Vlad Țepeș – alianță și trădare în Europa Creștină. Dezvăluiri

Categories DezvăluiriPosted on

Ca în atâtea alte perioade istorice, vremea lui Vlad Țepeș a fost una extrem de dificilă pentru români, fiind înconjurați din toate părțile de dușmani. Simplul fapt că ne-am continuat existența ca popor poate fi privit ca un miracol, un miracol posibil și cu ajutorul unor oameni providențiali, precum Vlad Țepeș sau Mihai Viteazul…

Cum au reușit acești giganți să înfrunte cele mai mari forțe militare ale momentului și chiar să obțină victorii care au influențat destinul întregii Europe, vom căuta să aflăm în aceast episod al emisiunii Adevăruri tulburătoare unde îl am ca invitat pe istoricul și scriitorul Vasile Lupașc.

Tot în această emisiune veți afla despre conspirația pregătită de Vatican, pe vremea lui Vlad Țepeș, când Papa Pius al II-lea (mare creștin!!!) vroia să se alieze cu Sultanul Mahomed, cuceritorul Constantinopolului, pentru a zdrobi, împreună, țările ortodoxe “schismatice” (în timp ce Vlad se lupta cu turcii singur, în numele întregii Europe), sau despre șantajul odios operat de un alt papă asupra lui Mihai Viteazul, 100 și ceva ani de mai târziu…

Daniel Roxin

2 comments

  1. Nu am auzit in emisiune amanuntul urmator: cel care a scris vestitele povestiri sasesti se pare ca a fost preotul de la biserica Sf. Maria din Brasov (Biserica Neagra) din vremea cand Brasovul a fost atacat de armatele lui Vlad Tepes. Preotul respectiv era paroh la Biserica Sf. Bartolomeu, arsa cu acea ocazie; mai tarziu a ajuns preot la Sf. Maria, a scris povestirile – din razbunare – si a murit prin anii 1490. Cand intrati in Biserica Neagra, in naos, pe peretele din stanga este o placa de piatra unde sunt trecuti toti preotii, il veti gasi in partea de sus, al doilea sau al treilea (din pacate i-am uitat numele). In plus n-am auzit alt amanunt: oastea romaneasca condusa de Vlad Tepes a atacat Brasovul dupa un drum facut pe Valea Prahovei, avand calauza un cioban. Pe acea vreme Valea Prahovei nu era deschisa circulatiei, cum e azi; se poate spune ca Vlad Tepes a deschis si acest drum!

  2. Vlad a ars ca o flacără, din iubire de Ţară, la fel ca toţi ai lui, în vâlvătaia Neamului întreg. Îl purtăm în inimi, îl purtăm în memorie, ca pe un stindard. Fiindcă noi îi urmăm pe Eroi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *