Cum poți învăța germana rapid și eficient

Categories CulturaPosted on

În România nevoia de a învăța limba germană este în creștere. Din acest motiv câțiva tineri care au pornit din mediul ONG au dezvoltat o serie de afaceri pentru a ajuta oamenii să învețe germana.

Inițiativa a pornit cu Asociația Gutenberg, un ONG studențesc, dedicat exclusiv studenților vorbitori de limba germană, ceea ce îl face unic în România. În fiecare an numărul voluntarilor crește, fiind acum peste 300 și 160 de proiecte organizate până în prezent.

Apoi, câțiva voluntari au decis să dezvolte o afacere, pornind de la pasiunea pe care o au pentru limba germană și au înființat Centrul Gutenberg și Centrul Didacto. Centrul Gutenberg oferă cursuri de germană pentru tineri și adulți, iar la Didacto sunt organizate cursuri pentru copii cu vârsta între 8-14 ani.

Avantajele învățării limbii germane

Știind cât de căutată este limba germană în toată Europa și nu numai, putem spune cu certitudine că învățarea acestei limbi aduce multe avantaje. În funcție de vârstă acestea diferă, dar pot să existe și unele comune.

Pentru adulți, germana vine cu beneficii pentru carieră. Există multe companii germane care se dezvoltă în România și caută angajați care cunosc deja limba germană. Astfel, cunoașterea limbii germane ajută la găsirea unui post de lucru. De asemenea, dacă îți dorești să lucrezi în străinătate există posibilitatea de a te angaja în zone din Germania, Austria sau Elveția. În special dacă cunoști germana îți va fi mult mai ușor să te angajezi. În plus, cunoașterea limbii germane te ajută când călătorești în zonele menționate mai sus și nu numai.

Pentru copii, germana aduce beneficii pe plan academic. Există numeroase oportunități de schimburi de experiență, burse sau programe educaționale care se desfășoară în limba germană. În acest mod cei mici pot cunoaște culturi diferite pentru a-și forma o gândire și personalitate mai complexă.

Limba germană pentru adulți – noi oportunități

Cursurile centrate pe nevoile de învățare ale tinerilor și adulților sunt organizate la Centrul Gutenberg. Aici oferta de cursuri este adaptată pentru modul de învățare la vârste mature, unde jocul nu este principala atracție.

Așadar, există cursuri clasice unde atenția este axată asupra părții de gramatică și vocabular, fiind atinse într-o manieră teoretică. Există, de asemenea, și cursuri conversaționale, unde cunoștințele teoretice învățate anterior sunt puse în practică. Acestea sunt coordonate de un vorbitor nativ de germană.

Având în vedere că majoritatea cursurilor se desfășoară în mediul online, aduc cu ele multe avantaje: financiar, costurile sunt mai reduse, nu este nevoie să plătiți taxele de transport și întreg cursul se poate desfășura din căldura propriei locuințe. De asemenea, economisiți și mult timp, deoarece nu mai este nevoie să vă deplasați dintr-un loc în altul.

Copiii și limba germană – un bun început

Copiii pot participa la diverse activități educaționale în cadrul Centrului Didacto. Activitățile sunt organizate atât online cât și offline pentru a oferi o experiență de învățare cât mai variată și potrivită pentru nivelul copiilor.

Activitățile online sunt reprezentate de cursuri de germană și ateliere conversaționale. În cadrul acestora copiii învață gramatică și vocabular, fiind constant coordonați de traineri în jocuri și activități educative.

Pentru a afla mai multe despre metodele utilizate, dinamica și atmosfera grupului puteți să optați pentru o sesiune demonstrativă, gratuită, unde copiii pot face cunoștință cu alți copii și trainerul grupei.

Pe partea de activități offline, putem menționa taberele de germană, care se desfășoară în Cluj-Napoca sau la munte. În cadrul acestora cei mici interacționează cu alți vorbitori de germană și își îmbunătățesc abilitățile de comunicare și nu numai.

Pentru a afla mai multe despre programele Gutenberg accesați site-urile de mai sus și nu ezitați să învățați o limbă străină nouă!

Lasă un răspuns