Dacii din Basarabia – în această seară, pe Nașul Tv

Categories ArticolePosted on

Vineri, de la ora 22:00 (și în reluare sâmbătă, de la ora 20:00, duminică, de la ora 11:00 și luni, de la ora 09:00), în cadrul emisiunii Adevăruri tulburătoare, pe Nașul Tv…

Contextul geo-politic în care trăim astăzi  este, în continuare, unul complicat, spațiul românesc rămânând, mai departe, în centrul jocului de interese al marilor puteri.

Astfel, spălarea creierelor operată în Republica Moldova de agenții sovietici a mers până acolo încât să li se transmită programatic moldovenilor de peste Prut că ei sunt adevărații continuatori ai dacilor în timp ce noi, cei din România, nu suntem decât niște corcituri incerte, un produs al romanizării. Prin urmare, datorită acestor deosebiri, nu am putea fi unul și același popor, iar Republica Moldova nu ar avea de ce să se unească cu România.

În același timp, un individ iresponsabil, fostul parlamentar moldovean Andrei Safonov, a declarat de curând, nici mai mult, nici mai puțin, că Statul Român ar trebui să-și inceteze existența si să dispară de pe harta politica a lumii.

În acest context, dovedirea adevăratelor noastre rădăcini, cele geto-dacice, și a continuității noastre peaceste meleaguri, este vitală.

Nașul Tv poate fi urmărit pe internet  (http://live.nasul.tv/) sau pe cablu, în următoarele rețele: DETALII AICI

Vizionează 23 dintre emisiunile despre traco-geto-daci, realizate la Nașul tv,  pe acest canal YouTube:
http://www.youtube.com/user/roxindaniel

Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau.
http://radiovoceasufletului.ro

11 comments

 1. au fost,sunt,si vor exista numeroase activitati indreptate impotriva noastra ca si popor.multi ravnesc ceea ce este al nostru,averi lasate de stramosii nostri dacii.numai uniti putem rezista.atentie la cozile de topor,care se pretind din acelasi neam cu noi.

 2. comentaril anterior nu a aparut integral,i-mi pare rau dar nu am rabdare sa-l mai scriu inca o data. o zi buna si succes in ceea ce faceti

 3. Cateva link-uri interesante:http://www.worldcat.org/search?q=su%3AGetae.&fq=&dblist=638&qt=first_page(bibliografie despre geto-daci in mai multe limbi,inclusiv bulgara)
  Apoi:http://www.humanities.mcmaster.ca/~beowulf/thegeats/the_geats.html
  http://en.wikipedia.org/wiki/Getica
  http://en.wikipedia.org/wiki/King_of_the_Geats
  http://ferrebeekeeper.wordpress.com/2011/05/13/the-geats/
  http://en.wikipedia.org/wiki/Chernyakhov_culture
  http://www.awesomestories.com/flicks/beowulf-grendel/who-were-the-geats
  http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish-Geatish_wars
  http://en.wikipedia.org/wiki/Geat
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Olav_den_helliges_saga-Olav_Ragnvald-C._Krohg.jpg(poate imi spune cineva cu ce aduce stindardul de lupta din stanga,cel de langa Regele Olav)…a-propos,cine a vazut Gladiatorul,a observat in chiar primele secvente cum apare o trupa de soldati romani condusi de un purtator al stindardului dacic.
  Cred eu ca ar fi interesant sa urmariti si anumite legaturi intre cultura tarilor scandinave(aici mai mult din Norvegia si Suedia)si geto-daci.Eu traiesc in Norvegia de cativa ani si am fost impresionat de aerul arhaic,taranesc al culturii vechi norvegiene,ca sa nu mai spun ca mi-a fost dat sa aud odata la un radio specializat in muzica folclorica,o melodie ce suna curat ca o doina a noastra cantata la un instrument f.asemanator la sunet cu cavalul oierilor.Asta e doar o sugestie.

  Cosmin

 4. Óðinn si-a lasat oasele in Walhalla.Acest mit cu siguranta are influente ale culturi daco-gete-tracice asupra popoarelor nordice…germanice.Walhalla nefiind dupa parerea mea decat Walahia…Vlasca,din ziua de azi.Insa nu ma pot pronunta,am sa mai cercetez sursele,caci sunt inca in studiu.Cert este ca populatia actuala a scandinaviei a migrat candva prin partile noastre.Mierea fiarta cu apa si lasata sa fermenteze de catre aceste neamuri scandinave,probabil la acel timp,provenea o buna parte din Dacia.Asemanarea folclorului romanesc(vezi descantece…moroi,strigoi)cu folclorul scandinav incluzand legenda lui Odin,in care se spune ca in Walhalla se intalnesc spiritele razboinicilor cu spirite ale mortilor-vii, si faptul ca dacii credeau in nemurirea spiritului,dovedeste profunda influenta a dacilor asupra populatiilor scandinave.

 5. O parte din fraţii basarabeni au trecut de partea Frontului Dacic încă din 2011 şi vin din ce în ce mai mulţi. La fel şi o bună parte din aromânime. Îi aşteptăm şi pe alţii să ni se alăture.
  În viitorul apropiat vom avea surprize mari.

  zz

 6. basarabia nu sunt strămoșii dacilor să citească pe net istoria tracia sau imnul dacilor SE VORBEȘTE DESPREA ISTORIA DACILOR SAU GEȚI SAU ROMANII

 7. Cam toti cei care suntem familiarizati cat de cat uzam de numele “Daci” cu sensul integrator, asa cum l-au folosit eroii evului mediu românesc, generatia pasoptista, dar nu numai.
  Lasati prostiile cum ca ‘nu sunt’, de unde au venit, unde au plecat etc. Am fost si am ramas un singur popor, restul sunt idiotenii sau idiosincrazii regionaliste.

 8. O minima decenta ar trebui sa existe, macar din respect pt tine, ca om, daca nu pentru ceilalti; si o minima coerenta…pentru ca ceilalti sa inteleaga ce va supara, ce va nelinisteste, de ce incepeti un nume propriu cu litera mica, ce inseamna “INTRATI LA ISTORIA MOLDOVENILOR” – fara a va cunoaste interlocutorul – etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *