Ce spune Președintele Institutului de Arheomitologie Sebastopol – California, USA – despre Tăblițele de la Tărtăria…

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

Avem la noi în țară o comoară excepțională – dovada celei mai vechi scrieri din lume – și cu toate acestea, forțele antinaționale din interior se dau peste cap pentru ca Tăblițele de la Tărtăria și cultura Turdaș – Vinca să zacă în uitare. O astfel de descoperire, confirmată de personalități științifice de primă mărime din occident (a se vedea doar declarațiile savantului german Harald Haarman sau ale arheologului italian Marco Merlini) ar trebui să devină un brand de țară pentru România, o temă de discuție în relațiile internaționale, un instrument de dinamizare a turismului românesc.

Dar ceea ce nu s-ar putea întâmpla în altă parte, se petrece în România: tot felul de agenți anti-români sau „intelectuali” suficienți, cu patalama de oameni de știință, pretind cu tupeu că nu putem fi siguri, că nu e chiar așa, că mai trebuie să așteptăm și alte confirmări știițifice, sau că pur și simplu sunt niște falsuri. În aceași timp siturile arheologice din România sunt într-o stare avansată de degradare, fără protecție, iar un număr uriaș de artefacte valoroase stau abandonate prin pivnițele muzeelor (situații care, desigur, nu stârnesc nicio reacție de nemulțumire din partea acestor caraghioși manipulatori)

Din fericire, pe lângă puținii arheologi curajoși și onești din România care se luptă cu sistemul ticăloșit pentru a evidenția adevărul în legătură cu cea mai veche scriere din lume, avem sprijinul unor personalități științifice din afara țării. Printre acestea se numără și Prof. dr. Joan Marler, Președintele Institutului de Arheomitologie – Sebastopol California, USA.

Iată ce spune aceasta într-un interviu inclus în filmul NIASCHARIAN – Să renaștem! al regizorului Leonardo Tonitza:

„Se presupunea că nu există o scriere mai veche decât cea din Sumer. În urma cercetărilor și datării cu radiocarbon, s-a demonstrat că Tăblițelor de la Tărtăria aparțin anului 5.300  î.e.n., deci sunt cu câteva milenii mai vechi.

În istoria scrierii există anumite norme prin care niște semne pot fi considerate scriere. E limpede, simbolurile folosite în neolitic, inclusiv cele de pe Tăblițele de la Tărtăria, reprezintă cea mai timpurie scriere din lume.

Tăblițele au fost descoperite în mormântul unei femei în vârstă. Împreună cu ea erau o vază asemenea unui pocal, spartă ritualic, câteva figurine precum și alte artefacte, inclusiv reprezentări falice, de asemenea sparte intenționat și așezate în mormânt. Dar aceste tăblițe nu erau sparte. Arheologul Marco Merlini consideră că nu au fost sparte pentru că simbolurile de pe ele erau sacre.”

Așadar, pe când autoritățile românești vor deveni cu adevărat responsabile și vor valorifica în interesul românilor istoria de excepție de pe aceste meleaguri? Pe când vor deveni Tăblițele de la Tărtăria, alături de Cultura Cucuteni, branduri de țară ale României?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Filmul documentar NIASCHARIAN – Să renaștem:

Filmul documentar FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI:

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

Lasă un răspuns