Ce spune Președintele Institutului de Arheomitologie Sebastopol – California, USA – despre Tăblițele de la Tărtăria…

Categories Dezvăluiri, documentare și cărțiPosted on

Avem la noi în țară o comoară excepțională – dovada celei mai vechi scrieri din lume – și cu toate acestea, forțele antinaționale din interior se dau peste cap pentru ca Tăblițele de la Tărtăria și cultura Turdaș – Vinca să zacă în uitare. O astfel de descoperire, confirmată de personalități științifice de primă mărime din occident (a se vedea doar declarațiile savantului german Harald Haarman sau ale arheologului italian Marco Merlini) ar trebui să devină un brand de țară pentru România, o temă de discuție în relațiile internaționale, un instrument de dinamizare a turismului românesc.

Dar ceea ce nu s-ar putea întâmpla în altă parte, se petrece în România: tot felul de agenți anti-români sau „intelectuali” suficienți, cu patalama de oameni de știință, pretind cu tupeu că nu putem fi siguri, că nu e chiar așa, că mai trebuie să așteptăm și alte confirmări știițifice, sau că pur și simplu sunt niște falsuri. În aceași timp siturile arheologice din România sunt într-o stare avansată de degradare, fără protecție, iar un număr uriaș de artefacte valoroase stau abandonate prin pivnițele muzeelor (situații care, desigur, nu stârnesc nicio reacție de nemulțumire din partea acestor caraghioși manipulatori)

Din fericire, pe lângă puținii arheologi curajoși și onești din România care se luptă cu sistemul ticăloșit pentru a evidenția adevărul în legătură cu cea mai veche scriere din lume, avem sprijinul unor personalități științifice din afara țării. Printre acestea se numără și Prof. dr. Joan Marler, Președintele Institutului de Arheomitologie – Sebastopol California, USA.

Iată ce spune aceasta într-un interviu inclus în filmul NIASCHARIAN – Să renaștem! al regizorului Leonardo Tonitza:

„Se presupunea că nu există o scriere mai veche decât cea din Sumer. În urma cercetărilor și datării cu radiocarbon, s-a demonstrat că Tăblițelor de la Tărtăria aparțin anului 5.300  î.e.n., deci sunt cu câteva milenii mai vechi.

În istoria scrierii există anumite norme prin care niște semne pot fi considerate scriere. E limpede, simbolurile folosite în neolitic, inclusiv cele de pe Tăblițele de la Tărtăria, reprezintă cea mai timpurie scriere din lume.

Tăblițele au fost descoperite în mormântul unei femei în vârstă. Împreună cu ea erau o vază asemenea unui pocal, spartă ritualic, câteva figurine precum și alte artefacte, inclusiv reprezentări falice, de asemenea sparte intenționat și așezate în mormânt. Dar aceste tăblițe nu erau sparte. Arheologul Marco Merlini consideră că nu au fost sparte pentru că simbolurile de pe ele erau sacre.”

Așadar, pe când autoritățile românești vor deveni cu adevărat responsabile și vor valorifica în interesul românilor istoria de excepție de pe aceste meleaguri? Pe când vor deveni Tăblițele de la Tărtăria, alături de Cultura Cucuteni, branduri de țară ale României?

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Filmul documentar NIASCHARIAN – Să renaștem:

Filmul documentar FABULOASA ISTORIE STRĂVECHE DIN CARPAȚI:

A apărut volumul 2 al cărții POVEȘTILE MAGICE ALE DACILOR. Disponibil aici: http://dacia-art.ro/index.php/car-i/carti-pentru-copii.html

2 comments

  1. Apropo de sistemul ticaloşit . Acum 4 sau 5 zile chiar Ponta a afirmat pe la Antena 3 ca actualul guvern şi actualul preşedinte al tarii nu lucreaza ptr. poporul Romaniei şi interesele ei. Ei lucreaza ptr. guvernele altor tari ın special ptr. Germania şi Franta , a zis chiar sus numitul politician. Care de obicei este bine informat.

    Ma bucur ca toata lumea poate sa auda chiar de la politicienii acestei tari la modul cel mai direct care este statutul tarii noastre ın prezent. Colonie din pacate . In care oameni cıudati din strainatate fac ce vor şi ne impun cum sa traim şi mai ales sa traim ın incultura , falsa istorie , lipsa de respect fata de sine , fata de eroii şi oamenii geniali ai acestui neam . Şi desigur sa traim ın saracie , ca sclavii, fara pamınt, fara paduri , fara resursele subterane. La mila celor care ne trateaza cu dispret aruncındu-ne ın sila 200-300 de euro cınd aceleaşi munci sınt platite de 10 -20 de ori mai bine ın vest . Asta dupa ce ne-au furat cu ajutorul cozilor de topor mii de miliarde de euro pına acum. Şi ne-au distrus şi tara la nivel economic. İstoria se repeta dar pına cınd ? Pına cınd urmaşii dacilor vor rabda aşa ceva ? Oare chiar e imposibil sa avem un guvern format din oameni adevarati , dedicati apararii intereselor acestei tari şi un preşedinte care sa actioneze zi şi noapte ptr. apararea şi reconstructia acestei tari ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *