Topul Kidszone al celor mai frumoase gradini botanice din lume

Categories Timp liberPosted on

Sa facem apoi o plimbare frumoasa prin cele mai frumoase gradini botanice din lume. Sunt spatii incredibile in care vegetatia pare sa prinda viata, creand un loc de frumusete si armonie unica, asa cum doar natura este capabila sa realizeze.

Cand plecam intr-o excursie vrem sa vizitam totul. Dar de cele mai multe ori trecem cu vederea vreun loc emblematic, precum vizitarea celor mai bune gradini botanice gasite in diferitele orase in care calatorim. Frumusetea si linistea peisajelor pe care natura le ofera sunt o evadare din oras care uneori se dovedeste a fi coplesitoare. Culorile stralucitoare ale florilor si diferitele game de verde pe care le au plantele, fac din fiecare dintre aceste gradini botanice o destinatie obligatorie de vizitat macar o data in viata. Intra pe  kidszone.ro si vezi intreaga lista de gradini botanice din Romania.

Gradina Botanica Celestino Mutis din Bogota

Incepem calatoria noastra in tara Columbia. Acolo gasim incredibila Gradina Botanica Celestino Mutis de Bogota. Un loc minunat plin de natura peste tot dedicat directorului Expeditiei Botanice, care da numele sitului. Este in picioare de 60 de ani si este deosebit de frumos si atent cu flora columbiana .

Gradina Botanica Regala din Madrid

Ne intoarcem acum in Spania pentru a vizita una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, cea din Madrid. A fost fondata in 1755 din ordinul regelui Fernando al VI-lea si pastreaza printre locurile sale deosebit de frumoase tot felul de flora din America, Europa si Pacific . Nu ratati terasele sale in trepte.

Jardin Botanico de Koishikawa din Tokio

Plecam acum in indepartata Japonie pentru a vizita o alta dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, Koishikawa din Tokyo. Una dintre cele mai vechi din lume, de cand a fost creata in 1684, pastreaza toata frumusetea si armonia naturala de care este capabila fantastica cultura japoneza.

Gradina Botanica Culiacan

Vizitam acum Mexicul, acolo gasim Gradina Botanica Culiacan. Un tanar exponent al naturii tarii care, dupa 30 de ani de viata, a urcat in pozitiile de varf la nivel mondial datorita sprijinului sau pentru cercetarea si educatia de mediu .

Gradina Botanica Monte Palace din Funchal

Este timpul sa mergem in Portugalia in cautarea celor mai frumoase gradini botanice din lume. Acolo gasim Monte Palace din Fuchal, un colt minunat de mari proportii care se remarca prin exotism alaturi de tot felul de pasari tropicale.

Gradina Botanica Regala Kew din Londra

Am fost in Marea Britanie pentru a pune in valoare Gradina Botanica Regala din Kew, din orasul Londra. O extensie incredibila care pastreaza zeci de specii exotice si care sta in picioare de mai bine de 200 de ani, spre bucuria celor care au vizitat-o ​​deja si a celor care inca nu o cunosc.

Gradina Botanica din Singapore

Calatorim la latitudini mai indepartate in cautarea celor mai exotice gradini botanice si ne oprim in Singapore. Acolo gasim peste 3000 de specii diferite de orhidee intr-un loc incredibil care lumineaza viziunea vizitatorilor inca din 1859.

Gradina Botanica Vina del Mar

Cautand cele mai frumoase gradini botanice din lume, am ajuns la Vina del Mar, in Chile. Acolo gasim un loc luxuriant si frumos care a pastrat un numar mare de specii autohtone inca din 1951, anul in care a fost infiintata.

Gradina botanica tropicala Nong Nooch

Continuam sa cautam gradini botanice minunate in intreaga lume si este randul lui Nong Nooch, in Thailanda. Un loc exotic plin de plante autohtone care are grija de mediul inconjurator si de natura nativa a tarii asiatice cu grija si respect.

Jardin Botanico FOOD DE MARE din Kauai

In Kauai, o populatie apartinand Hawaii, gasim una dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume. Cu un nume nepronuntat, pastreaza un numar mare de plante tropicale precum plumeria, hibiscusul si orhideele situate intre frumoasele lacuri si cascade.

Gradinile Descanso

Acum este randul Californiei, in Statele Unite. Acolo gasim Gradinile Descanso, pline de specii frumoase de plante, cum ar fi o frumoasa gradina de liliac si o fantastica gradina de trandafiri . In plus, a devenit un adevarat sanctuar pentru pasari.

Gradina Botanica Marimurtra

Intors in Spania ne-am oprit in Catalonia, unde am gasit o alta dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume, Marimurtra. Este considerata cea mai frumoasa din toata zona Marii Mediterane . De fapt, are vederi frumoase ale coastei.

Gradina Botanica din Buenos Aires

Incheiem vizita noastra la cele mai frumoase gradini botanice din lume din Buenos Aires, celebra capitala a Argentinei. Acolo gasim o frumoasa instalatie dedicata peisagistului Carlos Thays care pastreaza peste 5000 de specii diferite de plante care se afla printre sculpturi magnifice, oferind un cadru bucolic.

Acestea sunt unele dintre cele mai frumoase gradini botanice din lume. Vizitarea lor este o experienta unica, deoarece mama natura rareori poate fi vazuta intr-un mod atat de maiestuos si elegant.