Acțiune de succes la ARGEDAVA…

Categories ArticolePosted on

Românii încep să se trezească!… Ieri am avut ocazia să cunosc, la Argedava, cetatea lui Burebista, 70-80 de oameni cărora le pasă de adevărata noastră istorie, de destinul acestui popor. Ceea ce este îmbucurător este faptul că au venit și copii doritori să afle mai multe despre istoria geto-dacilor, că un student a fost în stare să vină 20 de km cu taxiul, doar să nu rateze participarea la această acțiune… Au venit entuziaști de toate vârstele, din București dar și din Ploiești sau Oltenița. Toți acești noi prieteni s-au bucurat să afle povestea cetății dacice Argedava, s-au bucurat să dea o mână de ajutor la adunarea unei părți din gunoaiele care înconjoară locul unde s-a născut Burebista, cel mai mare rege dac.

Spre surpriza noastră, la apelul făcut acum câteva zile pe internet a răspuns și scriitorul Pavel Coruț împreună cu un grup de prieteni care, de altfel, au fost cei mai harnici și au dat tonul la curățenia simbolică pe care am făcut-o. De asemenea, doi localnici care au lucrat la săpăturile arheologice de la acest sit, au venit spontan în mijlocul nostru și ne-au povestit lucruri inedite…

Iată, deci, că se poate! Acest popor nu și-a spus ultimul cuvânt iar acțiunea de ieri ne dă speranța că putem să ne recuperăm istoria și demnitatea.

Cu această ocazie, facem și un apel către Ministerul Culturii: oameni buni, aduceți în atenția publică cetatea Argedava! Nu e posibil să avem în apropierea Bucureștiului un spațiu de o asemenea importanță istorică și să continuăm să ne batem joc de el și de istoria din spatele lui! Ajunge!

 
Daniel Roxin și Valentin Roman

 

mai multe poze:

7 comments

  1. Mi-ati readus in minte povestile invatatorului meu, joaca de-a razboiul, zambetele copiilor ce credeau ca inca Burebista traieste si mai ales mandria ca traiesc la doi pasi de apogeul istoriei neamului romanesc. Nu pot sa cred ca fara sa imi dau seama am stat la 3 metrii de Pavel Corut…imi pare rau ca nu am putut sa ii strang mana..chiar sunt un mare fan al dansului…Multumesc de comentariu si sper ca peste ani Argedava mea superba a aiba in sfarsit loc in lumea istorica. Multumesc!

  2. Mi s-au umplut ochii de lacrimi si inima de bucurie cand am citit articolul. Din pacate, datorita departarii mari la care ma aflu de tara mea, nu pot sa fiu alaturi de voi decat cu gandul si sufletul. Brava demnilor urmasi ai lui Burebista!

  3. Un sincer Bravo, domnilor! Chiar daca, fizic, ati fost numai 80 de oameni, suntem, cei care din varii motive nu am putut participa, cu sufletul alaturi de voi!

  4. Sa triti sa mergeti inainte cu acest demers de curatire a istoriei noastre ,departarea ne face sa nu fim alaturi de dvs ,dumnezeu sa ne ajute pe noi romanii

  5. Dragilorse pare ca a venit timpul ca tara noastra sa se numeasca DACIA iar toata lumea sa-i acorde respectul ce i se cuvine con form istoriei reale care trebuie rescrisa!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *