6 muzee incredibile din intreaga lume care merita vizitate

Categories CulturaPosted on

Sentimentul de a te plimba prin galeriile unui muzeu si de a te pierde in arta este ca nimeni altul. Dar unele muzee au colectii atat de mari, incat nu le poti absorbi pe toate intr-o singura vizita. Iata selectia noastra de 6 muzee din intreaga lume pe care ne-ar placea sa le vizitam din nou si din nou.

1. Luvru, Paris

Nicio vizita la Paris nu ar fi completa fara a vizita unul dintre cele mai populare muzee din lume – Luvru. Gazduit in Palatul Luvru, care a fost initial o fortareata construita in secolul al XII-lea, muzeul are distinctia de a fi al doilea cel mai vizitat din lume.

Cele patru aripi ale Luvru au o colectie impresionanta de peste 380.000 de opere de arta si artefacte, de la lucrari preistorice pana la cele contemporane! Unele dintre cele mai bune exemple de creativitate umana de-a lungul veacurilor se afla aici – Mona Lisa a lui Da Vinci , Sclavul rebel si Sclavul muribund al lui Michelangelo , sculptura lui Cupidon si Psyche si multe altele!

2. British Museum, Londra

British Museum din Londra, fondat in 1753, gazduieste colectii care reprezinta milioane de ani de istorie, pe care le poti vizualiza gratuit!

( Muzeul Britanic este situat in zona Bloomsbury din Londra)

De la mumii egiptene la desene ale Marilor Maestri, de la Camerele Palatului Asirian la artefacte precum Piatra Rosetta, muzeul adaposteste 8 milioane de obiecte si documenteaza cultura umana de la inceputurile sale pana in prezent. Cel mai vechi obiect din colectia muzeului este unealta de tocat piatra Olduvai din Tanzania, care dateaza de aproximativ 1,8 milioane de ani!

3. Muzeul Ermitaj de Stat, Sankt Petersburg

Imagineaza-ti un muzeu atat de mare, incat ar dura 11 ani pentru a vedea totul expus, chiar daca ai petrece doar un minut privind fiecare expozitie!

Cu o colectie de peste 3 milioane de articole, inclusiv picturi, lucrari grafice, sculpturi, artefacte arheologice si obiecte numismatice (cu doar o mica sectiune deschisa publicului), Schitul de Stat din Rusia este unul dintre cele mai vechi muzee din lume, cu cea mai mare colectie. de tablouri oriunde in lume.

Palatul de Iarna, o fosta resedinta a imparatilor rusi si una dintre cele cinci cladiri de muzeu deschise publicului, se mandreste cu o arhitectura baroca uimitoare si cu interioare bogate.

4. Muzeul National al Chinei, Beijing

In 2003, Muzeul de Istorie Chineza si Muzeul Revolutiei Chineze au fost combinate pentru a forma Muzeul National al Chinei, acum cel mai mare muzeu din tara. Situat in Piata Tiananmen din Beijing, are o colectie de peste 1 milion de obiecte, acoperind istoria Chinei de acum 1,7 milioane de ani!

Muzeul are expuse cateva obiecte foarte rare si pretioase, precum „Simuwu Ding” din dinastia Shang (cea mai grea piesa de bronz antic din lume, cu aproximativ 830 kg) si un costum de inmormantare din jad din dinastia Han cusut cu fir de aur. .  

5. Muzeul Metropolitan de Arta, New York

Muzeul Metropolitan, sau Met, asa cum este numit popular, este raspandit in trei locatii emblematice din New York – Met Fifth Avenue, Met Breuer si Met Cloisters. 

Muzeul are peste 2 milioane de opere de arta reprezentand fiecare colt al lumii. Arta de la maestri precum Rembrandt, Goya si Van Gogh se afla alaturi de lucrarile moderne ale lui Jackson Pollock si Balthus, reprezentand 5.000 de ani de creativitate exceptionala.

Pe langa arta, Met gazduieste si un intreg templu egiptean si colectii uimitoare de instrumente muzicale, accesorii si costume, precum si arme si armuri antice din intreaga lume.

6. Muzeele Vaticanului, Vatican

Statuile colosale, mozaicuri complicate si frescele splendide de la Muzeele Vaticanului il lasa fermecat pe fiecare vizitator! Continute in orasul Vatican, muzeele includ o vasta colectie construita de papi de-a lungul secolelor, inclusiv unele dintre cele mai renumite sculpturi clasice si capodopere ale artei renascentiste.

Principala atractie a muzeului este, evident, Capela Sixtina, de renume mondial, cu tavanul pictat de Michelangelo si alte picturi de Botticelli, Perugino, Rosselli si Ghirlandaio. Alte atractii magnifice includ Galeria Hartilor si cele patru Camere Raphael.