10 Muzee din Londra pe care le vei iubi

Categories Timp liberPosted on

Londra este unul dintre putinele orase din lume care nu trebuie sa depuna niciun efort pentru a atrage vizitatori. Fara a merge mai departe, in 2015 s-a clasat ca al doilea oras cel mai vizitat din lume si primul din Europa, cu 16,7 milioane de vizitatori.

Motivele popularitatii sale constau in faptul ca este scena a o mie si una de povesti fictive din film si literatura, a unor personaje universale precum Sherlock Holmes, James Bond sau Harry Potter si a unei serii intregi de monumente istorice, culturale si artistice fara precedent in lume, printre ele, muzeele sale spectaculoase.

Vizitarea Londrei si nepasirea vreunui dintre cele mai faimoase muzee ale sale este o infractiune absoluta, deoarece pe langa adapostirea unor exemple excelente de arta si istorie mondiala, muzeele londoneze sunt complet gratuite (cu unele exceptii), astfel incat sa le puteti vizita mereu. Uneori pana cand renunti (si ceva de care sa fii recunoscator daca calatoresti cu copii). Va prezentam 10 muzee din Londra pe care le veti iubi.

1. MUZEUL BRITANIC

Multe dintre colectiile actuale ale muzeelor ​​londoneze provin din donatii private si este cazul Muzeului Britanic, cel mai vizitat muzeu din Londra (si al doilea din lume). Desi initial colectia sa a fost limitata la carti si manuscrise, donate de Sir Hans Sloane statului britanic in 1753, de-a lungul anilor British Museum a reusit sa-si mareasca foarte mult patrimoniul, aducand impreuna o cantitate enorma de comori si piese valoroase de epoci la fel de variate precum Egiptul Antic, Grecia, Mesopotamia, Asia si Roma.

Printre cele mai valoroase piese ale sale se afla frontonul Parthenonului, precum si Obeliscul Nectanebo II, o importanta colectie de mumii si fresce egiptene si cea mai mare colectie de portelan chinezesc din Europa. Asigurati-va ca vizitati Sala de lectura, un spatiu impresionant care gazduieste o parte a Bibliotecii Britanice, precum si atriul maiestuos de intrare, care a devenit cea mai mare piata acoperita din Europa.

2. GALERIA NATIONALA

Situata vizavi de noua fantana din Trafalgar Square, in inima Londrei, National Gallery este principalul muzeu de pictura din oras si al doilea cel mai vizitat. In perioada cuprinsa intre anii 1250 si 1900, aici puteti gasi mai mult de 2.300 de opere de arta, majoritatea unor mari maestri europeni, printre care Jan van Eyck, Rembrandt, Boticelli, Da Vinci, Tiziano, Velazquez si Van Gogh. . Fara indoiala, este una dintre cele mai complete colectii de pictura din Europa de Vest.

3. DOAMNA TUSSAUDS

Astazi exista mai multe ramuri ale Madame Tussauds in intreaga lume, dar sediul londonez a fost pionierul si primul care s-a deschis in 1884. Intr-o societate obsedata de vedete, este firesc ca un muzeu care prezinta figuri de ceara ale celor mai faimoase personaje ale sale sa aiba succes. faimos. Dincolo de aspectul sau frivol, vizitarea Madame Tussauds este un termometru al culturii populare occidentale, deoarece cifrele sale sunt inlocuite in functie de popularitatea lor in viata reala.

Muzeul isi clasifica figurile in diferite sectiuni: partid VIP, regalitate, sport, cultura, lideri politici si supereroi Marvel, printre altele, si se caracterizeaza prin reproducerea realista si calitatea buna a figurilor sale.

