Cum sa depasesti si sa inveti din greselile care apar la locul de munca?

Categories LifestylePosted on

Greselile de munca sunt normale si comune, se pot intampla oricui si chiar si cei mai de succes si mai bogati barbati din lume au avut unele importante de-a lungul carierei. Ce se intampla este ca avem tendinta de a crede ca a gresi este un semn ca suntem impostori, ca nu meritam ceea ce avem sau ca nu suntem suficient de buni pentru ceea ce facem si asta este cand apar erori si greseli si ne impiedica sa mergem inainte sau sa continuam sa lucram pentru a ne atinge scopurile si obiectivele.

Desigur, nu trebuie sa respingi sau sa ignori greselile, ar trebui sa le recunosti si sa caute sa le repare, dar sa intelegi ca a gresi ceva sau a gresi nu este sfarsitul lumii si nu este necesar sa te pedepsesti pentru tot restul. viata cuiva pur si simplu pentru ca nu este perfect (pentru ca nimeni nu este).

In realitate, greselile sunt oportunitati de invatare si crestere , asa ca merita sa le intorci si sa te gandesti putin la ele (fara ca asta sa fie o obsesie), dar pentru a descoperi ce se poate invata din ceea ce s-a intamplat.

Greselile de munca si cum sa nu mai obsedezi si sa inveti din ele

Cand gresesti, solutia este sa nu plangi, sa suferi, sa te simti insuficient, sa te obsedezi sau sa te judeci aspru, ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti o modalitate de a o intoarce si de a transforma acea situatie in ceva pozitiv si o oportunitate. pentru a continua sa creasca.

Recunoasteti greseala

Primul pas este sa recunoasteti , ceea ce inseamna sa va asumati responsabilitatea pentru situatie , sa va acceptati rolul in ceea ce a mers prost si ca aceasta este o situatie reala care trebuie rezolvata, care nu va disparea de la sine. Ignorarea erorii nu aduce niciun beneficiu nimanui, asa ca mentionati-o, impartasiti-o cu oamenii potriviti si fiti dispus sa faceti treaba pentru a o remedia.

Identificati care este radacina si incercati sa reparati

Nu numai ca trebuie sa recunoasteti eroarea, ci trebuie sa stiti de unde vine . Ar putea fi, de exemplu, consecinta lipsei de pregatire sau poate a faptului ca volumul de munca este prea mare si exista un amestec de epuizare, stres si anxietate care il impiedica pe cineva sa lucreze bine. Important este sa stii de ce a fost facuta acea greseala, sa descoperi unde te poti deplasa pentru a evita sa mai faci aceeasi greseala.

In plus, cereti scuze daca este necesar si gasiti o modalitate de a repara si rezolva ceea ce a mers prost, poate prin repetarea lucrarii sau propunand o idee noua.

Gasiti lectia si invatarea

Cu eroarea identificata si incercarile de a o repara, urmatorul pas este identificarea lectiilor care pot fi invatate din situatie.

Poate ca poti invata un nou mod de a face lucrurile, sa ai mai multa incredere in echipa ta, o idee diferita sau o metoda de a face lucruri pe care nu le stiai inainte sau poti invata pur si simplu ce sa nu faci. Important este sa ramai cu ceva care este pozitiv pentru tine si care te ajuta sa continui sa construiesti si sa mergi mai departe.

Solicitati feedback

De multe ori se fac greseli pentru ca nu stim sa facem lucrurile sau daca ceea ce facem este bine sau gresit, poate fi chiar si din cauza lipsei de motivatie, si de aceea feedback-ul este foarte important.

Acest lucru va ajuta sa stiti daca munca dvs. merge asa de bine pe cat credeti, daca exista lucruri pe care trebuie sa le corectati sau sa le schimbati sau ce puteti face pentru a imbunatati. Si daca feedback-ul nu vine de la sine, atunci trebuie sa-l ceri.