Cat ar trebui sa percepeti pe ora ca freelancer?

Categories ArticolePosted on

Daca ati decis sa deveniti freelancer, una dintre primele intrebari pe care vi le veti pune este cat sa percepeti pe ora ca freelancer . Fara indoiala, aceasta este una dintre cele mai importante intrebari pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand faci pasul de a merge impotriva curentului si de a paria pe munca independenta.

Salariul este unul dintre principalii factori de luat in calcul intr-o forma de munca care in ultimii ani a capatat amploare odata cu cresterea telemuncii dupa criza de sanatate traita in intreaga lume. Daca doriti sa stiti cat sa percepeti pe ora ca freelancer , acest articol va va ajuta.

Nimeni nu a spus ca a fost usor sa ai o viata profesionala ca freelancer , mai ales cand ai costuri de asumat ca freelancer. De aceea ne-am dorit sa facem aceasta postare, sa-ti usurezi putin viata si sa incerci sa nu te ineci cu facturi daca te hotarasti sa incepi o afacere .

Stim ca inceputurile sunt intotdeauna dificile si vrem sa te linistim anuntandu-ti ca este normal ca capul tau sa fie plin de indoieli in primele luni. Accepta primul nostru sfat: pariaza pe o agentie buna care sa te elibereze de procedurile grele pe care va trebui sa le desfasori in mod regulat. Va promitem ca va fi cea mai buna investitie pe care o faceti in mult timp!

Cand locuinta ta devine biroul tau, este esential sa calculezi cheltuielile pe care le generezi legate de activitatea ta si sa incerci sa economisesti costuri, precum si sa calculezi cate ore investesti cu fiecare client . Toate cele de mai sus si intrebarea cheie care v-a adus aici: cat ar trebui sa percep pe ora ca freelancer ? Noteaza urmatoarele sfaturi pentru freelance , mai ales daca activitatea ta este legata de sectorul de marketing, productie audiovizuala si comunicare:

# 1 Inregistrati-va programul de lucru

Cate ore pe zi vei petrece lucrand? Si in timpul liber? Incepe prin a lua in considerare timpul pe care esti dispus sa-l dedici vietii tale profesionale, tinand cont ca trebuie sa ai timp pentru a putea atinge obiectivele stabilite cu clientii tai si, la fel sau mai important, sa ai grija de odihna ta si de sanatatea mintala .

Lucrul cu instrumente precum Evernote sau Toggl te va ajuta sa ai controlul asupra orelor pe care le dedici muncii tale ca freelancer. Incearca sa tii cont de faptul ca, de mai multe ori, un client iti va cere modificari, pentru care va trebui sa petreci mai mult timp decat ai in vedere la inceput. Si amintiti-va ca daca lucrati ore intregi in loc de obiective, ar trebui sa facturati tot ceea ce implica mai mult timp decat s-a convenit .

# 2 Stabileste-ti o rata minima

Desi de obicei este dificil la inceput, retineti ca, cu cat esti mai bine platit, cu atat vei lucra mai confortabil si vei fi corect cu tine insuti. Aminteste-ti ca clientul tau iese mult mai ieftin decat daca te-ar fi angajat , ca un freelancer nu are concedii platite si ca in timp ce un angajat ajunge sa primeasca 14 plati anuale, facturile tale vor fi punctuale. Luati in considerare toate acestea si impuneti o cota minima.

Daca sunteti abia la inceput, sfatul nostru este sa va cunoasteti clientii si sa fiti dispus sa negociati cu ei, dar daca aveti ani de experienta si ati lucrat cu un portofoliu important de clienti, nu acceptati nicio oferta si pretuiti- va . Timpul este cea mai importanta valoare pe care o au oamenii, tine-l mereu in minte.

# 3 Asigurati-va de termeni si conditii

Relatia unui freelancer cu clientii sai se bazeaza pe un acord de colaborare in care sunt convenite anumite conditii de prestare a serviciilor. Clientul tau trebuie sa fie clar de la inceput ca nu esti doar un alt lucrator obisnuit. Pentru ca aceste conditii sa se reflecte, va sfatuim sa scrieti o propunere in care sa va clarificati functiile, disponibilitatea si bugetul.

Proiectarea unui model de propunere de colaborare pe platforme precum Canva va va permite sa livrati documente profesionale pe care pur si simplu trebuie sa le adaptati fiecarui client. Cu cat acest document este mai profesionist, cu atat mai bine. Incercati sa pastrati intotdeauna in scris datele importante legate de termenii si conditiile .

# 4 Nu uitati sa echilibrati orele convenite

Daca acordul pe care il inchei cu un client este pe termen mediu, nu uita de tratamentul diferentiat pe care trebuie sa-l fii clar fata de un angajat al companiei tale. Desi compania nu va poate impune un program de lucru pentru a nu suporta un tratament fals de munca independenta, este important sa va clarificati orele de cea mai mare disponibilitate si dreptul de a va redistribui programul de lucru.

Daca incheiati un acord pentru 20 de ore de dedicare saptamanala unui proiect, nu conteaza ca in acea saptamana sunt doua sarbatori: va trebui sa respectati timpul convenit sau sa va redistribuiti timpul . In oricare dintre cazuri, acesta este ceva pe care ar trebui sa-l decizi singur, dar nu-i lasa niciodata sa ti-l impuna daca esti un profil extern.

# 5 Aflati despre tarifele pietei

Nu este atat sa lucrezi cu aceleasi tarife ca si contactele pe care le ai in sector, cat sa fii la curent cu numerele pe care alti freelanceri le folosesc in aceeasi tara in care lucrezi.

Poti afla toate acestea uitandu-te la oferte pe portaluri precum RemotoJob sau WeRemoto , pe langa generarea unei retele de contacte prin networking , participarea la evenimente din acelasi sector si constientizarea oportunitatilor care apar in tarile in care poti gasiti noi clienti. Un sfat daca sunteti in cautarea de noi oportunitati este sa utilizati motorul de cautare LinkedIn, ordonand cautarea publicatiilor cu termeni precum cautam freelance sau telecommuting dupa cele mai recente rezultate .

# 6 Aflati despre cum sa facturati

Ceea ce are de-a face cu faptul de a factura este o lume intreaga, asa ca va recomandam sa aveti o agentie in care sa puteti delega toata aceasta parte. Desigur, aflati bine in Trezorerie daca trebuie sa va inregistrati ca liber profesionist. Recomandarea noastra este sa respirati adanc si sa mergeti la un birou pentru a va explica cazul si a-i cere sa va explice ce optiuni aveti.

Exista si diferite cooperative de munca independenta despre care ar fi bine sa le afli si care iti permit sa facturi fara sa fii independent daca indeplinesti o serie de conditii. Sfatul nostru este sa petreceti timpul necesar pentru a va informa despre toate si a decide care optiune este cea mai buna pentru dvs.

Ce sa nu faci daca esti freelancer

# 1 Sa te compari cu alti profesionisti

Fie ca esti jurnalist, designer sau orice alta specializare care este de obicei asociata cu lumea freelance -ului , nu te compara cu colegii din aceeasi profesie, pentru ca nu vei avea niciodata aceeasi experienta, obiective sau cheltuieli profesionale. Fiecare persoana este o lume si accepta conditii diferite.

# 2 Opriti antrenamentul

Daca va putem spune un lucru cu certitudine de la IEBS, este ca educatia continua a devenit un element de mare valoare pentru companiile de astazi, mai ales ca internetul a intrat in viata noastra pentru a facilita accesul la informatie. Fiecare profesionist trebuie sa-si actualizeze constant cunostintele pentru a-si imbunatati abilitatile competitive in fiecare zi. A incepe prin a consulta activitatile noastre viitoare este un prim pas.

# 3 Credeti ca va puteti descurca cu totul

Burn it in: Trebuie sa inveti sa prioritizezi proiectele cu termene limita si sa comunici clientilor tai nivelul incarcaturii tale de munca atunci cand simti ca te supraincarcati . Daca nu aveti un ghid sau un calendar, va sfatuim sa lucrati cu Google Calendar cat mai curand posibil , sa invatati cum sa utilizati un instrument la fel de util precum Notion si chiar sa aruncati o privire la sfaturile creatorilor de continut precum Noe Gil .

Cat de mult sa percepe pe ora fiind freelancer ?

Revenind la intrebarea care v-a adus aici, vrem sa va cerem sa prioritizati cunoasterea cheltuielilor pe care le aveti ca freelancer . Este adevarat ca economisesti timpul si cheltuielile de deplasare ale celor care lucreaza intr-un birou, dar daca o faci acasa, generezi si cheltuieli. Daca o companie le are, cum ai putea sa nu le ai? Incepe aici.

Tot ceea ce presupune o cheltuiala pentru dezvoltarea proiectelor tale, trebuie sa tii cont pentru a raspunde la intrebarea centrala. Pretul pozitiei dvs. daca lucrati intr-un spatiu de coworking, facturile de energie electrica, onorariul de independent si comisioanele de agentie sunt cheltuieli fixe de care ar trebui sa tineti cont atunci cand doriti sa decideti cat valoreaza orele de lucru. Odata ce ai in vedere acest lucru, scrie o strategie de pret bazata pe dezvoltarea ta profesionala si pe timpul pe care l-ai lucrat cu un client. Daca preferati o formula, o avem si:

PRET PE ORA = SALARIU LUNAR + COSTURI FIXE / ORE LUCRATE PE LUNA – ORE NEPRODUCTIVE