Acțiune de succes la ARGEDAVA…

Categories ArticolePosted on

Românii încep să se trezească!… Ieri am avut ocazia să cunosc, la Argedava, cetatea lui Burebista, 70-80 de oameni cărora le pasă de adevărata noastră istorie, de destinul acestui popor. Ceea ce este îmbucurător este faptul că au venit și copii doritori să afle mai multe despre istoria geto-dacilor, că un student a fost în stare să vină 20 de km cu taxiul, doar să nu rateze participarea la această acțiune… Au venit entuziaști de toate vârstele, din București dar și din Ploiești sau Oltenița. Toți acești noi prieteni s-au bucurat să afle povestea cetății dacice Argedava, s-au bucurat să dea o mână de ajutor la adunarea unei părți din gunoaiele care înconjoară locul unde s-a născut Burebista, cel mai mare rege dac.

Spre surpriza noastră, la apelul făcut acum câteva zile pe internet a răspuns și scriitorul Pavel Coruț împreună cu un grup de prieteni care, de altfel, au fost cei mai harnici și au dat tonul la curățenia simbolică pe care am făcut-o. De asemenea, doi localnici care au lucrat la săpăturile arheologice de la acest sit, au venit spontan în mijlocul nostru și ne-au povestit lucruri inedite…

Iată, deci, că se poate! Acest popor nu și-a spus ultimul cuvânt iar acțiunea de ieri ne dă speranța că putem să ne recuperăm istoria și demnitatea.

Cu această ocazie, facem și un apel către Ministerul Culturii: oameni buni, aduceți în atenția publică cetatea Argedava! Nu e posibil să avem în apropierea Bucureștiului un spațiu de o asemenea importanță istorică și să continuăm să ne batem joc de el și de istoria din spatele lui! Ajunge!

 
Daniel Roxin și Valentin Roman

 

mai multe poze:

Lasă un răspuns