Un film documentar de excepție este aproape de lansare: „Niascharian – Taina spiritualității românești”. Vezi aici Trailer-ul:

Categories Articole, documentare și cărțiPosted on

„Partea a doua a trilogiei cinematografice “Niascharian”, filmul “Niascharian-Taina” este o producție de lung metraj dedicată identificării și descifrării simbolurilor și semnelor (dintre care unele sacre) ce constituie secretul existenței multimilenare a civilizațiilor din Balcani și România, locul celor mai vechi civilizații europene.

Ascunse uneori în simbolistica gnostică creștină, care de multe ori a deturnat sensul real al semnelor antice sacre, decriptarea este realizată de 11 personalități din domeniul arheologiei, etnografiei și lingvisticii, aparținând institutelor de cercetare din 7 state ale lumii.

Unicul motiv al acestui demers științific și cinematografic este găsirea drumului spre un adevăr/sens ce a fost pierdut ori ascuns deliberat. Templul de la Parta, simbolurile culturii Cucuteni, miturile necropolei getice de la Sborianovo, altarele precreștine din muntii Buzăului sunt câteva din artefactele descifrate în premieră cinematografică de filmul Niascharian-Taina al regizorului și scenaristului Leonardo Tonitza și al casei de producție ParadoxFilm.”

(Comunicatul casei de producție)

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

4 comments

 1. https://www.facebook.com/adrianmarius.radu1/posts/2006146052748721?notif_id=1512387201817767&notif_t=like
  Despre Tablițele de la Sinaia se spun multe, pro și contra. Dar majoritatea e de acord că: sunt scrise în limba dacă cu caractere grecești și scrisul e de la dreapta la stânga.
  Populațiile semitice au preluat alfabetul ugarit, din care a derivat și alfabetul fenician și scriu de la dreapta la stânga. Dar dacă e vorba de un alfabet mult mai vechi, pelasg,anterior celui ugarit, iar dacii scriau de la stânga la dreapta?!
  Eiii, în cazul ăsta ar fi niște negative, nu? Pentru? Pentru niște plăcute din ceară de albine, ca la Roșia Montană, care să circule prin TOT regatul get! Tăblițele de la Sinaia ar fi, de fapt, plăci tipografice, o tipografie antică!
  Sus am pus prima tăbliță pe care am întors-o cu 180 grade (în oglindă) iar următoarea e imaginea reală. Verificați alfabetul ugarit, fenician și mai ales cel etrusc și vedeți că literele sunt în oglindă față de cele grecești!
  P.S. În text apare “Z”, yod, iota care-i “i”-ul moale din diftongi. În greacă are forma “I”. Iar în cazul ăsta “M” ar fi “Ș”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *