Cartea GENOMUL UMAN, despre studiul de paleogenetică care a bulverast România anul trecut, va fi lansată la Festivalul “Adevărul despre daci”

Categories DezvăluiriPosted on

Duminică seara, de la ora 20:00, în cadrul Festivalului Adevărul despre daci, va avea loc lansarea cărții GENOMUL UMAN, o carte în care găsiți toate detaliile despre studiul de paleogenetică făcut acum câțiva ani pentru stabilirea originii poporului român. Cu această ocazie veți putea să o cunoașteți pe doamna Dr. Georgeta Cardoș, cea care, împreună cu domnul Prof. univ. dr. Alexander Rodewald, a realizat la Hamburg, în Germania, acest studiu.

Cartea poate fi cumpărată la Festival iar dacă veți veni și la lansarea acesteia puteți primi și un autograf. În același timp, doamna dr. Georgeta Cardoș va răspunde și la întrebările dumneavoastră.

Vă reamintesc că în urma acestui studiu s-a constatat că:

– se constată o continuitate de 3-4-5.000 ani a poporului român pe aceste meleaguri;

– se constată o înrudire mare a populației actuale de pe coastele Mării Mediterane (Turcia de astăzi) și din nordul Italiei cu populațiile de pe teritoriul României de acum 3-4-5.000, lucru care vorbește despre originea tracică și prototracică a acestor populații moderne din Turcia (turcii albi cu ochi albaștri) și Italia;

– se constată o înrudire genetică consistentă între populațiile de astăzi ale României și Bulgariei, ceea ce dovedește rădăcinile traco-geto-dacice comune ale populației celor două țări. Să nu uităm că Regii geto-daci Dromihete și Burebista stăpâneau pe ambele maluri ale Dunării, atât în România, cât și în Bulgaria de astăzi!

Ca o completare la ultima concluzie, vreau să precizez că în Bulgaria, din punct de vedere genetic, astăzi trăiesc foarte puțini bulgari autentici, urmașii bulgarilor din vechime. Este bine cunoscut faptul că Împăratul Vasile al II-lea al Bizanțului i-a masacrat pe mai toți bulgarii de atunci, la începutul secolului XI, fiind numit de altfel pentru această faptă Bulgaroctonul, adică omorâtorul de bulgari.

Prin urmare, deși atât în cazul românilor, cât și în cazul bulgarilor, există urme genetice și anumite influențe rămase de la cei care au trecut sau au stăpânit aceste zone, în decursul vremurilor, atât la nord cât și la sud de Dunăre s-a păstrat o consistentă populație de origine traco-geto-dacică ce a rezistat până astăzi.

Daniel Roxin

Lasă un răspuns