7 lucruri de cercetat inainte de orice interviu de angajare

Categories Timp liberPosted on

Aveti un interviu de angajare in urmatoarele zile? Atunci mai bine continuati sa cititi pentru a afla despre o arma secreta care va va oferi un avantaj imens in timpul interviului.

Cercetarea angajatorilor este una dintre cele mai bune modalitati de a deveni un candidat remarcabil in timpul procesului de angajare. Punandu-ti palaria de detectiv si investigand potentialii angajatori, vei descoperi detalii despre angajator care te vor pregati mai bine pentru orice interviu.

Acum, probabil va intrebati: „De ce ar trebui sa petrec timp cercetand angajatorii?” In primul rand, cercetarea companiei este cea mai buna modalitate de a afla ce face compania si ce cauta la un candidat. De asemenea, vei fi mai bine pregatit sa raspunzi la intrebari si sa te pozitionezi drept cel mai bun candidat.

Pe masura ce va pregatiti pentru viitorul interviu, iata sapte lucruri pe care ar trebui sa le aflati despre un angajator, iar pentru mai multe intra pe meni.ro.

1. Abilitatile si experienta pe care compania le valoreaza

In primul rand, ar trebui sa stii ce cauta compania la un candidat calificat. Acest lucru va permite sa va pozitionati ca cel mai bun candidat pentru pozitie.

Pentru a descoperi abilitatile si a experimenta valorile angajatorului, cititi printre randurile postarilor lor de munca. De asemenea, puteti afla informatii pe pagina de cariera a angajatorului pentru a va face o idee despre tipul de angajati pe care si-l doresc. In plus, contactati angajatii actuali care lucreaza acolo si intrebati-i despre ce pretuieste cel mai mult angajatorul lor la locul de munca.

2. Jucatori cheie ai organizatiei

Jucatorii cheie din cadrul unei organizatii sunt acei angajati care detin pozitii importante in companie. Aceste persoane pot fi manageri, directori de departamente si in special CEO/presedintele companiei.

Puteti afla cine sunt jucatorii cheie ai organizatiei citind pagina „Despre” a angajatorului si biografia angajatilor. De asemenea, este o idee buna sa verificati ce spun acesti indivizi pe Twitter si LinkedIn pentru a afla ce spun angajatii despre companie online.

3. Stiri si evenimente recente despre angajator

Cand intri la un interviu de angajare, este intotdeauna o idee buna sa fii informat despre cele mai recente stiri si actualizari ale companiei.

Majoritatea companiilor au o pagina pe site-ul lor dedicata comunicatelor de presa si evenimentelor. Aceasta este o sursa excelenta pentru a afla informatii despre cele mai recente stiri si actualizari ale companiei.

4. Cultura, misiunea si valorile companiei

Persoanele in cautarea unui loc de munca ar trebui sa poata spune cu incredere ca se potrivesc bine cu cultura companiei in timpul oricarui interviu de angajare. De fapt, un studiu Millennial Branding spune ca 43% dintre profesionistii in HR cred ca potrivirea culturala este cea mai importanta calitate pe care o pot avea persoanele in cautarea unui loc de munca in timpul procesului de angajare.

Pe masura ce cercetati angajatorul, acordati atentie celor scrise pe site-ul lor cu privire la valorile si misiunea companiei. De asemenea, puteti afla mai multe despre cultura companiei urmarind organizatia pe retelele sale de socializare.

5. Clienti, produse si servicii

In calitate de potential angajat, trebuie sa aveti o idee despre tipul de munca pe care o veti face odata angajat. Avand o idee generala despre clientii companiei si despre tipurile de produse si servicii oferite, veti fi si mai pregatiti pentru interviu.

Pentru a afla ofertele companiei, le puteti gasi de obicei pe site-ul companiei. De asemenea, puteti citi blogul companiei, studiile de caz si cartile albe pentru a va oferi o idee mai buna despre realizarile lor.

6. Primul interior

Pentru a va asigura ca sunteti pe deplin pregatit pentru interviul de angajare, site-uri web precum Glassdoor ii ajuta pe cei care cauta un loc de munca sa descopere detaliile interne ale unei companii care nu pot fi gasite pe site-ul web al angajatorului.

Cand utilizati site-uri web precum Glassdoor, puteti gasi de obicei informatii precum cifrele salariale, functiile si sarcinile angajatilor, recenzii ale companiei, detalii despre procesul de angajare si multe altele.

7. Persoana care te intervieveaza

In cele din urma, ar trebui sa aflati cine va fi intervievatorul. Acest lucru va va oferi un avantaj in timpul interviului, deoarece veti avea sanse mai mari sa va conectati cu ei si sa declansati o conversatie semnificativa.

Acum ar putea fi putin dificil sa incerci sa afli cine este intervievatorul, dar ar trebui sa poti gasi numele persoanei printr-o mica investigatie. Mai intai, incercati sa gasiti numele persoanei din e-mailul primit cu privire la interviu. Daca nu gasiti nicio informatie, raspundeti politicos la e-mail solicitand numele persoanei care va va intervieva.