi unul fara de pacat.

  4. …Acel surâs fără de preţ e al unei convingeri de nezdruncinat spre care vor veni, mereu şi mereu, Oameni. E Legământul nostru cu Memoria, un Semn că suntem i n v i n g ă t o r i !

  5. Un alt episod interesant pe care nu l-am vazut, asa cum nu l-am vazut pe acela despre regina geta(masageta) Tomiris. Am mai cerut cu ceva timp in urma sa-l urci(urcati) si nimic…Sunt mai multi care s-au exprimat in aceasta directie.
    Pot sa-ti multumesc in avans ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *