Astazi, o afacere care nu are un site web nu are prea multe sanse de supravietuire. A avea un site web corporativ nu mai este o optiune, ci o necesitate. Din acest motiv, multi opteaza sa angajeze un serviciu care proiecteaza web-ul pentru noi si il gazduieste. In acest articol va explicam despre ce este vorba si care sunt caracteristicile WordPress si Squarespace, doua dintre cele mai populare si eficiente servicii de creare de site-uri web. Continua sa citesti!
WordPress vs. Squarespace
Inainte de a explica diferentele dintre platformele WordPress si Squarespace, sa vedem in ce constau si care sunt principalele lor caracteristici. Continua sa citesti!
Caracteristici WordPress
Mai intai trebuie sa diferentiezi WordPress.com si WordPress.org . Ambele platforme sunt gratuite dar, in timp ce prima este o versiune in care utilizatorul controleaza cea mai mare parte a site-ului web si foloseste pluginuri avansate, a doua este foarte utila pentru un nivel incepator daca obiectivul este crearea unui blog si nu a unei afaceri. Desigur, pe masura ce vrei sa avansezi cu proiectul, va trebui sa angajezi onorariul care ti se potriveste cel mai bine.
Aceasta platforma este un instrument open source cu comunitati mari care s-a nascut in 2003. Este un sistem de management al continutului sau CMS care este folosit pentru a gestiona continutul . Il folosesc de la bloguri mici pana la companii la fel de relevante precum New York Times sau Coca-Cola. Acest lucru face clara versatilitatea produsului si nucleul sau administrativ.
Versiunea wordpress.com va permite sa creati un blog usor de instalat, dar fara propriul domeniu si fara posibilitatea de a adauga plugin-uri . Pe de alta parte, versiunea wordpress.org este CMS-ul pe care il descarcati de pe site-ul oficial si il instalati pe propria gazduire. Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este ca, de exemplu, spre deosebire de Blogger, care este platforma Google, aceasta va fi intotdeauna a ta.
In ceea ce priveste caracteristicile sale, subliniaza si faptul ca structura sa se bazeaza pe sabloane personalizate care actioneaza independent de continut. In aceasta linie, permite, de asemenea, optiunea de a configura diverse site-uri dintr-o singura instalare a limbii si puteti integra plugin-uri pentru a adauga functionalitati utilizatorului.
In sfarsit, are software gratuit, este actualizat constant si se armonizeaza foarte bine cu Google , ceea ce este foarte util atunci cand vine vorba de pozitionarea pe Internet.
Caracteristici Squarespace
Dupa cum am mentionat anterior, pentru a utiliza Squarespace nu aveti nevoie de cunostinte de programare. Una dintre principalele caracteristici ale acestei platforme este ca ofera toate acele functionalitati de care aveti nevoie pentru a crea o pagina web integrata in platforma in sine.
Este un manager de continut sau CMS care s-a nascut in 2004 si care va permite sa creati de la pagini web, la bloguri sau comert electronic. Are peste 1 milion de utilizatori. Caracteristica sa principala este usurinta in utilizare, deoarece foloseste tipicul „drag and drop” pentru orice.
Squarespace este foarte util pentru cei care pretuiesc aspectul web mai presus de orice. Adica designul. Este deosebit de atractiv ca portofoliu pentru fotografi sau designeri, de exemplu, pentru gusturile sale minimaliste. In plus, ofera personalizarea paginii de start intr-un mod unic, este adaptata dispozitivelor mobile si are multe optiuni de personalizare estetica .
Pe de alta parte, nu ofera un plan gratuit precum WordPress , desi are o perioada de proba pentru a decide si preturile sunt putin mari. In ceea ce priveste managementul intretinerii, intrucat Squarespace este un ecosistem inchis, nu va trebui sa va faceti griji pentru intretinerea paginii. In WordPress, care este deschis, va trebui sa adoptati o abordare mai activa pentru intretinerea site-ului dvs.
WordPress vs Squarespace: pe care il prefer?
Atat WordPress, cat si Squarespace sunt instrumente pentru crearea de site-uri web. Am putea spune ca Squarespace ofera un serviciu complet si WordPress nu atat. In timp ce primul include tot ceea ce aveti nevoie imediat din cutie, cum ar fi gazduirea, sabloanele si pluginurile, precum si intuitiv si usor de utilizat , cel de-al doilea nu este. Cu Squarespace nu trebuie sa te gandesti la detaliile tehnice, de exemplu pentru a grabi timpii de incarcare, totul este ingrijit intern.
Pe de alta parte, WordPress este un CMS foarte flexibil si open source mult mai personalizabil decat Squarespace , desi cu o curba de invatare mai abrupta. De asemenea, nu include cazarea. Acesta trebuie instalat pe un server web si poate complica situatia pentru unii profesionisti care abia incep pe internet. Cu toate acestea, aceasta inseamna si ca WordPress va permite sa fiti instalat pe multe gazde web diferite. Acest lucru in Squarespace nu este posibil.
Desigur, desi WordPress este usor de utilizat, este adevarat ca este mai complicat decat alte sisteme de management al continutului. Cu alte cuvinte, intr-o anumita masura, ei sacrifica putin acest aspect pentru a oferi utilizatorului un grad mai mare de control asupra aspectului si functiilor web-ului. Cand vine vorba de controlul utilizatorului asupra functionalitatii site-ului, WordPress este castigatorul datorita gamei sale largi de pluginuri si teme terte . Are mii de plugin-uri care adauga functionalitate, in timp ce Squarespace este mai limitat.
In ceea ce priveste gestionarea platformei, daca intentia ta este sa creezi un ecommerce, iti recomandam sa alegi WordPress. Squarespace este mai limitat in numarul de gateway-uri de plata, nu are ecosistemul urias de plugin-uri pe care il are WordPress si percepe in plus o taxa de tranzactie de 2-3% pe langa taxele de procesare a cardului de taxare .
WordPress vs Squarespace: Cat costa fiecare platforma?
Este dificil de definit care platforma este mai scumpa sau mai ieftina, deoarece totul va depinde de planul ales. Squarespace are preturile si locurile definite, ceea ce face usor sa stiti exact cat veti cheltui pe site-ul dvs. web. Cel mai ieftin plan costa 11 euro pe luna daca este platit anual, iar cel mai scump 36 de euro.
Pe de alta parte, cu WordPress este mai dificil sa specificati un cost exact. Daca vrei un site foarte simplu, acesta poate fi gratuit, in timp ce cel mai scump plan este axat pe eCommerce si costa 45 de euro pe luna facturat anual.