Columna lui Traian, 1900 de ani de la inaugurare

Categories Emisiuni TVPosted on

Cu o înălțime de 35 de metri (cât un bloc cu 12 etaje), un diametru de 3,7 metri și o lungime desfășurată a basoreliefurilor de 204 metri, Columna lui Traian ne spune povestea războaielor daco-romane și a cuceririi unei părți din Dacia.

Majoritatea românilor au învățat că dacii s-au războit cu romanii câțiva ani, respectiv în 101-102 și 105-106; în realitate, dacii și romanii au purtat războaie pe o perioadă de mai multe sute de ani.

Cum pe 12 mai 2013 s-au implinit 1.900 de ani de la inaugurarea acestui monument impresionant al antichității, am considerat că este un prilej execelent de a realiza o emisune care să aibă ca subiect povestea Columnei și a războaielor daco-romane.

Daniel Roxin

1 comment

  1. Foarte interesant de ce s-au chinuit romanii sa construiască aşa monument şi mai interesant să-l şi păstreze aproape 2000 de ani, IN CENTRU ROMEI.Ca doar cuceriri au mai avut şi încă mai importante(din punct de vedere geopolitic, militar, cultural şi religios) după cum spun cărţile de istorie. Mă hai odată să le spunem toate odată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *