Alegeri americane: Trump sustine ca probabil a castigat in ciuda mai multor state care nu au fost inca convocate

Categories StiriPosted on

Batalia dintre Donald Trump si Joe Biden pentru presedintia SUA este mult mai aproape decat ar fi crezut multi anterior.

Statele Swing Michigan, Wisconsin si Pennsylvania vor determina probabil rezultatul, dar vor dura mai mult timp pentru a numara buletinele de vot.

Se estimeaza ca Biden va castiga statul cheie din Arizona, in timp ce sapte state raman prea aproape de apel.

Se preconizeaza ca Trump va castiga pana acum cateva state cheie swing, inclusiv Florida, Ohio si Iowa. Presedintele SUA a castigat si statul Texas, unde a fost o cursa stransa.

Trump a numit rezultatele „fenomenale”, afirmand ca crede ca a castigat alegerile, desi noua state nu au fost inca chemate.

De asemenea, ne-am uitat la impactul castigului atat al lui Trump, cat si al lui Biden asupra climei, cei doi barbati fiind aproape diametral opusi cu privire la opiniile lor asupra schimbarilor climatice.
Dovezile sugereaza ca SUA a fost cel mai mare poluator net de carbon din lume inca din 1750, iar presiunea creste asupra tarii pentru a arata conducerea in aceasta privinta.

Biden a fost destul de clar in ceea ce priveste punctul sau de vedere asupra climei, angajandu-se in idei de politici specifice, cum ar fi aderarea la Acordul de la Paris.

Trump a fost mult mai putin clar, desi actiunile sale – inclusiv deschiderea unor zone intinse din Arctic Alaska pentru forarea petrolului – pot vorbi mai tare decat cuvintele sale.

Presedintele Trump a declarat victorie in mai multe state cheie ale campului de lupta miercuri devreme, chiar daca a ramas neclar cine a avut voturile pentru a castiga, intrucat Trump a sugerat ca Casa Alba va impinge Curtea Suprema sa se pronunte asupra scrutinelor scrutinate, avertizand ca un „grup foarte ”Incerca sa„ renunte la vot ”pe alegatori.

Presedintele, vorbind din Camera de Est a Casei Albe, alaturi de prima doamna Melania Trump, vicepresedintele Mike Pence si a doua doamna Karen Pence, a multumit sustinatorilor sai si a sustinut participarea „record”.

„Vreau sa multumesc poporului american pentru sprijinul lor extraordinar. Milioane si milioane de oameni ne-au votat in aceasta seara si un grup foarte trist de oameni incearca sa renunte la acest grup de oameni si nu vom suporta acest lucru ”, a spus Trump. „Nu vom suporta asta”.

Jen O’Malley Dillon, managerul campaniei lui Joe Biden, a declarat intr-o declaratie ca Trump „nu decide rezultatul acestor alegeri. Joe Biden nu decide rezultatul acestor alegeri. Poporul american decide rezultatul acestor alegeri. Si procesul democratic trebuie si va continua pana la incheierea sa „.

Presedintele a reusit sa declare victoria marti tarziu in statele campului de lupta din Florida, Ohio si Iowa si a reusit sa obtina o mare victorie electorala in Texasul rosu traditional, printre alte state, a proiectat Fox News.

Dar, o serie de state cheie de pe campul de lupta, inclusiv Pennsylvania, Wisconsin, Michigan, Georgia si Carolina de Nord, erau prea aproape de apel.

„Am castigat state pe care nu ne asteptam sa le castigam”, a spus Trump. „Florida, nu am castigat-o, am castigat-o cu mult”.

„Am castigat marele stat Ohio, am castigat Texasul … Este, de asemenea, clar ca am castigat Georgia”, a spus Trump, in ciuda faptului ca cursa nu a fost inca convocata. „Nu ne vor prinde niciodata. Nu ne pot prinde. ”

Presedintele a spus acelasi lucru din Carolina de Nord, spunand ca „a castigat clar” si, din nou, ca „nu ne pot prinde”, in ciuda acelei curse, care nu a fost inca convocata.

Presedintele si campania sa pe tot parcursul noptii s-au plans de cursa din Arizona, pe care Fox News a chemat-o pentru rivalul sau, democratul Joe Biden. Campania, precum si guvernatorul Arizona, au sustinut ca unele voturi din ziua alegerilor trebuie inca numarate.

Lasă un răspuns