4. MUZEUL VICTORIA SI ALBERT

Daca Muzeul Britanic este dedicat pieselor arheologice si Galeria Nationala picturilor, Muzeul Victoria si Albert este dedicat sculpturii si artelor decorative (desene, gravuri si fotografii). Colectia sa gazduieste un esantion mare de arta britanica si europeana, precum si un esantion mare de piese chinezesti, coreene, hinduse si islamice. Artistii expusi in acest muzeu nu au nevoie de nicio prezentare: Degas, Delacroix, Botticelli, Tintoretto, Holbein, Rodin, Rafael si Ingres. Admiterea este gratuita.

5. TATE MODERN

Creat in 1897 pentru a afisa colectia nationala de arta moderna sub numele de Galeria Nationala de Arta Britanica, Tate Modern a fost numita in 1917 in onoarea lui Henry Tate, un magnat ale carui donatii au facut posibila continuarea sa. Situat in vechea instalatie a unei centrale electrice din zona Bankside de la inceputul anilor 2000, Tate Modern este al treilea cel mai vizitat muzeu de arta din Londra si intampina marii exponenti ai secolului XX, precum Toulouse-Lautrec, Renoir , Dali, Warhol, Picasso, Kandinsky, Pollock, Mondrian si Bacon, printre altele.

6. MUZEUL DE ISTORIE NATURALA

O vizita perfecta daca calatoriti cu copii, Muzeul de Istorie Naturala are mai mult de 70 de milioane de exemplare, unele dintre ele colectate chiar de Charles Darwin. Este cunoscut pentru scheletele impunatoare ale diferitelor animale, cum ar fi un diplodoc de 32 de metri sau un mastodon din Chile. Este impartit in diferite sectiuni in care sunt expuse tot felul de specii de animale, roci, plante si minerale. Admiterea este gratuita.

7. GALERIA NATIONALA A PORTRETELOR

Cu o colectie extrem de specifica, care include doar portrete de figuri relevante din punct de vedere istoric, National Portrait Gallery prezinta curiozitati precum cea mai cunoscuta imagine a lui Shakespeare, portrete ale regalitatii britanice si europene si fotografii si desene originale de tot felul de personalitati.

8. MUZEUL STIINTEI

Niciunul dintre muzeele londoneze nu se zgarie la colectiile lor si Muzeul Stiintei are mai mult de 300.000 de obiecte legate de lumea stiintei, tehnologiei si industriei. Urmand un concept interactiv care se deplaseaza intre didactic si ludic, acest muzeu prezinta curiozitati precum modulul lunar Apollo X, motorul cu aburi Newcomen si o serie intreaga de masini, locomotive, avioane si inventii care au marcat istoria Umanitatea.

9. MUZEUL SHERLOCK HOLMES

Situat intr-o casa tipic londoneza in stil victorian, in special la 221b Baker Street (adresa casei lui Sherlock Holmes si a doctorului Watson in romanele lui Conan Doyle), desi in realitate este printre numarul 237 si 241. Acest muzeu aduce un omagiu unuia dintre cele mai populare si indragite personaje fictive din tara britanica. Casa, care are trei etaje, reproduce cu detalii exacte toate detaliile, mobilierul si obiectele decorative descrise in romanele Sherlock Holmes, cu toate camerele casei, inclusiv faimosul birou Holmes. Pretul unui bilet pentru adulti: 15 lire sterline (copii sub 16: 10 lire sterline).

10. OBSERVATORUL REAL AL ​​GREENWICH

Situat in Greenwich, o suburbie a Londrei, cel mai vechi observator din Londra (1675) este locul unde s-au facut primele masuratori astronomice, ducand la conventii internationale de longitudine, care au stabilit trecerea meridianului 0 la locul vechiului observator. in 1884. Astazi, observatorul a fost transformat intr-un muzeu si expune numeroase piese si relicve, inclusiv reflectorul cu oglinda de 2,5 metri diametru. Desi probabil cea mai fotografiata dintre observator este linia trasata pe sol, unde fiecare picior poate fi plasat de ambele parti ale meridianului.

Lasă un răspuns